MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
09
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι πρώτες κρατήσεις για το 2023 – Ποιες αγορές επιλέγουν Ελλάδα;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τις πρώτες κρατήσεις έχουν αρχίσει να δέχονται ήδη οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, παρά το γεγονός ότι η σεζόν του 2023 απέχει ακόμα από την εκκίνηση της.

Photo by James Ting on Unsplash
Photo by James Ting on Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τις πρώτες κρατήσεις έχουν αρχίσει να δέχονται ήδη οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, παρά το γεγονός ότι η σεζόν του 2023 απέχει ακόμα από την εκκίνηση της. Σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού μάλιστα, με όχημα την καλή πορεία του κλάδου το 2022, οι πρώτες ενδείξεις για την τρέχουσα χρονιά είναι ενθαρρυντικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να εφυσηχάζουμε.

Τα παραπάνω ανέφεραν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των φορέων του τουριστικού κλάδου σε χθεσινή εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού για την παρουσίαση του καινοτόμου εργαλείου για την τουριστική ανάπτυξη «DMΜOs» (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών).

Όπως επισήμαναν, στις αγορές που έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον για να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μέσα στο επόμενο καλοκαίρι ανήκουν οι παραδοσιακές αγορές τροφοδότες της χώρας, όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2023: O 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό12.09.2018

Πέρα δε από τα δημοφιλή νησιά που κερδίζουν σταθερά το ενδιαφέρον των τουριστών, η ζήτηση ανακάμπτει και για τους city break προορισμούς ή για τους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας όπως η Χαλκιδική, στους οποίους πέρυσι έγινε αισθητή η έλλειψη των Ρώσων τουριστών.

Υψηλό είναι και το ενδιαφέρον και των Αυστριακών για την χώρα μας, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται πρώτη σε κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2023 ενώ κρατήσεις έχουν ξεκινήσει κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την αφορμή και των πτήσεων που θα ξεκινήσουν και φέτος έγκαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: 7 σπίτια που μοιάζουν από άλλο πλανήτη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;
Επίκαιρα
Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – πότε θα πέσει η θερμοκρασία;
Επίκαιρα
Η 21η Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα για την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά
Επίκαιρα
Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ
Επίκαιρα
Μίλτος Τεντόγλου: Νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης
Επίκαιρα
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα – «40άρια» το Σαββατοκύριακο