MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου 2023.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Η Λίμνη των κύκνων, από το Ballet Preljocaj στο Μέγαρο Μουσικής

Mετά τη «Χιονάτη» και το «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», o Aνζελάν Πρελζοκάζ επιστρέφει στη σκηνή με μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού μπαλέτου «Η λίμνη των κύκνων». Εμπλουτίζοντας την πρωτότυπη αριστουργηματική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι με νέες ενορχηστρώσεις, σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 8 και τη Δευτέρα 10 Απριλίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Συνδυάζοντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, το κλασικό με το σύγχρονο, αλλά χωρίς να προδίδει την αυθεντική εκδοχή, ο Πρελζοκάζ μεταφέρει την ιστορία της Πριγκίπισσας στη σημερινή κοινωνία και στο επίκεντρο των θεμάτων που την ταλανίζουν.
Σάββατο 8 και Δευτέρα 10/4 στις 20:00
9€ Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, 12€, 18€, 26€, 32€, 38€, 45€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

2. Παραβάσεις: Το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Εύας Βλασσοπούλου στο ΚΠΙΣΝ

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, που φέτος είναι αφιερωμένες στις σαιξπηρικές κωμωδίες, ολοκληρώνονται τον μήνα Απρίλιο με το «Ημέρωμα της Στρίγγλας», σε διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Εύας Βλασσοπούλου. Πρόκειται για μία από τις πιο ιδιόρρυθμες και αμφιλεγόμενες κωμωδίες του Σαίξπηρ, όπου τη θέση του συνήθως ρομαντικού και λυρικού τόνου παίρνουν η σκληρότητα και ο κυνισμός ενός κόσμου, που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως προϊόντα προς εμπορική εκμετάλλευση ή/και ως άγρια θηρία προς εξημέρωση. Πρόκειται, άραγε, για κωμική εκμετάλλευση -από την πλευρά του ποιητή- των κοινωνικών στερεοτύπων της εποχής του; Ή μήπως «Το Ημέρωμα» είναι μια καυστική σάτιρα του μισογυνισμού και της πατριαρχίας;
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου στις 19:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια, μια site specific performance για τον καρκίνο του μαστού στο Άσυλο Ανιάτων

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και η καλλιτεχνική διευθύντριά της, Χρύσα Διαμαντοπούλου παρουσιάζουν τη site-specific performance «ΠασΠορτ – Μια αληθινή περιπέτεια» στο Άσυλο Ανιάτων από τις 8 Απριλίου. Είναι η συνάντηση με την ασθένεια ένα ταξίδι; Ποιες μπορεί να είναι οι διαδρομές που διανύει κάποιος μέσα σ’ αυτό; Άραγε, το να βρεθεί κανείς σε έναν «Τόπο» ανοίκειο και αχαρτογράφητο είναι και μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη θέση του μέσα στον κόσμο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα, που διερευνά η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, που μετά τη συνάντησή της με τον καρκίνο του μαστού, ονειρεύτηκε αυτή τη site-specific performance για να υμνήσει τη Ζωή. Με αφετηρία τη δύναμη και την παρηγοριά, που άντλησε η ίδια η ηθοποιός από το βιβλίο της ψυχολόγου Ελεονώρας Σουρλάγκα «ΠασΠορτ – Μια αληθινή περιπέτεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, η επιζήσασα επιχειρεί, με την καταλυτική συμβολή του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη, να αποτυπώσει την εμπειρία της καταργώντας τον τέταρτο τοίχο, που χωρίζει τον καλλιτέχνη από τον θεατή.
8, 9*, 10, 11, 21, 22, 23*, 25, 28, 29, 30* Απριλίου στις 21:00 (*Κυριακή στις 20:00) & 5, 7*, 8, 12, 13 Μαΐου στις 21:00 (*Κυριακή στις 20:00)
12€
Άσυλο Ανιάτων, Αγίας Ζώνης 39, Κυψέλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο ελληνικός Σούμπερτ: Ρεσιτάλ τραγουδιού στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Ο ελληνικός Σούμπερτ», με τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ με θέμα την ελληνική αρχαιότητα. Ο διεθνώς διακεκριμένος βαρύτονος Άρης Αργύρης θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας το μοναδικό αυτό ρεσιτάλ τραγουδιού, συνοδευόμενος από τον πιανίστα Πέτερ Μπόρτφελτ. Σε αυτό, το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δεκαεπτά από τα συναρπαστικά τραγούδια του σπουδαίου Αυστριακού μουσουργού Φραντς Σούμπερτ (1797-1828) με θέμα τους θεούς και τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας.
Σάββατο 8/4 στις 20:30
12€, 15€, Φοιτητικό, παιδικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Οι HVOB στο Gagarin 205

Το electronic pop duo από τη Βιέννη της Αυστρίας περιοδεύει και πάλι ανά την υφήλιο, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου album “TOO” το 2022 και περνάει από την χώρα μας στις 8 Απριλίου, για μία εμφάνιση στο Gagarin 205 της Αθήνας. HVOB σημαίνει “Her Voice Over Boys”, υπονοώντας πιθανά την αισθαντικότητα της φωνής της Anna Müller και το πως ζωγραφίζει soft-touch minimal μελωδίες πάνω από τα συναισθηματικά αδρανή, βιομηχανοποιημένα ηλεκτρονικά ηχοτοπία και beats που χτίζουν σε συνεργασία με τον επίσης ταλαντούχο μουσικό παραγωγό Paul Wallner, και που στην συγκεκριμένη περιοδεία υποβοηθούνται από την παρουσία live τυμπάνων και κιθάρας, σε μία full band ερμηνεία της φοβερά ενδιαφέρουσας δισκογραφίας του duo.
Σάββατο 8/4 στις 21:00
26€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

6. Το Δρακοδόντι, από τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές

Οι «Χαΐνηδες» συναντούν την ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως κινείται» και μάς παρουσιάζουν για τελευταία φορά την Κυριακή 9 Απριλίου, την κλασική πλέον παράσταση «Δρακοδόντι» στο θέατρο Ροές στο Γκάζι. Μια συνδυαστική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Δρακοδόντι», από την δισκογραφία των Χαΐνηδων, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη. Ένα έμμετρο παραμύθι, χωρισμένο σε αφηγηματικά μέρη, τραγούδια και οργανικά μέρη. Μέσα σε αυτή τη μουσική σύνθεση, η ομάδα «Κι όμΩς κινείται», δημιουργεί μια παράσταση χορού με στοιχεία ακροβασίας.
Κυριακή 9/4 στις 20:00
Προπώληση: 13€ κανονικό, 10€ μειωμένο, στο ταμείο: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά, ΑΜΕΑ)
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b