MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μονεμβασιά: Πάσχα στην εντυπωσιακή καστροπολιτεία

Το κάστρο της Μονεμβασιάς μαγεύει τους επισκέπτες με την πρώτη ματιά. Κι αυτή την εποχή, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Συνδυάζοντας φυσική ομορφιά και κατανυκτική ατμόσφαιρα, η Μονεμβασιά αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς.

Photo by Evangelos Mpikakis on Unsplash
Photo by Evangelos Mpikakis on Unsplash
Monopoli Team

Αν θέλετε να ζήσετε ένα ρομαντικό Πάσχα, σαν να μπαίνετε στη μηχανή του χρόνου, τότε η Μονεμβασιά είναι ιδανικός προορισμός. Η μεσαιωνική καστροπολιτεία στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά της. Οι βυζαντινές εκκλησίες, τα δαιδαλώδη καλντερίμια, οι μυρωδιές από τη θάλασσα και τα αγριολούλουδα, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα γραφικό σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDid You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd: Απώλεια και αναγέννηση στο νέο άλμπουμ της Lana Del Rey12.09.2018

Πάσχα στη Μονεμβασιά: Τι θα δείτε

Στον βράχο της Μονεμβασιάς φτάνετε διασχίζοντας μια γέφυρα. Αφήνετε το αυτοκίνητο μπροστά στην κεντρική πύλη και αρχίζετε το σεργιάνι στον άψογα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό. Πετρόκτιστα σπίτια και παλιά αρχοντικά συνυπάρχουν με κομψά καταστήματα, γραφικά εστιατόρια και καφέ που προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Photo by Ernests Vaga on Unsplash

Photo by Ernests Vaga on Unsplash

Η κατανυκτική ατμόσφαιρα κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου γίνεται η περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του κάστρου. Οι πιστοί ακολουθούν με αναμμένα λευκά κεριά τον Επιτάφιο, ενώ ψαλμωδίες αντηχούν στον βράχο της Μονεµβασιάς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης.

Το Μεγάλο Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν την πλατεία με το Κανόνι και την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στον περίβολο της ίδιας εκκλησίας, θα παρακολουθήσετε το έθιμο του καψίματος του Ιούδα – ενός ανθρώπινου ομοιώματος από ξύλα και άχυρα, μέσα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: Ας μιλήσουμε για τη θεατρική παιδεία12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b