MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Netflix: Αλλαγή στο τρέιλερ του πέμπτου κύκλου του «The Crown» μετά τις αρνητικές κριτικές

Όσο η πλοκή της δημοφιλούς σειράς του Netflix πλησιάζει στα πιο πρόσφατα γεγονότα που απασχόλησαν την βασιλική οικογένεια, τόσες περισσότερες είναι και οι φωνές που ασκούν κριτική για διαστρέβλωση της αλήθειας, με την πλατφόρμα να αναγκάζεται να προχωρήσει σε ορισμένες διευκρινίσεις.

Monopoli Team

Όπως έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πριν αρκετά χρόνια όταν αποδέχτηκε τον αέρα αλλαγής της εποχής και έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, έτσι και το Netflix άκουσε τις φωνές των επικριτών του και αποφάσισε να διευκρινίσει ότι η επιτυχημένη σειρά του το «The Crown» είναι μια «σειρά μυθοπλασίας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Κυκλοφόρησε το trailer της 5ης σεζόν – Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αντιμέτωπη με μία βασιλική οικογένεια σε κρίση12.09.2018

Συγκεκριμένα, αφότου το τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη – και σίγουρα αμφιλεγόμενη – 5η σεζόν βγήκε στον αέρα, διάσημοι Βρετανοί, πολιτικοί, αριστοκράτες, συγγραφείς αλλά και ηθοποιοί δήλωσαν δημόσια ότι το «The Crown» δεν αποτυπώνει πραγματικούς διαλόγους και καταστάσεις και ζήτησαν από το Netflix να μην μπερδεύει το κοινό σχετικά με αυτό.

Έτσι και η πλατφόρμα, μετά τον ντόρο και τη σωρεία των αρνητικών κριτικών, πήρε την απόφαση να προσθέσει μια διευκρίνηση στο τρέιλερ του πέμπτου κύκλου της σειράς, σημειώνοντας «Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα μυθοπλασίας αφηγείται την ιστορία της βασίλισσας Ελισάβετ και τα πολιτικά και προσωπικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την βασιλεία της».

Στην πέμπτη αυτή σεζόν της αγαπημένης σειράς, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα γεγονότα της δεκαετίας του ’90 που απασχόλησαν το Παλάτι, ανάμεσα στα οποία η σχέση του Καρόλου και της Καμίλα, το διαζύγιο του Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η φωτιά στο κάστρο του Windsor αλλά και η περιβόητη συνέντευξη Νταϊάνα στο BBC. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το ίδιο το μοιραίο τροχαίο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας δεν θα προβληθεί στην σειρά, αλλά οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα γεγονότα πριν και μετά το δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: «Άγχος» στα γυρίσματα για το μοιραίο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι12.09.2018

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το Netflix σταμάτησε προσωρινά τα γυρίσματα του έκτου κύκλου της σειράς ως ένδειξη σεβασμού στο πένθος της βασιλικής οικογένειας. Όμως εκείνο το διάστημα δέχτηκε και τις περισσότερες κριτικές για τον τρόπο που παρουσιάζει γενικά τη βασιλική οικογένεια. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Τζούντι Ντεντς σε άρθρο της στους The Times: «Ήρθε η στιγμή για το Netflix να το σκεφτεί ξανά για χάρη μιας οικογένειας και ενός έθνους που πρόσφατα πέρασε μια θλίψη, σαν ένδειξη σεβασμού σε μια μονάρχη που υπηρέτησε τον λαό με αίσθηση καθήκοντος επί 70 χρόνια και για να διατηρήσει τη δική του καλή φήμη στα μάτια των Βρετανών συνδρομητών του».

Την ίδια στιγμή το Netflix, σε μια δήλωσή του στο Variety, επεσήμανε, για ακόμη μία φορά, πως ανέκαθεν το «The Crown» παρουσιαζόταν ως ένα δράμα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συστήθηκε στο κοινό ως μια σειρά που θα αφηγούνταν τα γεγονότα πίσω από τις κλειστές πόρτες του Παλατιού από την εποχή που η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο και μετά. Μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για γεγονότα που ήδη έχουν εξεταστεί και τεκμηριωθεί καλά από δημοσιογράφους, βιογράφους και ιστορικούς.

Με πληροφορίες από Goldderby.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b