MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Monarki: Το σουηδικό «The Crown» για την πολυτάραχη ζωή του βασιλιά της Σουηδίας ξεκίνησε γυρίσματα

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σουηδικής σειράς, με τίτλο «Monarki», που θα μεταφέρει τη ζωή του βασιλιά Καρόλου Γουσταύου ΙΣΤ’, σημερινού βασιλιά της Σουηδίας, στη μικρή οθόνη.

Φωτογραφία: Instagram
Monopoli Team

Μόλις πέρυσι ανακοινώθηκε ότι η Σουηδία θα αποκτήσει τη δική της εκδοχή της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «The Crown», που απεικονίζει τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η ζωή του βασιλιά της Σουηδίας, Καρόλου Γουσταύου ΙΣΤ‘, θα είναι στο επίκεντρο της σειράς διάρκειας έξι επεισοδίων, με προσωρινό τίτλο «Monarki», που θα προβληθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους στη σκανδιναβική χώρα και της οποίας τα γυρίσματα ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα.

Πολύ λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για τη σειρά μέχρι στιγμής, τα ονόματα των πρωταγωνιστών δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο ήδη η σουηδική βασιλική οικογένεια, έχει εκφράσει την αντίδρασή της, με την πριγκίπισσα Βικτώρια να δηλώνει ότι ελπίζει να μην εμφανιστεί ως χαρακτήρας στη σειρά. «Θα προτιμούσα να μην με απεικονίσουν. Ίσως θα λείπω για όλη τη σεζόν», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, η βασιλική αυλή απέρριψε κάθε υπόνοια ότι εμπλέκεται στη σειρά, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Δεν συμμετέχουμε με κανέναν τρόπο στο έργο. Η σεναριογράφος Åsa Lantz ήθελε να κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα μέρη του ντοκιμαντέρ και με βάση αυτά έχουμε απαντήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: H τελευταία δημόσια εμφάνιση της πριγκίπισσας Νταϊάνα όπως θα τη δούμε στον 5ο κύκλο12.09.2018

Η σεναριογράφος Åsa Lantz εργάζεται πάνω στο υλικό αυτό εδώ και αρκετά χρόνια. Μιλώντας στο Variety την περασμένη χρονιά, είχε πει: «Άλλοι βασιλιάδες και βασίλισσες λέγεται ότι είχαν αντίκτυπο στα παγκόσμια γεγονότα. Η ιστορία του βασιλιά μας είναι κάτι διαφορετικό. Όχι τόσο τονισμένη διεθνώς, αλλά τουλάχιστον τόσο δραματική και συναρπαστική. Και για πολλούς από εμάς, εντελώς άγνωστη».

Εν τω μεταξύ, η Josefine Tengblad, επικεφαλής των TV4 και του C More, των δικτύων στα οποία ανέθεσαν τη δημιουργία της σειράς, υποσχέθηκε ότι θα είναι μια συναισθηματική υπόθεση: «Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ οπαδός της μοναρχίας, αλλά θυμάμαι όταν διάβασα την υπόθεση των έξι ή επτά πρώτων σελίδων, ενώ ήμουν σε πτήση. Καθώς διάβαζα αυτές τις σελίδες, άρχισα να κλαίω, γιατί ήταν τόσο δυνατό. Μοιάζει λίγο με τον Λόγο του Βασιλιά, με τον τρόπο που απεικονίζει κάποιον, ο οποίος καμουφλάρεται για να γίνει κάποιος που δεν είναι και έχει ανθρώπους που προσπαθούν να τον αλλάξουν».

Ο Σουηδός βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄ ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του παππού του το 1973. Δεύτερος στην διαδοχή για τον θρόνο, ήδη από την ηλικία των εννέα μηνών, ήταν ο πατέρας του, πρίγκιπας Γουσταύος Αδόλφος ΣΤ‘, ο οποίος όμως πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1947. Ήταν μόλις επτά ετών όταν του ανακοίνωσαν τον θάνατο του πατέρα του. Μάλιστα, στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δυσκολία του να μεγαλώνεις χωρίς πατρική φιγούρα.

Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στη σουηδική ιστορία και ήταν μόλις 27 ετών όταν έγινε βασιλιάς.

Παντρεύτηκε τη σύζυγό του, τη Γερμανο-Βραζιλιάνα Σίλβια Σόμερλαθ, το 1976, μετά τη γνωριμία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972. Μαζί, έχουν τρία παιδιά, την πριγκίπισσα και διάδοχο Βικτώρια, τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο και την πριγκίπισσα Μαντλίν.

Όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος, εκείνος ήταν διάδοχος του θρόνου, αλλά εξαιτίας μίας συνταγματικής μεταρρύθμισης που ήταν ήδη σε εξέλιξη, έχασε αυτό το δικαίωμα από τη μεγαλύτερη αδερφή του. Εκείνη την εποχή, ο βασιλιάς είχε πει ότι δεν διαφωνεί με την άποψη να κυβερνούν οι γυναίκες, αλλά ότι δεν ήταν χαρούμενος με το γεγονός πως ο γιος του είχε βγει από την σειρά της διαδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Αναζητά την ηθοποιό που θα ενσαρκώσει την Κέιτ Μίντλετον στην 6η σεζόν12.09.2018

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του υπήρξαν μερικά σκάνδαλα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλή τηλεθέαση. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ’90, φημολογούνταν ότι είχε σχέση με μια Σουηδή τραγουδίστρια και πως το 2005 ενεπλάκη σε τροχαίο.

Το 2010, συγκλόνισαν την χώρα οι φήμες που τον ήθελαν να έχει επισκεφθεί υπόγεια στριπτιτζάδικα, μετά τη δημοσίευση ενός μη εξουσιοδοτημένου βιβλίου, με τίτλο «The Reluctant Monarch». Μετά από μια αναταραχή στα μέσα ενημέρωσης, αναγκάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν θα παραιτηθεί για χάρη της κόρης του. «Έχω μιλήσει με την οικογένειά μου και τη βασίλισσα και επιλέγουμε να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε, γιατί, όπως καταλαβαίνω, αυτά είναι πράγματα που έγιναν πριν από πολύ καιρό», είχε δηλώσει ο ίδιος τότε.

Με πληροφορίες του Tatler.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b