MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το “Seven Kings Must Die” στο Netflix μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να αγαπάμε τις ιστορίες με Βίκινγκς

Το Seven Kings Must Die, το sequel του The Last Kingdom, έρχεται στο Netflix για να ολοκληρώσει την ιστορία της επικής σειράς The Last Kingdom.

Μαριαλενα Μάλλιου | 16.04.2023

Φαίνεται πως το 2023 το Netflix έχει επενδύσει σε ταινίες που λειτουργούν ως sequel επιτυχημένων σειρών. Μετά το Luther: The Fallen Sun, που ήρθε για να κλείσει τον κύκλο της πολυαγαπημένης, αστυνομικής, βρετανικής σειράς Luther, τώρα, η δημοφιλής πλατφόρμα υποδέχεται το Seven Kings Must Die (με ελληνικό τίτλο: Οι 7 Βασιλιάδες Πρέπει να Πεθάνουν) που ακολουθεί την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά The Last Kingdom.

Τι περιμένουμε να δούμε στο Seven Kings Must Die

Ευρωπαϊκός βορράς, μεσαιωνικές μάχες και Βίκινγκς μας περιμένουν στο Netflix, σε αυτή τη νέα επική ταινία φαντασίας, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα. Περισσότερο χειμωνιάτικη, παρά ανοιξιάτικη, η ταινία μάς ταξιδεύει στην Αγγλία, τον Αγγλοσαξονικό κόσμο του μεσαίωνα και σε ένα διαλυμένο βασίλειο, το οποίο πρέπει να ενωθεί για να επέλθει ειρήνη και ευημερία.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το The Last Kingdom πριν δούμε την ταινία
Seven Kings Must Die, πηγή: Netflix

Seven Kings Must Die, πηγή: Netflix

Βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων του Bernard Cornwell, The Saxon Stories, το The Last Kingdom ξεκίνησε το 2015 από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC2 και ολοκληρώθηκε το 2022, με τον συνολικό αριθμό των 5 σεζόν, ή αλλιώς των 46 επεισοδίων, με το Netflix να κάνει την εμφάνισή του στη συμπαραγωγή της σειράς, ήδη από τη 2η σεζόν της σειράς.

Βρισκόμαστε στο έτος 866 μ.Χ. στην Βρετανία, σε μία εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των χριστιανών Αγγλοσαξόνων και των ειδωλολατρών Βίκινγκς (Δανών) για την επικράτησή τους και κυριαρχία τους στο Ουέσσεξ (ένα από τα σημαντικότερα Αγγλοσαξονικά βασίλεια ήδη από τον 6ο αιώνα, η δυναστεία του οποίου δημιούργησε την Αγγλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Mother: Η Τζένιφερ Λόπεζ πρωταγωνιστεί σε νέο θρίλερ του Netflix – Δείτε το trailer12.09.2018

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Uhtred – γιός ενός Σάξονα ευγενή- ο οποίος, αφού ο πατέρας του σκοτώθηκε στη μάχη εναντίον των Δανών, πιάστηκε αιχμάλωτος από τον Earl Ragnar -Δανό πολέμαρχο- που, εν τέλει, τον μεγαλώνει σαν δικό του παιδί. Όταν ο Ragnar καίγεται ζωντανός, τη νύχτα πριν τον γάμο της κόρης του, από φωτιά που έβαλαν άλλοι Δανοί -υπό τις εντολές άλλου Δανού πολέμαρχου- ο Uhtred ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του θετού πατέρα του.

Η σειρά ακολουθεί τη πορεία του Uhtred προς την εκδίκηση, την ανάκτηση του κάστρου Bebbanburg από το θείο του, αλλά και στα διάφορα διλήμματα στα οποία μπαίνει, έχοντας να διαλέξει ανάμεσα στην πραγματική του καταγωγή και στους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν.

Πώς έκλεισε η σειρά – Το φινάλε της 5ης σεζόν

Η 5η σεζόν της σειράς αφήνει τους χαρακτήρες σε μία ελπιδοφόρο θέση, με το όνειρο της ενωμένης Αγγλίας να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Ο Βασιλιάς Edward έχει κερδίσει τη μάχη εναντίον των Σκωτσέζων, με τη βοήθεια του Uthred, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα του διαδόχου που θα τον ακολουθήσει στον θρόνο και τον Uthred να είναι κύριος του Bebbanburg, το οποίο επί τόσες σεζόν προσπαθεί να διεκδικήσει. Όπως υπονοεί και ο βασιλιάς Edward σε αυτή την τελευταία σεζόν “το όνειρο της Αγγλίας δεν ήταν ποτέ πιο κοντά”.

Η υπόθεση της ταινίας
Seven Kings Must Die, πηγή: Netflix

Seven Kings Must Die, πηγή: Netflix

Από κάπου εκεί πιάνει τα γεγονότα το Seven Kings Must Die. Η ταινία ξεκινάει με τη γνωστοποίηση του θανάτου του Βασιλιά Edward και το ζήτημα της διαδοχής του θρόνου, με τη θέση του πρωτότοκου γιού του, Aethelstan, να “τρέμει”, καθώς δεν θεωρείται κατάλληλος για να κληρονομήσει το στέμμα. Εκεί μπαίνει στην εξίσωση ο δεύτερος γιός του Edward, Aelfweard. Αυτή η διαμάχη μεταξύ των δύο αδερφών απειλεί να διαταράξει την ειρήνη.

Ταυτόχρονα, στον Uthred υπενθυμίζεται η προφητεία πως 7 βασιλιάδες πρέπει να πεθάνουν πριν εδραιωθεί η Αγγλία. Αυτή η υπενθύμιση τον οδηγεί στο να εμπλακεί ξανά σε πόλεμο, για να προστατέψει τους κατοίκους του Bebbanburg. Αρχικά τάσσεται υπέρ του Aethelstan, άλλοτε προστατευόμενού του, ο οποίος, όμως, πλέον, δεν είναι το αγόρι που θυμάται. Εκεί είναι που ο Uthred βρίσκεται σε δίλλημα αν η πίστη του βρίσκεται στον βασιλιά του ή στην πατρίδα του.

Την ίδια στιγμή, ο Δανός πολεμιστής-βασιλιάς Anlaf φτάνει στις όχθες της Αγγλίας, ελπίζοντας να καταφέρει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη διαμάχη για την ανάληψη του θρόνου προς όφελος των σκοπών του. Συσπειρώνει τους εχθρούς του Aethelstan στα βρετανικά νησιά και δημιουργεί μία συμμαχία, η οποία απειλεί το όραμα της ενωμένης Αγγλίας. Όταν η συμμαχία έρχεται να ζητήσει τη βοήθεια του Uthred, εκείνος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτούς που νοιάζεται περισσότερο και στο όνειρο ενός ενωμένου βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το επόμενο κεφάλαιο στο έπος του Batman»: Ήρθε το πρώτο trailer για τον “Penguin” του Colin Farrell12.09.2018

Το cast της ταινίας

Πρωταγωνιστής της ταινίας, όπως άλλωστε και στην σειρά, είναι ο Uthred, τον οποίο θα δούμε να υποδύεται για ακόμα μία φορά ο Alexander Dreymon. Στους ρόλους των αδερφών και γιών του βασιλιά Edward, Aethelstan και Aelfweard θα δούμε τους Harry Gilby και Ewan Horrocks, αντίστοιχα, τους οποίους είχαμε δει και στον τελευταίο κύκλο της σειράς, ενώ τον βασιλιά Constantin υποδύεται ξανά ο Rob Hallett. Τον Mark Rowley θα δούμε στον ρόλο του Finan, τον Arnas Fedaravicius στον ρόλο του Sihtric και τον Δανό πολεμιστή-βασιλιά Anlaf θα δούμε τον Pekka Strang.

Κλείνοντας…

Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τις επικές περιπέτειες, τις μεσαιωνικές ιστορίες με Βίκινγκς, βασιλιάδες και μάχες και τις ταινίες που συνδυάζουν τη ιστορικά γεγονότα με τη φαντασία είναι προφανείς και ευνόητοι. Για όλους αυτούς τους λόγους ανυπομονούμε να δούμε και το Seven Kings Must Die και να ολοκληρώσουμε την αγαπημένη ιστορία του The Last Kingdom!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b