MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ακτιβιστές πέταξαν μπογιές στην είσοδο της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου

Η La Scala του Μιλάνου φαίνεται πως έπεσε θύμα βανδαλισμού, το πρωί της Τετάρτης (7/12), από ακτιβιστές για την αλλαγή του κλίματος, οι οποίοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο, λίγο πριν η διάσημη όπερα κάνει πρεμιέρα για να εγκαινιάσει τη νέα σεζόν.

Πηγή: Twitter
Monopoli Team

Τους τελευταίους μήνες, αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές για το περιβάλλον πετούν μπογιές σε έργα διάσημων καλλιτεχνών, σε μουσεία και γκαλερί. Και κατά πως φαίνεται η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου ήταν το επόμενο «θύμα», αφού ακτιβιστές και πάλι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη διάσημη όπερα και πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της χρήσης φυσικού αερίου και άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανία: Ακτιβιστές της Just Stop Oil κρίθηκαν ένοχοι για καταστροφή ιδιοκτησίας12.09.2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα που το Μιλάνο γιορτάζει τον προστάτη του με δημόσια αργία και λίγες ώρες πριν η όπερα εγκαινιάσει τη σεζόν 2022-23, με μια παράσταση του Μπόρις Γκοντούνοφ, του Ρώσου συνθέτη Μόντεστ Μουσόργκσκι.

Το κίνημα Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) δήλωσε ότι είναι υπεύθυνο για τις διαμαρτυρίες στο Μιλάνο.

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη πέντε ατόμων για την επίθεση και εργαζόμενοι στην όπερα ενήργησαν άμεσα με σκοπό το κτίριο να καθαριστεί εγκαίρως πριν την αποψινή εορταστική εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙταλία: Ίσως αυξηθούν οι τιμές στα εισιτήρια των μουσείων για τον περιορισμό των ακτιβιστικών δράσεων12.09.2018

Ο βανδαλισμός θεωρήθηκε αρχικά ότι σχετίζεται με τις διάφορες προγραμματισμένες διαμαρτυρίες για την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ιταλία, αλλά και με την απόφαση να ανέβει μια ρωσική όπερα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από wantedinmilan.com.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b