MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παιδικό Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις αγαπημένες παραστάσεις των παιδιών

Τα φετινά Χριστούγεννα, επιλέγουμε τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις της χρονιάς και εξασφαλίζουμε για τους αναγνώστες μας προσκλήσεις για τις ημέρες των γιορτών!

Monopoli Team | 21.12.2022

«Οικογένεια Νώε» στο Θέατρο Πόρτα

Η «Οικογένεια Νώε» ανεβαίνει στο Θέατρο Πόρτα, σε νέα σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Μία παράσταση για όλη την οικογένεια, που εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, το 1996, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η «Οικογένεια Νώε» θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μίλτος» στο Θέατρο Πόρτα

«Ο Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου, μια ακόμα παραγωγή του Θεάτρου Πόρτα που πρωτοπαρουσιάστηκε με θερμή ανταπόκριση, ταξιδεύοντας κοντά στα παιδιά μέσα στις τάξεις των σχολείων το 2012, παρουσιάζεται φέτος ξανά. «Ο Μίλτος» έγινε ευρύτερα γνωστός όταν εκδόθηκε σε μορφή αφηγήματος (εκδ. Πατάκης 2021), το οποίο και έλαβε φέτος το Βραβείο Παιδικού βιβλίου με εικονογράφηση στα Λογοτεχνικά Βραβεία 2022 του περιοδικού Ο Αναγνώστης, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια για το χιούμορ, την τρυφερότητα, την απλότητα και τη γοητεία της ιστορίας. Η παράσταση αφηγείται μία υπέροχη ιστορία για τα μικρότερα παιδιά (ηλικίας 3 έως 8 χρονών) και αποτελεί μία έκπληξη, καθώς αξιοποιεί τις αντιδράσεις των παιδιών που προκύπτουν από την άμεση επαφή τους με τον ηθοποιό, αλλά και την ενεργή τους συμμετοχή στην αφήγηση της ιστορίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ειρήνη» στο Θέατρο Τέχνης

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου διασκευάζει και σκηνοθετεί με ιδιαίτερο χιούμορ ειδικά για μικρότερες ηλικίες την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στήνοντας μια ευφάνταστη παράσταση-παιχνίδι που δίνει έμφαση στους υψηλής τεχνικής, θεατρικούς μηχανισμούς του Αριστοφάνη, με σκοπό να αναδυθεί το θέατρο στην πιο αγνή του μορφή. Η ομορφιά της ελευθερίας, η δύναμη της ομαδικότητας, της ομόνοιας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού απέναντι στο συνάνθρωπο και τη φύση, αναδεικνύονται με γέλιο, κέφι, φαντασία, χορό και τραγούδια, σε ζωντανή μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους Βασίλη Μαυρογεωργίου. Στην ταραγμένη και αβέβαιη εποχή μας, η παράσταση αυτή επιθυμεί να μάθει στους μικρότερους και να θυμίσει στους μεγαλύτερους πόσο πολύτιμη η ειρήνη και πόσο σημαντικό είναι να τη διεκδικούμε, να την κατακτάμε και να την προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Χάιντι και τα βουνά» στο Μικρό Εθνικό

Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται φέτος μικρούς και μεγάλους στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» με ένα έργο του Ανδρέα Φλουράκη για όλη την οικογένεια, μια συγκινητική μουσική παράσταση, με τίτλο «Η Χάιντι και τα βουνά», που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την αγάπη, τους θριάμβους και τα δώρα της ζωής. Η Χάιντι έχει γνωρίσει αμέτρητες διασκευές και έχει γίνει σύμβολο της θέλησης για ζωή, «αναγκαία, φωτεινή θύελλα», όπως τη χαρακτηρίζει η σκηνοθέτρια Ιώ Βουλγαράκη. Αυτή η παράσταση έρχεται να ξανα-συστήσει σε μικρούς και μεγάλους αυτήν τη συγκλονιστικά διαχρονική ιστορία σε μία σύγχρονη, συγκινητική μουσική εκδοχή από τον πολυβραβευμένο Ανδρέα Φλουράκη.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ειρήνη» στο Θέατρο Μπέλλος

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών που το καθιστά σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, απευθυνόμενη σε παιδιά και εφήβους. Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, απόλυτα συνδεδεμένο με το σήμερα των παιδιών και των εφήβων, τα social media, τα videogames, την kpop κ.α. που περιθωριοποιεί τη βία, την επιθετικότητα και το μίσος.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου» στο Θέατρο Άνεσις

Το έργο του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ουάλιαμς, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή της Άνδρης Θεοδότου παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνεσις. Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο… Μια ιστορία όπου, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία. Πρωτότυπη μουσική, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, video art και μια ομάδα εννέα ταλαντούχων ηθοποιών θα μετατρέψουν τον σκηνικό χώρο σε ένα μαγικό και απολύτως παράδοξο θεατρικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό, και πως ανέφικτο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν διαθέτεις «μεταμεσονύκτια φαντασία»! Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4+.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» στη Μουσική βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Το τρυφερό μουσικό έργο για παιδιά 3-9 ετών, με τίτλο «Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο», παρουσιάζεται, για 3η χρονιά, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Πώς μπορεί ένα παιδί να συνδεθεί με τη μνήμη; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά! Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του…Ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Μπαλ στον αέρα» στη Μουσική βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Η ομάδα Patari Project, γνωστή για τις ανατρεπτικές παιδικές παραστάσεις της, παρουσιάζει στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, τον «Μπαλ στον αέρα», μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας. Ένα ταξίδι στους φόβους, στις επιθυμίες και στις ανάγκες των παιδιών. Ένα ταξίδι που βασίζεται στη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα, αφού όλα γίνονται μπροστά στα μάτια τους με απλά μέσα, χωρίς τη χρήση περίτεχνων σκηνικών και κοστουμιών. Οι θεατές θα ακολουθήσουν τους πρωταγωνιστές στις πιο παράξενες περιπέτειες, που θα τους συναρπάσουν και θα τους βοηθήσουν, παράλληλα, να χειριστούν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο ταξίδι.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Xmas Special Comedy club» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

Μετά από 3 χρονιές με 70 sold out παραστάσεις, το «Comedy club για παιδιά», η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής. O Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς και ο δημιουργός αυτής της πρωτότυπης εμπειρίας για όλη την οικογένεια, εμφανίζεται για τέταρτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη και σχολιάζει με χιούμορ όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα των παιδιών: αγαπημένους ήρωες, τη σχέση με τα κατοικίδια αλλά και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα!
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης» στο Θέατρο Ήβη

«Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης», η νέα περιπέτεια της σειράς των τρυφερών ιστοριών της Μαρί Κωνσταντάτου, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας Μάικ, φέρνει ξανά τον αγαπημένο Φασολάκη και την παρέα του στο θεατρικό σανίδι, στο Θέατρο ΗΒΗ. Μια υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, ένα παιδικό μιούζικαλ, γραμμένο με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Στον ρόλο του Μάικ Φασολάκη, ο Ρένος Ρώτας και στον ρόλο της Αγάπης, η Άννα Μάγκου. Επί σκηνής 10 ηθοποιοί, τραγουδιστές και ακροβάτες χαρίζουν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα στους μικρούς θεατρόφιλους.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Καρυοθραύστης» στο θέατρο Βρετάνια

Η παιδική σκηνή «Ονειροπόληση» παρουσιάζει, στο Θέατρο Βρετάνια, την παιδική – διαδραστική παράσταση «Καρυοθραύστης». Ένα έργο το οποίο κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στις καρδιές των παιδιών, σε διασκευή – σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη. Το έργο είναι ένας ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν. Εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Το όνειρο, η φαντασία, οι μελωδίες, όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά ταιριάζουν απόλυτα στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Λάχανα και Χάχανα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζουν το νέο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το σύγχρονο αυτό έργο πλαισιώνεται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια, δημιουργώντας μία μοναδική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά. Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο θησαυρός της Βαγίας» στο Θέατρο Αλάμπρα

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή, που συντρόφευσε πολλές γενιές παιδιών από την πρώτη του έκδοση έως και σήμερα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, στη σκηνή του Θεάτρου Αλάμπρα, μεταφέροντάς μας με μοναδικό τρόπο την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο όμορφο νησί της Αίγινας. Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία, με εξαμελή θίασο, πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή ερμηνεία της Ζωής Τηγανούρια.
Κερδίστε προσκλήσεις

Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του Σκρουτζ στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Βασισμένη στο βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς, «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», η παράσταση παρουσιάζεται στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρωμανού και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια (παιδιά από 9+). Πρόκειται για την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Μια ιστορία που μοιάζει αλλόκοτη, αλλά δεν είναι. Είναι η ιστορία του Εμπενιζερ Σκρουτζ, του τσιγγούνη Λονδρέζου, που το όνομα του έγινε συνώνυμο της σκληρής, απάνθρωπης συμπεριφοράς ορισμένων ανθρώπων.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ανοίγουν, λένε, οι Ουρανοί τα Χριστούγεννα» στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Μία παράσταση με παραδοσιακές ιστορίες και τραγούδια, για όλη την οικογένεια, από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών. Χιουμοριστική και ανάλαφρη ιστορία που αφήνει να φανούν με απλότητα οι αγωνίες, τα πάθη και οι προσδοκίες των ανθρώπων.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» στην παιδική σκηνή του Μικρού Χορν

Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, τραβάει παιχνιδιάρικα την κόκκινη κορδέλα ενός γιορτινού δώρου και παρουσιάζει στα παιδιά, σε δική του σκηνοθεσία και διασκευή, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ, στην παιδική σκηνή του Μικρού Χορν. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση. Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και o Gade.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς» στο Μικρό Παλλάς

Η “Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς” παρουσιάζεται στο Μικρό Παλλάς σε μια μουσικοθεατρική παράσταση-πρόταση από τον σκηνοθέτη Σταύρο Ράγια, που έχει στόχο κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων, συνδυάζοντας το χιούμορ με την αλήθεια και την ελαφράδα με τα ουσιαστικά μηνύματα. Ο καταξιωμένος στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, έχοντας ήδη υπογράψει ως συγγραφέας στο παιδικό θέατρο δύο μεγάλες επιτυχίες, στην “Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς” παραδίδει ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και πολλά πανέμορφα τραγούδια, που ξαναδιαβάζει από την αρχή το παραμύθι της Γαλλίδας μυθιστοριογράφου της Γκαμπριέλ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ. Την Πεντάμορφη υποδύεται η Βικτώρια Ταγκούλη και το Τέρας ο Δώρος Δημοσθένους.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Μαγική Καμινάδα των Χριστουγέννων» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

H διαδραστική παράσταση «Η Μαγική Καμινάδα των Χριστουγέννων», του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Πέτρου Καφαντόγια, παρουσιάζεται τα Χριστούγεννα στην Αίθουσα Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 12 ετών και είναι μια σπαρταριστή Χριστουγεννιάτικη κωμωδία καταστάσεων, όπου ένας καλικάντζαρος ο Τζο προσπαθεί με τις σκανταλιές του να καταστρέψει τη Μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ ο Χιονάνθρωπος ο Κύριος Παγετώνας, να την προστατεύσει. Στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον, υποπίπτουν συνεχώς σε τέτοιες γκάφες όπου εκτός από το άφθονο γέλιο που παράγουν, καλούν συγχρόνως τα παιδιά –θεατές να πάρουν θέση και να συμμετάσχουν στην εξέλιξη του έργου.
Κερδίστε προσκλήσεις

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b