MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Η Ιμπτινάχ Μουχάμαντ άνοιξε τον δρόμο για τις Μουσουλμάνες αθλήτριες του κόσμου

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, η Ιμπτινάχ Μουχάμαντ έγραψε αθλητική ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μουσουλμάνα Αμερικανίδα που αγωνίστηκε και κέρδισε μετάλλιο με την ομάδα των ΗΠΑ φορώντας χιτζάμπ.

Monopoli Team

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Maplewood του New Jersey, η Ιμπτινάχ Μουχάμαντ είναι το τρίτο παιδί από πέντε αδέλφια που είναι όλα αφροαμερικανικής καταγωγής. Αφού αποφοίτησε με διπλό πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Αφρικανικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Duke, η Μουχάμαντ ίδρυσε το 2014 τη δική της εταιρεία με τις αδελφές της με την ονομασία Louella – μια εταιρεία μόδας που προσφέρει μοντέρνα, λειτουργικά και κομψά σεμνά κομμάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο Ιρανές έβγαλαν το χιτζάμπ και έπαιξαν σκάκι συνεχίζοντας την επανάσταση12.09.2018

Πριν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Μουχάμαντ ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας ξιφασκίας των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2010, που κέρδισε πέντε φορές τον τίτλο της παγκόσμιας μεταλλιούχου. Από εκεί και πέρα, όλα πήραν την… ανηφόρα για την αθλήτρια, καθώς το 2016 ανακηρύχθηκε από το TIME ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Έγινε επίσης το πρόσωπο του πρώτου Pro Hijab της πασίγνωστης εταιρείας αθλητικών ρούχων Nike.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEsports: Η υποεκπροσώπηση των γυναικών και η τοξική κουλτούρα12.09.2018

Πιο πρόσφατα, εξέδωσε το δικό της εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο The Proudest Blue: A Story of Hijab and Family, το οποίο κατέκτησε μια θέση στη λίστα με τα best seller των New York Times για το 2019. Η ίδια έχει γίνει και Barbie ενώ συνεχίζει να εμπνέει κάθε φορά με τη δική της ιστορία απελευθέρωσης, εξηγώντας με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει ελεύθερη βούληση.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b