MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Vegan Κουραμπιέδες από τις food bloggers The Veggie Sisters

Οι food bloggers The Veggie Sisters έχουν μία συνταγή για vegan κουραμπιέδες, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους παραδοσιακούς.

Monopoli Team

Υλικά:

425 γρ. Αλεύρι Μαλακό
150 γρ. Ελαιόλαδο
60 γρ. Κρασί Λευκό
40 γρ. Κονιάκ
150 γρ. Ζάχαρη Άχνη
70 γρ. Αμύγδαλα
1/2 κ.γ. Σόδα
1,5 κ.γ. Baking Powder
1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και σε ένα ταψάκι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 8 λεπτά.

Στη συνέχεια τα σπάμε είτε μέσα σε γουδί, είτε τα χοντροαλέθουμε στο μπλέντερ (δεν τα κάνουμε σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια). Κοσκινίζουμετο αλεύρι μαζί με το baking powder.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την άχνη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα κι ανακατεύοντας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλλα.

Προσθέτουμε το μισό περίπου αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο κρασί την σόδα και με το που αρχίσει να φουσκώνει το διάλυμα, το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι.

Στο σημείο αυτό ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις, όσο χρειάζεται ακριβώς για να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Θα προκύψει μια ζύμη αρκετά λαδερή, την οποία αφήνουμε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά.

Κόβουμε από τη ζύμη κομμάτια βάρους 25-30 γραμμαρίων και τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα οποία πιέζουμε με το δάκτυλό μας από πάνω ώστε να δημιουργηθεί μια λακουβίτσα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, ανάλογα με την ισχύ του κάθε φούρνου.

Όταν ψηθούν, τους ακουμπάμε σε σχάρα και τους αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα και κατόπιν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλ0φάγωτοι! Κα του χρόνου! Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Tips:

1) Ως προς το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο να είναι καλής ποιότητας και όχι βαρύ, ώστε να ανασχεθεί η έντονη επίγευση του λαδιού. Για παράδειγμα φέτος στο νησί λόγω ζέστης και ανομβρίας το παραγόμενο ελαιόλαδο (κατ’ ουσίαν αγουρέλαιο) ήταν ακατάλληλο να
χρησιμοποιηθεί στη συνταγή μας.

2) Το αφράτεμα της ζύμης δεν βασίζεται στο κτύπημα του βουτύρου όπως στην γνωστή παραδοσιακή συνταγή των κουραμπιέδων, αλλά στη δύναμη των διογκωτικών μέσων (σόδα και baking powder). Να αποφύγουμε το έντονο ζύμωμα, το οποίο θα σκληρύνει τη ζύμη μας.

3) Προσοχή στους χρόνους ψησίματος! Αν τους αφήσουμε παραπάνω θα γίνουν πολύ σκληροί, όχι για να πεθάνουν, μα πρωτίστως για να φαγωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVegan μηλόπιτα από το food blog The Veggie Sisters12.09.2018

4) Αποφύγετε το πασπάλισμα με άχνη, όταν είναι ακόμη ζεστοί. Εγκλωβίζεται υγρασία στο πρώτο στρώμα της ζάχαρης με επακόλουθα προβλήματα στη γεύση.

5) Μπορείτε να βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα γίνουν καλοί, απλά με το μαλάκο γίνονται τέλειοι! Θα σας συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε μαλακό πάντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧορτοφαγία: Υγεία, χωρίς ελλείψεις12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b