MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
10
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Jeanne du Barry: “Συγκινημένος” ο Τζονι Ντεπ με την θερμή ανταπόκριση του κοινού στις Κάννες

Επί εφτά λεπτά χειροκροτούσε το κοινό στην πρεμιέρα της ταινίας που πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ και σηματοδοτεί την “επιστροφή” του ηθοποιού στον κινηματογράφο, μετά τη δικαστική διαμάχη που αποκάλυψε κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας.

Monopoli Team

Πρεμιέρα έκανε χθες στο Φεστιβάλ Καννών, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, “Jeanne du Barry”, με τον ηθοποιό – που αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις μετά τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία που αντιμετωπίζει εδώ και πέντε χρόνια – να δέχεται την “εκστατική” ανταπόκριση του κοινού, το οποίο χειροκροτούσε όρθιο επί εφτά λεπτά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, ο ηθοποιός ήταν φανερά συγκινημένος “κρατώντας τα δάκρυά του” ακούγοντας το χειροκρότημα του κοινού για την ερμηνεία του ως βασιλιάς Λουδοβίκος. Μάλιστα, φαινόταν να μην περιμένει αυτή την αντίδραση, όσο χαιρετούσε το κοινό από το μπαλκόνι των συντελεστών.

Η σκηνοθέτις και συμπρωταγωνίστρια της ταινίας, Maiwenn, επίσης ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας: “Ήταν μία παραγωγή, που χρηματοδοτήθηκε δύσκολα… και θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την ομάδα μου”.

Πάντως, προς το παρόν οι κριτικοί, που παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα, δεν δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ταινία.

Λίγο νωρίτερα, ο Τζόνι Ντεπ είχε φτάσει στο κόκκινο χαλί των Καννών, όπου τον περίμεναν χιλιάδες θαυμαστές, που κρατούσαν πανό, αφίσες και φώναζαν το όνομά του, όσο ο ηθοποιός υπέγραφε αυτόγραφα.

Όσο θερμή κι αν ήταν η ανταπόκριση των θαυμαστών του Τζόνι Ντεπ, ωστόσο, η επιλογή του φεστιβάλ των Καννών να “ανοίξει” με το “Jeanne du Barry” αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, με την Μπρι Λάρσον, που αποτελεί μέρος της κριτικής επιτροπής του φετινού φεστιβάλ, να αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λέγοντας τελικά ότι δεν είναι σίγουρη αν θα δει την ταινία ή για το πώς θα νιώσει όταν τη δει.

Η σκηνοθέτις της ταινίας, Maiwenn, επίσης έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας διαμάχης, αφού λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας της στις Κάννες, παραδέχτηκε ότι… έφτυσε στο πρόσωπο έναν Γάλλο δημοσιογράφο. Ο Edwy Plenel, αρχισυντάκτης του περιοδικού Mediapart – πρωτοπόρου μέσου στον αγώνα του γαλλικού #MeToo – μηνύει τώρα την σκηνοθέτιδα, λόγω του περιστατικού. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Maiwenn, που καθόταν μόνη της στο εστιατόριο, φαίνεται να πήγε στο τραπέζι του Plenel, να του τράβηξε τα μαλλιά και να του έφτυσε το πρόσωπο. Ο δημοσιογράφος ανέφερε στο Variety οτι η σκηνοθέτις είναι γνωστή για τις απόψεις της κατά του κινήματος #MeToo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: 10 ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Κλιμακώνεται η μάχη για τη Warner Bros
Cine News
Το CineFIX επιστρέφει με χειμερινά – σινεφίλ ραντεβού στο ΕΜΣΤ
Cine News
Athens Short Film Festival 2025 στον κινηματογράφο Έλλη
Cine News
Paramount vs Netflix για την εξαγορά της Warner Bros
Cine News
Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Μπροστά το “One Battle After Another”
Cine News
Ολοκληρώθηκε το 28ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
5 γυναίκες εικαστικοί εκφράζονται μέσα από τη μεγάλη οθόνη
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Η απονομή των βραβείων
Cine News
Αναβάλλεται η «συνάντηση» της Μαρίας Κάλλας με τη Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς
Cine News
Το χριστουγεννιάτικο κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια