MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Ειρήνη Μιχαηλίδη πήγε απ’ την αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρού στην κορυφή της Ευρώπης

Γίνεται μια σοβαρή νόσος να σας φέρει κοντά στον αθλητισμό; Μπορείτε να προπονείστε σκληρά ενώ ακολουθείτε θεραπεία αιμοδιύλισης; Είναι εφικτό να φτάσετε στην κορυφή της Ευρώπης, μεταμοσχευμένοι; Η Ειρήνη Μιχαηλίδη απάντησε σε όλα, κι η απάντηση ήταν: ναι!

Photo credits: Δώρα Δημητρίου
Monopoli Team

Ήταν 20 ετών όταν σε έναν τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε με νεφρική νόσο. Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι θα μπει σε αιμοκάθαρση στο μέλλον και με αυτή την πρόγνωση πορεύτηκε συμφιλιωμένη πλήρως μέχρι τα 52 της χρόνια «που τελικά ήρθε η στιγμή που συστηθήκαμε με τον τεχνητό νεφρό για να με κρατήσει ζωντανή και σε καλή κατάσταση για τρία χρόνια, μέχρι που ήρθε η ώρα της μεταμόσχευσης», όπως εξηγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα από το «Naija Odyssey»12.09.2018

Η Ειρήνη Μιχαηλίδη περπατώντας μόλις δύο χρόνια στον «κόσμο των ενηλίκων», ήρθε αντιμέτωπη με μια συνθήκη που άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή της και την έφερε αναπάντεχα σε μια βαθιά σχέση με τον αθλητισμό. Όταν το 2017 μπαίνοντας στην αιμοκάθαρση άρχισε τις Pilates, μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πέντε χρόνια αργότερα θα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. και δευτεραθλήτρια στα 200μ. στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ βραδιά του Roger Federer: Η απόλυτη αποθέωση, τα δάκρυα και η στήριξη του Nadal12.09.2018

Μία διοργάνωση ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό, η οποία φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2000. Η χώρα μας φέτος εκπροσωπήθηκε από 21 μέλη, κι επέστρεψε με 22 μετάλλια (10 χρυσά, 5 αργυρά και 7 χάλκινα). Το «πρόσωπο» της γαλανόλευκης αποστολής είναι η Ειρήνη.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b