MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Credits: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Πανούκλα του Αλμπέρ Καμύ, από την Ομάδα GAFF στο Θέατρο 104

Μετά τη βράβευση της παράστασης με το βραβείο σκηνοθεσίας Διεθνούς Ρεπερτορίου στη Σοφία Καραγιάννη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και τα συνεχόμενα sold out από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, η «Πανούκλα» επανέρχεται για έξι μόνο παραστάσεις στο Θέατρο 104. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κων/νος Πασσάς και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις». Υπόθεση: «Η Πανούκλα», το αριστουργηματικό αφήγημα του Αλμπέρ Καμύ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.
Τρίτη 8/11, 21:15
5€ – 12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

2. Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Βαφείο

Credits: Λιλή Νταλανίκα

Το υποψήφιο για Βραβείο «Κάρολος Κουν» (Δραματουργίας Ελληνικού Έργου) «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία» του Στέφανου Παπατρέχα, επιστρέφει στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, σε σκηνοθεσία Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα. Μια σκοτεινή μεσαιωνική ιστορία γεμάτη αγωνία, μυστήριο και ανατροπές. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στη θεατρική μαγεία και τον σκληρό ρεαλισμό. Ένα έργο για την αλήθεια, τους νόμους, την ηθική και την εξαπάτηση. Υπόθεση: Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος – παρών σε όλα – εξαπατάει τους πάντες, γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο.
Τρίτη 8/11, 20:15
7€ – 14€
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛάζαρος Βαρτάνης: Ο σκηνοθέτης μιλά για το έργο «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία»12.09.2018

3. Ο Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός: Δύο μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη στον Πολυχώρο Vault

Τα δύο εξαιρετικά μονόπρακτα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» θα παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και ερμηνεία Δημήτρη Φραγκιόγλου στον Πολυχώρο Vault. Ο μονόλογος «Η Μυστική Ζωή του Γουόλτερ Μίττυ», έχει παρουσιαστεί μόνο μια φορά, το 1957 και είναι ελεύθερη διασκευή από το διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ, «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ». Ένα κείμενο απρόβλεπτο, εντελώς διαφορετικού ύφους και περιεχομένου, το οποίο αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το ανήσυχο και διαρκώς εξελισσόμενο και πειραματικό πνεύμα του πολυσχιδούς συγγραφέα μας. Ο Γουόλτερ Μίττυ, έχει βρει έναν τρόπο να δραπετεύει από την ανούσια, μονότονη και βαρετή καθημερινότητά του, με το να γίνεται ο ήρωας των ονειροπολήσεών του. Η πραγματικότητα με τη φαντασία εμπλέκονται και δημιουργούν ένα εξαιρετικό σκηνικό παιχνίδι. Ο Πανηγυρικός είναι μια πικρή κωμωδία. Ο Δήμαρχος μιας μικρής επαρχιακής πόλης την περίοδο της δικτατορίας, διορισμένος και όχι εκλεγμένος, την ημέρα που θεωρούσε ως τη σημαντικότερη της ζωής του, οδηγείται σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Ο ευερέθιστος χαρακτήρας του και οι ενοχές του τον οδηγούν στην κατάρρευση και τη γελοιοποίησή του. Ένα έργο, που αν και αφορά σε μια συγκεκριμένη εποχή της σύγχρονης ιστορίας μας, παραμένει τραγικά επίκαιρο όπως και το σύνολο του έργου του μεγάλου συγγραφέα. Με βαθιά σαρκαστικό και δηκτικό τρόπο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, δημιουργεί άλλον ένα μοναδικό χαρακτήρα, σχολιάζοντας τις διαχρονικές ελληνικές παθογένειες, με σαρκασμό, χιούμορ και ανατροπές.
Τρίτη 8/11, 21:15
5€ – 13€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη συγκινούν ακόμα;12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. D/αλκ/ance: Mία σειρά από θεότρελα live με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στη μουσική σκηνή του Faust

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, γνώριμος στη μουσική σκηνή του Faust, εδώ και μια δεκαετία, επιστρέφει με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων για μια σειρά απο θεότρελα live. Στις κιθάρες και στα synths ο Γρηγόρης Ελευθέριου. Στο μπάσο και το κοντραμπάσο ο Νίκος Λιάσκος. Στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης. Πλήκτρα, beat, κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, κοντραμπάσα και λουπαδόροι θα ταράξουν τη σκηνή του Faust σε μια σειρά από twisted covers τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε, αλλά ποτέ δε φανταζόμασταν οτι θα τ’ ακούγαμε έτσι. R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, η ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες περνάνε μέσα από την μπάντα και φτάνουν σε σας γκρουβάτα και χορευτικά και ατμοσφαιρικά και νταλκαδιάρικα και παράξενα. Μαζι μ’ αυτά η μπάντα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου. Ένα live γι’ αυτούς που ερωτεύτηκαν, γι αυτούς που πόνεσαν, γι αυτούς που έχουν σεβντά και θέλουν τον πόνο τους να τον χορέψουν και να τον τραγουδήσουν.
Τρίτη 8/11, 21:30
7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
Faust, Aθηναΐδος 12, Αθήνα

5. Espen Berg Τrio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια μοναδική εμφάνιση

Το Espen Berg Τrio από την τζαζ σκηνή της Νορβηγίας στο διεθνές προσκήνιο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια μοναδική συναυλία, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Δημιουργήθηκε το 2014 και έκτοτε διαγράφει θεαματική πορεία ως ένα από τα σημαντικότερα τζαζ τρίο της εποχής μας. Αίσθηση προκαλεί το μουσικό του ύφος που αντλεί τις αισθητικές του επιρροές από κορυφαίους του είδους, όπως ο Μπραντ Μέλνταου, ο Κηθ Τζάρρετ ή ο Τιγκράν Χαμασιάν, συνεχίζοντας την κληρονομιά του κλασικού πιάνο τρίο. Το βραβευμένο νορβηγικό σχήμα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πλούσιο σε τολμηρές μελωδικές εναλλαγές και ευφάνταστες πολυρυθμίες. Κάθε τους εμφάνιση είναι ένας απολαυστικός διάλογος με τους κανόνες και τις ελευθερίες της τζαζ, ανάμεσα σε τρεις μουσικούς που αναπνέουν ως ένα σώμα, εντυπωσιάζοντας με τις δεξιοτεχνικές τους ικανότητες.
Τρίτη 8/11, 21:00
8€ – 18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b