MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

Το Τραγούδι της Γης: Ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Οι κόρες του Kohlhiesel: Προβολή της ταινίας του Έρνστ Λούμπιτς στο Studio new star art cinema με συνοδεία μουσικής

Το Studio new star art cinema μάς προσκαλεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 20:00, σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Το αριστούργημα του 1920 «Οι κόρες του Kohlhiesel» του Έρνστ Λούμπιτς θα προβληθεί συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Γιώργος Τζέκι Σουλκούκης (βιολί) και Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο), οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν ηχητικά μέσα στις εικόνες και θα μας κάνουν να δούμε την ταινία με άλλη οπτική. Υπόθεση: Ο κ. Kohlhiesel έχει δύο παντρεμένες κόρες. H μικρότερη είναι όμορφη και γλυκός χαρακτήρας, η μεγαλύτερη είναι ακριβώς το αντίθετο. Η μικρότερη επιθυμεί να παντρευτεί το αγόρι που αγαπά, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί πρώτα πρέπει να παντρευτεί η μεγαλύτερη κόρη. Το πρόβλημα είναι να βρεις έναν άντρα αρκετά τρελό για να παντρευτεί μια τόσο δύσκολη γυναίκα.
Τρίτη 8/11, 20:00
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Studio new star art cinema, Σπάρτης & Σταυροπουλου 33, Αθήνα. Τηλ: Τηλέφωνο: 21 0864 0054. Ε: [email protected].

2. 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Επιστροφή σε φυσικούς χώρους και online

«Broadway» του Χρήστου Μασσαλά

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 σε φυσικούς χώρους και online. Στο 63ο ΦΚΘ θα προβληθούν 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους ταινίες στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 93 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
3-13 Νοεμβρίου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Εισιτήριο: 6€. Πακέτο 10 εισιτηρίων: 40€ | Προπώληση: viva.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 8 Νοεμβρίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. Το Τραγούδι της Γης: Ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου, εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 18:30, στην Αίθουσα Τέχνης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», την ομαδική έκθεση «Το Τραγούδι της Γης». Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη του έργου σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, με 25 25 ζωγραφικά έργα των Χρύσα Βέργη, Κώστα Παπανικολάου, Μανώλη Χάρου και Αχιλλέα Χρηστίδη. Η έκθεση «Το Τραγούδι της Γης» πραγματεύεται ποικίλα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής Γης και αποτελεί το σημείο συνύπαρξης της σύγχρονης τέχνης και του περιβάλλοντος. Τέσσερις καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τη φύση, άλλοτε εξ’ επαφής, άλλοτε από μνήμης (out of memory) και αναζητούν τους παράγοντες που στοιχειοθετούν το ωραίο. Με λίγα λόγια, εξετάζουν τον τρόπο που βλέπει το μάτι.
Εγκαίνια: Τρίτη 8/11, 18:30
Διάρκεια έκθεσης: 8 Νοεμβρίου – 15 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 11:00 – 21:00
Πάρκο Τρίτση, Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον. Τηλ: Τηλ.: 21 0232 3163.

4. Νικός Σαχίνης: Αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του σημαντικού Έλληνα εικαστικού στην Γκαλερί Art Appel

Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου στις 7μμ εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση του Νίκου Σαχίνη στην Γκαλερί Art Appel. Στα γυμνασιακά του χρόνια είχε δάσκαλο το ζωγράφο Πολύκλειτο Ρέγκο και αργότερα συνδέθηκε με το Νίκο Πεντζίκη ο οποίος τον μύησε, από πολύ νωρίς στα ζητήματα της μοντέρνας τέχνης. Άντλησε τις γνώσεις του για τη δύναμη του χρώματος και της ύλης από τις εικαστικές κατακτήσεις των ζωγράφων του εικοστού αιώνα. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει στο λεξιλόγιο και στο εικαστικό συντακτικό του τις προστιθέμενες πλαστικές αξίες που είχαν τότε καθιερωθεί μαζί με το χρώμα και το σχέδιο πχ τις διάφορες ύλες που μπορούν να ενσωματώνονται στη σύνθεση. Η εικαστική γλώσσα που κάθε φορά επιλέγει είναι δυνατό να καθορίζεται από συγκυρίες στη ζωή του ή και από γενικότερες συνθήκες που έχουν επίδραση και στον ίδιο. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη Ελλάδα δημιούργησε μία σειρά έργων που εξέφραζαν πλήρως τα αισθήματα φόβου και καταπίεσης που γέμιζαν την Ελληνική κοινωνία. Τα έργα αυτά έγιναν με μία τεχνική που συνδύαζε το σχέδιο, τη φωτογραφία του, την εκτύπωσή του σε μεγάλες διαστάσεις, τη χρήση του χρώματος και του κολάζ που ήταν ο καταλύτης για τη μορφή της τελικής σύνθεσης.
Εγκαίνια: Τρίτη 8/11, 19:00
Διάρκεια: 8 Νοεμβρίου – 26 Νοεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 15:00
Είσοδος Ελεύθερη
Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Αθήνα. Τηλ: +30 211 11 540 30 | www.artappelgallery.gr

5. Marc Newson: Η πρώτη ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου designer στην Ελλάδα παρουσιάζεται στην Γκαλερί Gagosian

Τα νέα έπιπλα περιορισμένης έκδοσης που έχει σχεδιάσει ο Marc Newson παρουσιάζει η γκαλερί Gagosian, στην πρώτη ατομική έκθεση του Αυστραλού designer στην Ελλάδα, που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2023. Έχοντας ως έμπνευση τα παραδοσιακά χρώματα της χώρας, στην έκθεση παρουσιάζονται αντικείμενα σε γαλάζιο και λευκό, καθώς και κομμάτια φτιαγμένα από μάρμαρο που παντρεύουν τα κλασσικά υλικά με την προηγμένη τεχνολογία. Όπως αναφέρει ο Newson: «Πάντα ένιωθα κοντά στην Ελλάδα και στην ελληνική κουλτούρα, και είναι τιμή μου που παρουσιάζονται τα έργα αυτά στην Αθήνα».
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Οκτωβρίου 2022 – 7 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 11:00 – 19:00 | Πέμπτη 11:00 – 20:00
Gallery Gagosian, Αναπήρων Πολέμου 22, Αθήνα. Τηλ: +30 210 36 40 215. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Εγκλεισμοί»: Μεγάλη εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b