MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Airbnb: 7 σπίτια που μοιάζουν από άλλο πλανήτη

Από φουτουριστικά δεντρόσπιτα μέχρι σπίτια – UFO, αυτά είναι μερικά από τα πιο περίεργα σπίτια που νοικιάζονται σε όλο τον κόσμο μέσω Airbnb και υπόσχονται μια ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής.

Monopoli Team

Πρόσφατα η πλατφόρμα Airbnb λάνσαρε μια νέα κατηγορία στα φίλτρα επιλογής διαμονής, για όσους ψάχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό για τις διακοπές τους. Η κατηγορία έχει το ευρηματικό όνομα OMG και περιλαμβάνει ό,τι πιο τρελό μπορεί κανείς να φανταστεί. Πώς θα σας φαινόταν αν περνούσατε τις διακοπές σας σε ένα UFO ή σε ένα σπίτι που μοιάζει με… φίδι; Για να σας δώσουμε μια γεύση για το τι μπορεί κανείς να βρει στην κατηγορία OMG του Airbnb, επιλέξαμε μερικά καταλύματα που μοιάζουν από άλλο πλανήτη. Εσείς σε ποιο θα μένατε;

Ένα σπίτι από άλλο πλανήτη στην έρημο της Καλιφόρνια

Πηγή: Airbnb

Από τα πιο διάσημα και μοναδικά σπίτια στον κόσμο, το The Kellogg Doolittle House σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Kendrick Bangs Kellogg τη δεκαετία του 1980 και χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η εντυπωσιακή εξωτερική του μορφή, που αποτελείται από πολλές πλάκες χυτού σκυροδέματος, μοιάζει με έργο τέχνης που ενσωματώνεται άψογα στο περιβάλλον. Διαθέσιμη προς ενοικίαση αποκλειστικά μέσω Airbnb Luxe, αυτή η… εξωγήινη κατοικία βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree και απέχει μόλις μία ώρα οδικώς από το Palm Springs.

Ένα αερόπλοιο στα Highlands της Σκωτίας

Πηγή: Airbnb

Αυτό το αλουμινένιο κουκούλι στο Ντρίμνιν της Σκωτίας, δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Roderick James Architects, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα Airbnb καταλύματα του κόσμου. Με θέα στα Highlands που κόβει την ανάσα, η καμπίνα-κατάλυμα Airship 002 μπορεί να φιλοξενήσει 2-4 άτομα. Η οροφή του έχει σχεδιαστεί να συλλέγει νερό της βροχής, ενώ φωτοβολταϊκά πάνελ δίνουν ενέργεια. Τα μεγάλα παράθυρα και το μικρό μπαλκόνι σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις τη μοναδική θέα στη φύση της Σκωτίας και των Highlands.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b