MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για την υγεία του κόλπου

Η προσθήκη ορισμένων τροφών και θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του κόλπου. Μάθετε ποια τρόφιμα να επιλέξετε και ποια να περιορίσετε.

Photo by Vicky Ng on Unsplash
Monopoli Team

Η διατροφή είναι βασικό συστατικό της φροντίδας της γενικής υγείας. Αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία συγκεκριμένων μερών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του κόλπου. Για παράδειγμα, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της μόλυνσης, ενώ άλλα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της λίπανσης του κόλπου.

Ενώ μια ισορροπημένη διατροφή είναι συχνά η καλύτερη συνολική προσέγγιση, υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα ή θρεπτικά συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στην υγεία του κόλπου.

Οι καλύτερες τροφές για την υγεία του κόλπου

Τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (βακτήρια) που μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία: από την καλή λειτουργεία της πέψης έως τη βελτίωση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού. Τα προβιοτικά έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την υγεία του κόλπου.

Ο κόλπος περιέχει μια σειρά μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων χρήσιμων βακτηρίων όπως ο Lactobacillus. Ο γαλακτοβάκιλλος προστατεύει από άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε κολπικές λοιμώξεις όπως η βακτηριακή κολπίτιδα (BV), οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ) και οι λοιμώξεις από ζυμομύκητες. Τα προβιοτικά που περιέχουν Lactobacillus μπορούν να βρεθούν σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως:

Γιαούρτι
Ξυνολάχανο
Κίμτσι
Τουρσιά
Miso
Tempeh (προϊόν σόγιας)
Κομπούχα

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b