MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα καλύτερα skincare προϊόντα που είναι ασφαλή για την εγκυμοσύνη

Οι experts αναφέρουν ότι αρκετές γυναίκες στην εγκυμοσύνη τους βλέπουν το δέρμα τους να αλλάζει.

Pexels
Monopoli Team

H εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα. Βλέπει το σώμα της να αλλάζει, παρατηρεί ότι έχει διαφορετικές ανάγκες και για λίγο πρέπει να αφήσει πίσω της το ωμό σούσι, το αλκοόλ και τη ρετινόλη. Εντάξει, μπορεί να μην είναι ριζικές αλλαγές δεν παύει να είναι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής.

Εμείς θα σταθούμε στο skincare και στα ποια προϊόντα μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας όσο είστε έγκυος.

Οι experts αναφέρουν ότι αρκετές γυναίκες στην εγκυμοσύνη τους βλέπουν το δέρμα τους να αλλάζει, γίνεται πιο μικτό και ξηρό και επώδυνα ευαίσθητο.

Οι δερματικές αλλαγές όπως αυτή είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λέει η Michele Farber. Η ακμή, το μέλασμα, οι ραγάδες και οι κοκκινίλες είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το μεγαλείο του «Tar» και της Μπλάνσετ12.09.2018

«Αυτά οφείλονται σε έναν συνδυασμό ορμονικών αλλαγών καθώς και σε αυξήσεις στον όγκο του αίματος και στο πρήξιμο, που συμβάλλουν στη διαστολή των φλεβών», εξηγεί.

Ποιες είναι οι πιο συχνές δερματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μέλασμα

«Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αυξάνουν προσωρινά την παραγωγή μελανίνης, του μορίου της χρωστικής στο δέρμα», λέει η Carmen Castilla, MD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Δεν θα εμφανίσουν όλες οι γυναίκες αυτές οι σκούρες κηλίδες (συνήθως στο πρόσωπο και επιδεινώνονται με την έκθεση στον ήλιο), αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικές, καθώς εμφανίζονται συνήθως κατά το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens x SNF Nostos: Röyksopp στην Πλατεία Νερού και Tash Sultana στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

«Για πολλές γυναίκες, το μέλασμα θα εξασθενίσει μετά τον τοκετό καθώς ομαλοποιούνται οι ορμόνες», λέει. Για μερικές γυναίκες, το μέλασμα κολλάει. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b