MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ειρήνη, του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μπέλλος

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη έρχεται στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου από την ομάδα The Young Quill.

Monopoli Team

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών που το καθιστά σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00, σε συνέχεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ελλάδα το καλοκαίρι 2022. Μία παράσταση για παιδιά και εφήβους.

Λίγα λόγια για το έργο

Η «Ειρήνη» είναι ένα έργο που αποτελεί ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό. Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, απόλυτα συνδεδεμένο με το σήμερα των παιδιών και των εφήβων, τα social media, τα videogames, την kpop κ.α. που περιθωριοποιεί τη βία, την επιθετικότητα και το μίσος. Ο Αριστοφάνης, μέσα από τα έργα του καυτηριάζει, σατιρίζει και σχολιάζει την επικαιρότητα της εποχής του, πάντα με στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου. Η διασκευή και η μεταφορά της «Ειρήνης» έχει γίνει με γνώμονα τα πεδία ενδιαφερόντων των παιδιών και των εφήβων. Το έργο πλαισιώνεται από σύγχρονες αναφορές που προβληματίζουν τα παιδιά του σήμερα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υγεία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και άλλα. Το φιλειρηνικό μήνυμα αγάπης και ομόνοιας που εκπέμπει το έργο μεταδίδεται μέσα από σύγχρονα στοιχεία και παραδείγματα με τα οποία τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν.

Υπόθεση

Βρισκόμαστε στην εποχή του κορονοϊού, των δεκάδων εμπόλεμων ζωνών, της οικονομικής εξαθλίωσης και του ημι-διαλυμένου εκπαιδευτικού συστήματος μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Ο Τρυγαίος αποφασίζει να καβαλήσει ένα σκαθάρι και να ταξιδέψει ως τον Όλυμπο για να συναντήσει του θεούς και να ζητήσει τη βοήθεια τους για τα οικονομικά του προβλήματα. Φτάνοντας εκεί, με θλίψη διαπιστώνει ότι ο μοναδικός που έχει απομείνει από τους θεούς είναι ο Ερμής. Οι υπόλοιποι θεοί έχουν εγκαταλείψει τον Όλυμπο επειδή έχουν θυμώσει με τους ανθρώπους. Η θέση του Δία έχει πλέον παραχωρηθεί στον κύριο Πόλεμο, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να φυλακίσει την Ειρήνη. Μοναδικό μέλημα του κυρίου Πολέμου είναι να κάνει τους ανθρώπους να δυστυχούν. Ο Τρυγαίος επιστρέφει στη γη και αναζητά συμμάχους, προκειμένου να συμπράξουν μαζί του για να απελευθερώσουν την Ειρήνη, αφού πρώτα ζητήσουν τη βοήθεια της Δικαιοσύνης. Παρά τις πολλές και αλλεπάλληλες δυσκολίες που συναντούν, η απελευθέρωση της Ειρήνης στέφεται με επιτυχία. Όμως, οι περιπέτειες των ηρώων συνεχίζονται, καθώς καλούνται να διαχειριστούν τη νέα τάξη πραγμάτων από την οποία, αν και οι περισσότεροι επωφελούνται, υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν και ζημιώνονται.

*Πραγματοποιούνται και πρωινές παραστάσεις τις καθημερινές για σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Μπέλλος: Η νέα αρχή ενός ιστορικού θεάτρου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Έλλη Εμπεδοκλή
Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Κωστής Μουσικός
Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Απόστολος Καμιτσάκης, Χρήστος Καραβέβας, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Σάββατο 19 Νοεμβρίου έως Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00
Διασκευή: Oμάδα The Young Quill
Βοηθός Σκηνοθετη: Έφη Λεωνίδα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/eirini-tou-aristofani-1/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα - 2103229889
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b