MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Uterus, από την ομάδα Λεστρέφ στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η θεατρική ομάδα Λεστρέφ, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ, παρουσιάζει την φεμινιστική παράσταση “Uterus” στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Λεστρέφ, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ, παρουσιάζει την φεμινιστική παράσταση “Uterus” την Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:30 στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Η ομάδα Λεστρέφ αποτελείται από γυναίκες διαφόρων ηλικιών και διαφορετικών καταβολών οι οποίες έχοντας ως σημείο συνάντησης τον Λόφο του Στρέφη επιχειρούν να ανοίξουν μια κουβέντα γύρω από το φεμινιστικό ζήτημα. Ξεκίνησε τη διαδρομή της ως θέατρο δρόμου παρουσιάζοντας μέρη του υλικού όχι πάντα με την ίδια σύσταση ατόμων, αλλάζοντας και εξελίσσοντας την παράσταση διαρκώς μέχρι και σήμερα.

Βασισμένη σε ένα μωσαϊκό ρεαλισμού, χοροθεάτρου, σκετς, με ζωντανό τραγούδι επί σκηνής, η παράσταση έρχεται να παρουσιάσει μέσα από τις εμπειρίες τόσο των μελών της ομάδας όσο και ιστορίες άλλων γυναικών, αλλά και με αφορμή πραγματικά ιστορικά γεγονότα, μια συρραφή ιστοριών που αντανακλούν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα. Πώς είναι να ζεις σε μια πατριαρχική κοινωνία που θέλει να σε φιμώσει, αποστομώσει, δαμάσει και εντέλει να σε κυριεύσει εντελώς; Η παράσταση ανοίγει με την αφήγηση του αφρικανικού λαϊκού παραμυθιού “Η γυναίκα λεοπάρδαλη” από την αφηγήτρια Ελεάνα Χατζάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαζανόβα / Δον Ζουάν – Ερωτική περιπλάνηση, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στην Πειραιώς 26012.09.2018

Λίγα λόγια γα το Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ

Στις 27 Μαΐου επιστρέφει στο Red Jasper Cabaret Theatre το Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ. Για μία εβδομάδα, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλλιτέχνες και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο είδος του σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ και να απολαύσει τις καλλιτεχνικές προτάσεις που επιλέχθηκαν να πλαισιώσουν αυτή τη μοναδική γιορτή της σύγχρονης καμπαρέ σκηνής. Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεατρικά performances, σύγχρονο τσίρκο, Improv, Audiovisual Art, Drag Performances και extra events. Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, οι παραστάσεις που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του θεάτρου, θα συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του Red Jasper για τη νέα σεζόν. Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, το Red Jasper Cabaret Theatre επιδιώκει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να δώσει σε καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών την ευκαιρία να πειραματιστούν πάνω σε νέες αισθητικές φόρμες του καλλιτεχνικού καμπαρέ, αναζητώντας τις αναφορές και τις συνδέσεις με τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ομάδα Λεστρέφ
Σκηνοθεσία: Μαρκέλλα Φανού, ομάδα Λεστρέφ

Μουσική: Radix Angelica (στίχοι και φωνητικά)
Χορογραφία: Σίλια Καρφοπούλου

Παίζουν: Σίλια Καρφοπούλου, Γιούλη Στάμου, Μαρκέλλα Φανού, Radix Angelica

Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Ημέρας: 6 ευρώ, διήμερου: 10 ευρώ, για όλες τις ημέρες: 30 ευρώ
Πληροφορίες: Προπώληση στο δίκτυο της viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.
Παραστάσεις: Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:30 | Extra παράσταση την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Σίλια Καρφοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/happenings/festival/2o-festibal-sygxronou-kallitexnikou-kampare/
Πληροφορίες Χώρου: Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 21 0882 2551
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b