MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

5 μύθοι για την απώλεια βάρους

Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε μεθόδους που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους.

Credits: pexels
Monopoli Team

Είτε ψάχνετε μια πληροφορία στο διαδικτύου, είτε μιλάτε με φίλους, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε το γεγονός από τη φαντασία, ειδικά επειδή η απώλεια βάρους εξαρτάται τόσο από τις ατομικές ανάγκες και τους στόχους. Γι αυτό λοιπόν παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε τους κυριότερους μύθους απώλειας βάρους που ακούτε μέχρι και σήμερα.

Μύθος # 1: Η κατανάλωση λίπους σας προσθέτει λίπος

Το λίπος έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο από ό,τι οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες, και αυτό μπορεί να είναι ο λόγος από τον οποίο προέρχεται αυτός ο μύθος. Αλλά όταν καταναλώνετε υγιή λιπαρά στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου γεύματος ή σνακ που είναι κατάλληλο για τις θερμιδικές σας ανάγκες, μπορεί στην πραγματικότητα να προωθήσει την απώλεια βάρους και τη συντήρηση βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 συμβουλές για υγιή και βιώσιμη απώλεια βάρους12.09.2018

Μύθος # 2: Οι υδατάνθρακες δεν είναι υγιεινοί

Ακριβώς όπως το λίπος, οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Με μέτρο, παρέχουν στο σώμα την κύρια πηγή ενέργειας και ρυθμίζουν την πεπτική οδό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι υδατανθράκων: απλοί και σύνθετοι. Οι απλοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και μπορούν να αυξήσουν το σάκχαρο του αίματός σας και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται σε θρεπτικές τροφές όπως ψωμί ολικής αλέσεως, φασόλια, όσπρια, βρώμη και ορισμένα λαχανικά και μπορούν να βοηθήσουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b