MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Κρις Χέμσγουορθ: Με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου μας Thor, θυμόμαστε τις καλύτερες ερμηνείες του

Σήμερα είναι τα γενέθλια του Chris Hemsworth – του πολυαγαπημένου μας Thor – κι εμείς θυμόμαστε τις καλύτερες ερμηνείες του.

Nάνσυ Δεληγιώργη | 11.08.2022

Ο Chris Hemsworth γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1983, στη Μελβούρνη. Δεύτερος γιος κατά σειρά στην οικογένειά του – μία οικογένεια με τρία παιδιά, εκ των οποίων τα δύο έγιναν ηθοποιοί. Με τον μικρότερο αδερφό του Liam, να είναι επίσης στο Χόλιγουντ, ο Chris Hemsworth έχει καταφέρει να εδραιώσει τη θέση του στον κινηματογράφο και να μάς χαρίσει κάποιες αξέχαστες ερμηνείες.

Ξεκινώντας από μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές της Αυστραλίας, για πολλά χρόνια δεν κατάφερνε τίποτα το σπουδαίο, αλλά όλα άλλαξαν όταν κατάφερε να πάρει τον πρώτο του ρόλο σε ταινία στα prequel του Star Trek, όπου υποδύθηκε τον πατέρα του Kirk. Αυτή ήταν κι η αφορμή να ξεκινήσουν να τον αναγνωρίζουν στη βιομηχανία, και να τον ζητούν για μεγαλύτερους ρόλους, όπως το A Perfect Getaway και το Ca$h, στο οποίο πρωταγωνίστησε μαζί με τον Sean Bean. Μετά από αυτούς τους ρόλους είναι που κατάφερε να πάρει τον πιο γνωστό ρόλο, αυτόν που έκτοτε τον ακολουθεί σε ολόκληρη την καριέρα του – και ακόμη τον υποδύεται – τον Thor.

Με την σημερινή αφορμή των γενεθλίων του, ας θυμηθούμε τις πιο σημαντικές του ερμηνείες!

Thor, 2011-2022 Box Office: 'Thor: Love and Thunder' Opens to $15.7 Million Overseas - Variety

Σίγουρα ο ρόλος που τον σημάδεψε περισσότερο στην καριέρα του ήταν ο ρόλος του Thor. Πριν ακόμα βγει το Avengers, στο οποίο όλοι οι υπερήρωες που γνωρίζουμε ενώνονται, ο καθένας είχε τη δική του ταινία πρώτα. Έτσι ακριβώς και ο Thor. Ο Hemsworth κατάφερε να ενσαρκώσει τον ρόλο του Βίκινγκ θεού υπέροχα και στις σκηνές στο Άσγκαρντ και στη γη, όπου πραγματικά νιώθεις σαν να είναι εξωγήινος, που δεν καταλαβαίνει πόσο διαφορετικά φέρονται οι άνθρωποι εκεί. Μία ταινία γεμάτη χιούμορ και ενδιαφέρουσες ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές, από τον Hemsworth, μέχρι τον Tom Hiddleston ως Loki και την Natalie Portman ως Jane Foster, η ταινία Thor καταφέρνει να μάς κάνει την τέλεια εισαγωγή για έναν χαρακτήρα που αγαπήθηκε από όλους, άνθισε με τις ταινίες των Avengers και όσο πήγαινε εξελισσόταν και γινόταν καλύτερος. Μετά το πρώτο Thor, ακολούθησαν πολλά sequels και συγκεκριμένα από την συνεργασία τους με τον Taika Waititi, κατάφερε το franchise αυτό να γίνει από τα πιο αγαπητά στον κόσμο, με το πιο πρόσφατο να κυκλοφορεί το 2022, με το Thor: Love and Thunder.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντόνιο Μπαντέρας: Οι καλύτερες στιγμές του απόλυτου Ισπανού ζεν πρεμιέ12.09.2018

The Cabin in the Woods, 2012 The Cabin in the Woods: hilarious blood-spattered escapism, Joss Whedon style | Movies | The Guardian

Μία ταινία που γυρίστηκε το 2009, αλλά εν τέλη κατέληξε να βγει στη μεγάλη οθόνη το 2012, το Cabin in the Woods αποτελεί μία αρκετά πρωτοπόρα ιδέα για ταινία τρόμου, που όμως αντιμετωπίζει την έννοια του θρίλερ με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Το ενδιαφέρον της ταινίας είναι πως με έναν μαγικό τρόπο μπορεί πρακτικά να εξηγήσει κάθε άλλο θρίλερ, καθώς στην πλοκή του αναλύει πως κάθε κλασικό τέρας ή δολοφόνος σε μία ταινία, είναι στημένος από μία εταιρία που κάνει θυσίες σε έναν θεό και γι’αυτόν τον λόγο πάντα οι χαρακτήρες στα εμπορικά θρίλερ είναι πάντοτε παρόμοιοι. Με αυτή την ιδιαίτερη πλοκή, καταφέρνει κάτι διαφορετικό, προσφέροντάς μας εκπληκτικό χιούμορ και σαρκασμό, σε μία αρκετά τραγική ιστορία. Ο Hemsworth στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία γυρίστηκε λίγο μετά τη σκηνή που είχε στο Star Trek παίζει τον κλασικό όμορφο, που πάντα έχει κοπέλα και κάποια στιγμή πηγαίνει με τους φίλους του εκδρομή. Μπορεί να μην είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, αλλά μάς χαρίζει έναν από τους καλύτερους θανάτους της…

Rush, 2013 Rush (2013) Review | DawsonReviews

Το Rush καταφέρνει να αποτυπώσει για πρώτη φορά το άγχος και τα προβλήματα που προκύπτουν σε μία σεζόν Formula 1, ενώ ταυτόχρονα μάς βοηθά να γνωρίσουμε τις προσωπικότητες δύο απίστευτων οδηγών F1. Μία ταινία που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, καταφέρνει να μάς διηγηθεί τέλεια την ιστορία της χρονιάς του 1976 και τους απίστευτους αγώνες που έκαναν μεταξύ τους δύο θρύλοι της Formula 1, ο Niki Lauda και ο James Hunt – τον οποίο υποδύεται ο Hemsworth. Δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, με τον Lauda να είναι συνεσταλμένος και μεθοδικός και τον Hunt να είναι μέθυσος και απόλυτος γόης, που όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους, όταν πιάνουν το τιμόνι στα χέρια τους. Μία ταινία γεμάτη αδρεναλίνη και ταχύτητα, καταφέρνει να αποτυπώσει τέλεια στη μεγάλη οθόνη αυτή την επική διαμάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέες συναρπαστικές ταινίες και σειρές που θα δούμε από την Marvel μέχρι το 202512.09.2018

In the Heart of the Sea, 2015 In the Heart of the Sea - Catholic News Service

Μία ιστορία που επηρεάστηκε αρκετά από αληθινά γεγονότα και μιλάει για την καταστροφή ενός πληρώματος και ολόκληρου καραβιού από μία τεράστια φάλαινα, τον χειμώνα του 1820. Εκείνη την εποχή, πριν τον ηλεκτρισμό, το λίπος της φάλαινας χρησιμοποιούνταν για να ανάβουν τα λυχνάρια και πολλά καράβια ταξίδευαν μήνες για να μπορέσουν αν βρουν κάποια φάλαινα και να φέρουν πίσω ικανοποιητική ποσότητα λίπους. Έτσι και στη δική μας ιστορία, μια εποχή που τα ταξίδια ήταν πολύ επικίνδυνα και παράτολμα και πολλοί δεν επέστρεφαν πίσω, πάνω στο κυνήγι των φαλαινών, μία λανθασμένη επιλογή του πληρώματος να κυνηγήσει ένα τεράστιο κοπάδι, οδηγεί μία φάλαινα τεραστίων διαστάσεων στο να διαλύσει το πλοίο τους. Ο Hemsworth αναγκάστηκε να χάσει πάρα πολλά κιλά για τον ρόλο, για να πείσει για τον ρόλο. Όσο προχωρά η ιστορία γίνεται ακόμη πιο αγχωτική, σίγουρα όμως αξίζει!

Bad Times at the El Royale, 2018 Bad Times At The El Royale review: A genre-bending ensemble thriller | Den of Geek

Ένα μυστήριο ξεδιπλώνεται στο ξενοδοχείο El Royale, όπου τέσσερις νέοι επισκέπτες έρχονται ταυτόχρονα σε ένα ξενοδοχείο που έχει δει και καλύτερες μέρες. Το ξενοδοχείο El Royale βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Καλιφόρνιας και Νεβάδα, λίγο έξω από το Τάχο, και ποτέ σχεδόν δεν έχει κανέναν επισκέπτη. Όμως κάποια στιγμή, 4 επισκέπτες – ο καθένας για τους δικούς του λόγους – νοικιάζουν δωμάτια σε αυτό το απομονωμένο ξενοδοχείο και πολύ σύντομα καταλαβαίνει κανείς πως δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις. Οι ζωές τους και τα μυστήρια που κρύβει ο καθένας, αρχίζουν σιγά να ξεδιπλώνονται, και μαζί τους αποκαλύπτονται και μυστικά που κρύβει αυτό το παλιό ξενοδοχείο. Το Bad Times at the El Royale, είναι μία ταινία neo-noir,  με κύρια θέματά της την ηθική, την πίστη και τη λύτρωση, με υπέροχες ερμηνείες που σε κρατούν σε αγωνία καθ’όλη τη διάρκεια, και πρέπει σίγουρα να δείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟντρέ Τοτού: Η απόλυτη πρέσβειρα της γαλλικής κομψότητας μέσα από τρεις ταινίες που καθόρισαν την καριέρα της12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b