MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φαγητό με ενοχές; Τι να κάνεις όταν μετανιώνεις για κάτι που έφαγες;

Δεν μιλάμε για το ότι μετανιώνετε για την επιλογή σας να φάτε κάτι που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση. Αναφερόμαστε στο να τρώμε φαγητό και μετά να νιώθουμε ντροπή, ενοχές ή τύψεις.

Monopoli Team

Το φαγητό συχνά χαρακτηρίζεται ως «καλό» ή «κακό» στη δυτική κουλτούρα. Αυτή η νοοτροπία μεταφέρεται στα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας. Αν έφαγα «κακά», είμαι «κακός» άνθρωπος και πρέπει να νιώθω ένοχος. Μαντέψτε… Αυτό δεν είναι αληθινό!

Ας δούμε όμως γιατί νιώθετε τύψεις μετά το φαγητό και ας μάθουμε λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ενοχές. Θυμηθείτε η αξία μας δεν βρίσκεται σε αυτό που τρώμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να αποτρέψεις τις καρδιαγγειακές παθήσεις με 6 απλές αλλαγές στη ζωή σου12.09.2018

Γιατί μετανιώνω για το φαγητό που έφαγα;

Σήμερα, το «είσαι ό,τι τρως» εφαρμόζεται συνειδητά και υποσυνείδητα στον εαυτό μας και στους άλλους. Αυτό προωθεί την ιδέα ότι αν τρώτε «κακά» τρόφιμα, είστε κακός άνθρωπος. Ή αν τρώτε «καλά φαγητά» είστε καλός ή καλύτερος άνθρωπος.

Είναι δύσκολο να συμβαδίζεις με τις ετικέτες και τους κανόνες των τροφίμων. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ντροπή και η ενοχή είναι κοινά συναισθήματα μετά από αντιληπτές αποτυχίες που σχετίζονται με το φαγητό, πιο συχνά στις γυναίκες. Η προσπάθεια να ακολουθήσετε μη ρεαλιστικές και ανθυγιεινές δίαιτες μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αποτυχημένοι, ενώ στην πραγματικότητα, η ίδια η δίαιτα ήταν αποτυχημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρώμε έντομα χωρίς να το γνωρίζουμε;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b