MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Δύο Ιρανές έβγαλαν το χιτζάμπ και έπαιξαν σκάκι συνεχίζοντας την επανάσταση

Οι Ιρανές μάστερ του σκακιού, Σάρα Καντέμ και Ατούγια Πουρκασιγιάν συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα rapid chess στο Καζακστάν και, όπως αναφέρει το Reuters, αγωνίστηκαν χωρίς το χιτζάμπ τους και ενάντια στον νόμο που θέλει όλες τις γυναίκες του Ιράν να το φορούν υποχρεωτικά.

Monopoli Team

Τα ιρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Khabarvarzeshi και Etemad σε ρεπορτάζ τους ανέφεραν ότι η Σάρα Καντέμ αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα rapid σκακιού της FIDE στο Αλμάτι του Καζακστάν χωρίς το χιτζάμπ της – μια μαντίλα που είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες του Ιράν. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και από τα δύο μέσα ενημέρωσης φαίνεται να τη δείχνουν χωρίς μαντήλα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙράν: Είναι αλήθεια ότι καταργείται η αστυνομία ηθών;12.09.2018

Στο Τwitter κυλοφορούν φωτογραφίες και άλλης μάστερ σκακιού από το Ιράν, την Ατούσα Πουρκασιγιάν, που έκανε την ίδια κίνηση όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεχράν Καριμί Νασερί: Πέθανε ο Ιρανός πρόσφυγας που ενέπνευσε την ταινία «The Terminal»12.09.2018

Η Καντέμ, που γεννήθηκε το 1997 και είναι επίσης γνωστή ως Sarasadat Khademalsharieh, βρίσκεται στην 804η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η ιστοσελίδα για την εκδήλωση της 25ης-30ης Δεκεμβρίου την ανέφερε ως συμμετέχουσα τόσο στους αγώνες Rapid όσο και Blitz.

Δείτε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b