MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σεισμός τώρα: Η Google σε ειδοποιεί με «ταχύτητα του φωτός»

Το ψηφιακό περιβάλλον έχει την δυνατότητα πλέον να ενημερώσει για φυσικά φαινόμενα και να προστατεύσει ζωές.

Monopoli Team

Έρχονται απρόβλεπες στιγμές της καθημερινότητας που γίνεται αντιληπτό το πόσο έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας ως Έλληνες και ως πολίτες μέσω του ψηφιακού κόσμου. Αδιαμφισβήτητα εφαρμογές όπως το gov.gr έχουν «επαναστατήσει» τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε σε ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMarie Tharp: Η Google τιμά με doodle τη διάσημη γεωλόγο και ωκεανογράφο χαρτογράφο12.09.2018

Ωστόσο χθες με τους αλλεπάλληλους σεισμούς στη Νότια Εύβοια κατέστη σαφές το πως το ψηφιακό περιβάλλον μπορεί να ενημερώσει και να προστατεύσει ζωές. Και όλα αυτά χάρη στο σύστημα της Google για τη έγκαιρη ειδοποίηση σεισμικής δραστηριότητας προς όλα τα Android κινητά, που είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAccessible Places: Πλέον θα βλέπουμε ποια σημεία είναι πρόσβασιμα με αναπηρικό αμαξίδιο, μέσω του Google Maps12.09.2018

Το feature της Google για όλες τις Android συσκευές ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020. Το εργαλείο, αναπτύχθηκε από κοινού με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ και την υπηρεσία της κυβέρνησης της πολιτείας, ούτως ώστε να στέλνει ειδοποιήσεις σε όλες τις συσκευές Android που βρίσκονταν στην Καλιφόρνια τη στιγμή του σεισμού. Άλλωστε και λίγα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b