MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Accessible Places: Πλέον θα βλέπουμε ποια σημεία είναι πρόσβασιμα με αναπηρικό αμαξίδιο, μέσω του Google Maps

Η υπηρεσία του Google Maps, “Accessible Places”, έρχεται και στην Ελλάδα, για να κάνει πιο εύκολη την εύρεση των σημείων, που είναι προσβάσιμα για όλους.

Photo by CardMapr.nl on Unsplash
Monopoli Team

Η υπηρεσία του Google Maps, “Accessible Places”, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε Αυστραλία, Βρετανία, Ιαπωνία το 2020, έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα, για να κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την εύρεση των προορισμών, που είναι προσβάσιμοι για όλους.

Πλέον η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα για Android και iOS.

Οι χρήστες του Google Maps θα μπορούν να μάθουν αν το σημείο που θέλουν να επισκεφτούν έχει είσοδο για αναπηρικό αμαξίδιο. Αν έχει αυτό το σύμβολο ♿ είναι προσβάσιμο για όλους. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να δουν αν υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ, τουαλέτες, θέσεις για άτομα με αναπηρίες.

Μέσα από πληροφορίες που θα δίνουν οι ιδιοκτήτες και συνεργάτες του Google Maps, η υπηρεσία θα αναφέρει την ύπαρξη σκάλας, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θα ήθελε να τις αποφύγει.

Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε να εμφανίζονται τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, ως εξής:

  • Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google.
  • Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας (Κυκλικό εικονίδιο λογαριασμού), μετά «Ρυθμίσεις» και μετά «Ρυθμίσεις προσβασιμότητας».
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη.
  • Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου στα αποτελέσματα. Εάν είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, η πληροφορία αυτή θα παρέχεται επίσης μέσα από το Google Maps.

Η υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμβολή περισσότερων από 120 εκατομμυρίων Local Guides (τοπικών ξεναγών), της ευρύτερης κοινότητας του Google Maps, καθώς και ιδιοκτητών επιχειρήσεων παγκοσμίως που προσέθεσαν στο Google Maps πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενημερώσεις για πρόσβαση με αμαξίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗχητική τέχνη και κωφή εμπειρία: Μέσα στο εργαστήριο της ΕΛΣ12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b