MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Cine Paris: Το αγαπημένο θερινό της Πλάκας επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο θρυλικός θερινός κινηματογράφος της Πλάκας θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, μετά από τρία χρόνια απουσίας – και κάπως έτσι ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για το φετινό καλοκαίρι.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Όλα δείχνουν ότι ένα από τα πιο εμβληματικά θερινά σινεμά της Αθήνας θα επιστρέψει και πάλι κοντά μας αυτό το καλοκαίρι, μετά από τρία χρόνια απουσίας. Μιλάμε φυσικά για το Cine Paris, που μας είχε χαρίσει υπέροχες βραδιές κινηματογράφου στην διάσημη ταράτσα του στην οδό Κυδαθηναίων 22, στην Πλάκα, με θέα την Ακρόπολη.

Το ακίνητο που φιλοξενεί το Cine Paris ανήκει πλέον στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου και στο Stelios Philanhtropic Foundation, με την Anax Constructions να αναλαμβάνει την ανακαίνισή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Constructionmag, που αναφέρει ότι το θερινό σινεμά θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από αυτό το καλοκαίρι.

«Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έργου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο γνωστός θερινός κινηματογράφος στην Πλάκα δεν λειτούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια, αυτά του 2020, του 2021 καθώς και το φετινό» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, Γιώργος Λαμπίρης.

Η εταιρία έχει αναλάβει την ολική ανάπλαση του κτηρίου, από την πρόσοψή και το ισόγειο (που κάποτε φιλοξενούσε το γνωστό κέντρο διασκέδασης Ζυγός), μέχρι φυσικά και την ταράτσα, που βρίσκεται ο θερινός κινηματογράφος.

Το ιστορικό θερινό σινεμά είχε γεννηθεί μετά από μία ιδέα ενός Έλληνα κομμωτή, ο οποίος είχε ζήσει πολλά χρόνια στο Παρίσι – εξού και το όνομα Cine Paris. Το κτίριο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 εκεί όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Στα τέλη του ’60  κατά τη διάρκεια της κρίσης των θερινών κινηματογράφων είχε κλείσει, ανοίγοντας πολλά χρόνια αργότερα, το 1986, με νέο ιδιοκτήτη πλέον.

Από τότε λειτουργούσε ασταμάτητα μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση ότι μετά από τρεις δεκαετίες το θρυλικό σινεμά στην ταράτσα της Κυδαθηναίων δεν θα συνόδευε τα καλοκαίρια μας.

Φαίνεται, όμως, ότι το καλοκαίρι του 2023 αυτό θα αλλάξει – και εμείς βρήκαμε άλλον έναν λόγο για να ανυπομονούμε να έρθει λίγο πιο γρήγορα το φετινό καλοκαίρι.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Village Cinemas: Ένα δυνατό κινηματογραφικό καλοκαίρι σηματοδοτεί την επιστροφή των θεατών στη μεγάλη οθόνη
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #4: Cinobo Μασκώτ, ή αλλιώς το θερινό που απέδειξε ότι το σινεμά δεν πεθαίνει
Cine News
Το superhero fatigue είναι αληθινό. Γιατί όμως ο Spider-Man δεν κουράζει ποτέ;
Cine News
Αύγουστος στην COSMOTE TV: Νέες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις
Cine News
Αύγουστος στο ERTFLIX: Το αφιέρωμα «Έγκλημα και Τιμωρία» φέρνει στο φως υποθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο
Cine News
Η ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2» διαθέσιμη στο Disney+
Cine News
Movie Mondays στο Vertigo Rooftop Pool: Open Air Cinema κάτω από τα αστέρια
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Cine News
Η τρίτη σεζόν του Interview with the Vampire είναι πιο χαοτική, πιο camp, πιο Lestat από ποτέ
Cine News
«Δυο μαύρα πουκάμισα»: Το MEGA αποκαλύπτει νέες εικόνες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς
Cine News
«Furious»: Η νέα σειρά θρίλερ είναι τώρα διαθέσιμη στο Disney+
Cine News
Διέρρευσε στο internet η «Οδύσσεια» του Νόλαν;