MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Από τη Barbie έως το Oppenheimer: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν τις πόρτες τους και μάς καλωσορίζουν σε ένα “δυνατό” κινηματογραφικό καλοκαίρι!

Φωτεινή Νικολίτσα | 18.05.2023

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν σιγά σιγά τις πόρτες τους, γεγονός που προδίδει την έναρξη του καλοκαιριού. Οι ειδυλλιακές βραδιές με θέα τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό επιστρέφουν και δίνουν πνοή στην πρωτεύουσα που “βράζει” τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λευκό πανί πίσω από πολυκατοικίες, σε αυλές και σε ταράτσες είναι έτοιμο να υποδεχτεί συναρπαστικές ταινίες και, μαζί με τα ευχάριστα νέα για την επαναλειτουργία του πανέμορφου Cine Paris, είμαστε έτοιμοι να ξεχυθούμε στα θερινά.

Ακολουθούν οι ταινίες που ανυπομονούμε περισσότερο να δούμε στα αγαπημένα μας θερινά σινεμά της Αθήνας…

“The Test” του Dani de la Orden: 18 Μαΐου

Πλοκή: Ένα ψυχολογικό τεστ θέτει σε ένα ζευγάρι με οικονομικά προβλήματα το ερώτημα εάν θα ήθελαν εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια και φέρνει τα πάνω- κάτω.

Μια κωμωδία βασισμένη στο θεατρικό έργο του Jordi Vallejo, σεναριογράφου της ταινίας. Η ισπανικής προέλευσης ταινία έχει ως πρωταγωνιστές τους Alberto San Juan, Miren Ibarguren, Carlos Santos και Blanca Suárez.

“The Little Mermaid” του Rob Marshall: 25 Μαΐου

Πλοκή: Η πανέμορφη γοργόνα Ariel με τη μαγική φωνή επιθυμεί διακαώς να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων και, όταν ερωτεύεται τον Πρίγκιπα Eric, κάνει μια συμφωνία με τη μάγισσα Ursula να ανταλλάξει τη φωνή της με ανθρώπινα πόδια.

Η κλασική ταινία της Disney γίνεται live-action μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την 23χρονη Halle Bailey.

“The Crime Is Mine” του François Ozon: 1 Ιουνίου

Πλοκή: Τη δεκαετία του 1930, η Madeleine Verdier, μια ασήμαντη ηθοποιός, κατηγορείται για τον φόνο ενός παραγωγού αλλά τελικά καταφέρνει να αποδείξει πως βρισκόταν σε άμυνα. Γίνεται σπουδαία και επιτυχημένη, μέχρι να έρθει η αλήθεια στο φως.

Στην κωμωδία του γνωστού Γάλλου σκηνοθέτη πρωταγωνιστούν η Nadia Tereszkiewicz, η Rebecca Marder και η Isabelle Huppert.

“Mafia Mamma” της Catherine Hardwicke: 8 Ιουνίου

Πλοκή: Μια Αμερικανίδα μητέρα κληρονομεί από το πουθενά την επιχείρηση μαφίας του Ιταλού παππού της. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, φαίνεται πως είναι πολύ καλή στη διαχείριση.

Η Toni Collette πρωταγωνιστεί σε αυτήν την κωμωδία δράσης μαζί με την Monica Bellucci και την Sophia Nomvete.

“No Hard Feelings” του Gene Stupnitsky: 22 Ιουνίου

Πλοκή: Μια γυναίκα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, δέχεται την πρόταση δύο πλούσιων γονιών να γίνει η κοπέλα του εσωστρεφή 19χρονου γιου τους, το καλοκαίρι πριν φύγει για το πανεπιστήμιο.

Η Jennifer Lawrence ανέλαβε τόσο τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο και τον ρόλο του παραγωγού σε αυτήν την κωμωδία με συμπρωταγωνιστή τον Andrew Barth Feldman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJeanne du Barry: “Συγκινημένος” ο Τζονι Ντεπ με την θερμή ανταπόκριση του κοινού στις Κάννες12.09.2018

“Asteroid City” του Wes Anderson: 22 Ιουνίου

Πλοκή: Ένα συνέδριο παρατηρητών ουράνιων σωμάτων πρόκειται να διαταραχθεί λόγω σημαντικών παγκόσμιας κλίμακας γεγονότων.

Ο Wes Anderson χαρίζει ακόμη μια ιστορία γεμάτη εκκεντρικούς χαρακτήρες, παστέλ χρώματα και αψεγάδιαστα κάδρα. Το καστ αποτελείται από σταθερούς συνεργάτες του σκηνοθέτη αλλά και καινούργιους. Πιο συγκεκριμένα πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Jason Schwartzman, η Scarlett Johansson, ο Tom Hanks, η Tilda Swinton, ο Jeffrey Wright, ο Bryan Cranston, ο Edward Norton, ο Adrien Brody, ο Steve Carell, η Maya Hawke, η Margot Robbie και ο Willem Dafoe.

“Indiana Jones and the Dial of Destiny” του James Mangold: 29 Ιουνίου

Πλοκή: Ο αρχαιολόγος Indiana Jones θα ταξιδέψει στον χρόνο για να αποκτήσει ένα φημισμένο καντράν που μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Σε αυτό το ταξίδι τον συνοδεύει η εγγονή του.

Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που ο Harrison Ford θα ενσαρκώσει τον Indiana Jones στην πέμπτη ταινία του franchise. Συμπρωταγωνιστές του θα είναι μεταξύ άλλων η Phoebe Waller-Bridge, ο Antonio Banderas και ο Mads Mikkelsen. Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες!

“Insidious: The Red Door” του Patrick Wilson: 6 Ιουλίου

Πλοκή: Δέκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη δαιμόνιων πνευμάτων, οι Lamberts καταδιώκονται και πάλι, όταν ο γιος της οικογένειας ξεκινά το πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την πέμπτη ταινία του διάσημου horror franchise και άμεσο sequel των δύο πρώτων ταινιών. Οι Ty Simpkins, Patrick Wilson, Andrew Astor, Rose Byrne και Lin Shaye επιστρέφουν στους ίδιους ρόλους. Αυτή η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Patrick Wilson.

“The Son” του Florian Zeller: 6 Ιουλίου

Πλοκή: Η ζωή του Peter αλλάζει όταν η πρώην γυναίκα του θα ζητήσει τη βοήθειά του καθώς ο έφηβος γιος τους βιώνει ορισμένα προβλήματα.

Μετά την επιτυχία της ταινίας “The Father”, ο Florian Zeller επιστρέφει με μια ταινία βασισμένη σε δικό του θεατρικό έργο. Πρωταγωνιστής είναι ο Hugh Jackman και μαζί του παίζουν η Vanessa Kirby, η Laura Dern και για έναν μικρό ρόλο ο Anthony Hopkins. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: 10 ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας12.09.2018

“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” του Christopher McQuarrie: 13 Ιουλίου

Πλοκή: Ο Ethan Hunt και η ομάδα του ξεκινούν για την πιο δύσκολη επιχείρηση έως τώρα. Πρέπει να βρουν το νέο όπλο, ικανό να εξαλείψει όλη την ανθρωπότητα εάν πέσει στα λάθος χέρια.

Η έβδομη ταινία στο franchise αποτελεί sequel της ταινίας του 2018 με τίτλο “Mission: Impossible – Fallout”Πρωταγωνιστής είναι, όπως και στις προηγούμενες, ο Tom Cruise. To part two αναμένεται για το 2024!

“Barbie” της Greta Gerwig: 20 Ιουλίου

Πλοκή: Η Barbie φεύγει από την Barbieland και πηγαίνει στον κόσμο των ανθρώπων για να βρει την αληθινή ευτυχία.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Greta Gerwig, μετά τις επιτυχημένες “Lady Bird” και “Little Women”, έχει ήδη μπει στη λίστα για τις must-see ταινίες του καλοκαιριού. Στον ρόλο της Barbie βρίσκεται η Margot Robbie ενώ τον -κεντρικό- Ken παίζει ο Ryan Gosling.

“Oppenheimer” του Christopher Nolan: 20 Ιουλίου

Πλοκή: Πρόκειται για την ιστορία του Αμερικανού επιστήμονα J. Robert Oppenheimer, δημιουργού της ατομικής βόμβας.

Η 12η ταινία του Christopher Nolan πρόκειται να είναι άλλη μια υπερπαραγωγή. Βασίζεται στο βιβλίο American Prometheus” των Kai Bird και Martin J. Sherwin. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek και Benny Safdie.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b