MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

«Η βιώσιμη μόδα κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό» σύμφωνα με το BoF

Από τα πλαστικά μπουκάλια που έγιναν ρούχα, μέχρι και την «ηθική αδειοδότηση» του πελάτη, μερικές από τις αγαπημένες βιώσιμες πρακτικές της μόδας είναι προβληματικές, σύμφωνα με την Beth Esponnette του BoF.

Monopoli Team

Αντικατάστησε το «βιώσιμο» με το «λιγότερο κακό» στη σημερινή μόδα και θα έχεις μια πιο ακριβή εικόνα της πραγματικότητας: «Τα Λιγότερο Κακά Fashion Trends που πρέπει να γνωρίζεις το 2023». «Οι Λιγότερο Κακοί Fashion Influencers που καταλαμβάνουν την Fast Fashion αγορά». «Χτίζοντας μια Λιγότερο Κακή Βιομηχανία Μόδας το 2023». Η μόδα προσπαθεί να πουλήσει τον εαυτό της ως πιο βιώσιμο με το να είναι στην πραγματικότητα «Λιγότερο Κακή» από όσο ήταν, αναφέρει η Beth Esponnette του BoF. Δυστυχώς όμως μερικές από τις αγαπημένες sustainable λύσεις και πρακτικές του κλάδου αποφέρουν χειρότερα αποτελέσματα από τις καθιερωμένες πρακτικές του.

Πάρτε για παράδειγμα την χρήση των στοκ από τα υφάσματα. Το στοκ αυτό είναι υφάσματα, τα οποία αφέθηκαν στην άκρη είτε λόγω ελαττωμάτων, είτε επειδή απλά το εκάστοτε brand αποφάσισε να μη τα χρησιμοποιήσει. Είναι κάτι σαν το προχθεσινό ψωμί για τον κλάδο. Το να χρησιμοποιούνται λοιπόν υφάσματα από το στοκ είναι μια συνήθης βιώσιμη πρακτική. Βέβαια αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλή ζήτηση για υλικά, που δε θα έπρεπε να υπάρχουν εξαρχής. Το στοκ αυτό είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της υπερ-παραγωγής και με το να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες, απλά διατηρούμε αυτόν τον «κακό» κύκλο, αναφέρει η Beth Esponnette.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStella McCartney: Η σχεδιάστρια τιμήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο για την προσφορά της στη μόδα και τη βιωσιμότητα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b