MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Η δική μας λίστα με ταινίες που μάς βάζουν απευθείας σε καλοκαιρινό mood

Υπάρχουν αυτά τα καλοκαιρινά βράδια που «σηκώνουν» συγκεντρώσεις στο σπίτι με φίλους, με σνακς και κάτι δροσερό να πιείτε απολαμβάνοντας – τι άλλο;- αγαπημένες ταινίες που «μυρίζουν» καλοκαίρι.

author-image Nάνσυ Δεληγιώργη

Κάθε καλοκαίρι, η ζέστη και ο ήλιος, μάς καλούν για ολοήμερο λιώσιμο σε κάποια παραλία. Όμως υπάρχουν και εκείνα τα βράδια καλοκαιριού, τα δροσερά, που επιλέγουμε να μείνουμε σπίτι και να απολαύσουμε μια καλή ταινία, με παρέα ή και μη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να στήσουμε το κατάλληλο σκηνικό, να διαμορφώσουμε το σπίτι ή το μπαλκόνι μας με τέτοιο τρόπο που να θυμίζει θερινό σινεμά και φυσικά να επιλέξουμε την ταινία εκείνη που θα μάς βάλει σε ακόμη μεγαλύτερη καλοκαιρινή διάθεση.

Κάλλιο αργά παρά αργότερα (Something’s Gotta Give), 2003 29+1 αλήθειες για την Diane Keaton | Mikrofwno.gr

Μία ταινία για τον έρωτα στις μεγαλύτερες ηλικίες, με πολύ ρομαντισμό και αέρα καλοκαιριού.

Ο Χάρι Σάνμπορν (Τζακ Νίκολσον) είναι ένας νεοϋορκέζος μεγιστάνας της μουσικής με λίμπιντο πολύ μεγάλη για την ηλικία του, όταν σε μια ρομαντική απόδραση με την κοπέλα του, τη Μάριν (Αμάντα Πιτ), στο παραλιακό σπίτι της μητέρας της στα Χάμπτονς, αλλά παθαίνει καρδιακή προσβολή. Η επιτυχημένη, διαζευγμένη μητέρα της Μάριν, η Έρικα (Ντάιαν Κίτον), θεατρική συγγραφέας από τη Νέα Υόρκη, φροντίζει απρόθυμα τις ιατρικές ανάγκες του Χάρι. Ως αποτέλεσμα, ο Χάρι αρχίζει να ερωτεύεται την Έρικα, η οποία τελικά είναι το τέλειο ταίρι γι’ αυτόν. Αλλά κάποιες συνήθειες δύσκολα αλλάζουν, οπότε ενώ ο Χάρι είναι απρόθυμος να κυνηγήσει την Έρικα, ο γοητευτικός 30άρης γιατρός του, Τζούλιαν (Κιάνου Ριβς), την ερωτεύεται παράφορα. Όταν ο Χάρι προσπαθεί να ξανακερδίσει την Έρικα, βιώνει μια πραγματική αλλαγή στην καρδιά του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

Mamma Mia!, 2008 Τι γίνεται με το Mamma Mia 3; Ο Dominic Cooper δίνει τη δική του πλευρά - Unboxholics.com

Μπορεί να είναι και η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία – γυρισμένη και στην Ελλάδα – που δεν βαριόμαστε ποτέ να (ξανά) δούμε.

Ο άντρας των ονείρων της, ο Σκάι (Ντομινίκ Κούπερ), είναι έτοιμος να παντρευτεί τη Σόφι (Αμάντα Σάιφρεντ). Ο πατέρας της είναι το μόνο πράγμα που λείπει από τον ιδανικό γάμο που ετοιμάζει. Το θέμα είναι ότι ούτε η ίδια ούτε η μητέρα της, η Ντόνα (Μέριλ Στριπ), γνωρίζουν ποιος είναι ο πατέρας της . Η Σόφι ψάχνει στο ημερολόγιο της μητέρας της από τη χρονιά που ήταν έγκυος, λίγο πριν από το γάμο. Εκεί διαβάζει πως υπάρχουν τρεις υποψήφιοι: Ο Μπιλ (Στέλαν Σκάρσγκορντ), ένας τολμηρός και πλέον γνωστός τυχοδιώκτης, ο Σαμ (Πιρς Μπρόσναν) και ο γοητευτικός πρώην μουσικός Χάρι (Κόλιν Φερθ). Η Σόφι τους προσκαλεί διακριτικά όλους, σίγουρη ότι θα αναγνωρίσει ποιος είναι ο πατέρας της μόλις τον συναντήσει. Εν τω μεταξύ, η Ντόνα ασχολείται με πολυάριθμες εργασίες, όπως οι προετοιμασίες του γάμου, οι ανακαινίσεις του σπιτιού, και με την επίσκεψη των δύο παλιών της φίλων, της Τάνια (Κριστίν Μπαράνσκι) και της Ρόζι (Τζούλι Γουόλτερς). Όταν μαθαίνει για την άφιξή τους, τρομάζει καθώς όλοι βρίσκονται μπροστά της ταυτόχρονα, και φοβάται πως θα το μάθει η κόρη της. Ως αποτέλεσμα, η Σόφι παρακαλεί τους άνδρες να μείνουν, ενώ η Ντόνα τους ενθαρρύνει να φύγουν. Όταν ο κάθε άνδρας ξεχωριστά αποφασίζει ότι είναι ο πατέρας της Σόφι, ακολουθεί χάος. Τραγουδώντας ABBA, πολλές προτάσεις γίνονται και πολλά όνειρα πραγματοποιούνται στην προσπάθεια να διορθωθούν τα πράγματα…

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

Κάτω από τον ήλιο (A Bigger Splash), 2015 Review: A Bigger Splash | Luca Guadagnino

Λίγα χρόνια πριν μάς χαρίσει το Call me by your name, ο Λούκα Γκουαντανίνο είχε σκηνοθετήσει αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή ταινία, που θίγει μια σειρά από προβλήματα που όλοι μπορεί να έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Σε μια απομονωμένη βίλα στο μικρό ιταλικό νησί Παντελέρια, η παγκοσμίου φήμης ροκ τραγουδίστρια Μαριάν Λέιν (Τίλντα Σουίντον) κάνει διακοπές με τον κινηματογραφιστή εραστή της Πολ Ντε Σμεντ (Ματίας Σένερτς). Αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση και έχει χάσει τη φωνή της, επικοινωνώντας μόνο με νοήματα και περιστασιακούς ψιθύρους. Εκείνος αναρρώνει από τον εθισμό στο αλκοόλ και μια απόπειρα αυτοκτονίας. Κανείς από τους δύο δεν μιλάει ιταλικά και η μοναξιά τους διακόπτεται από ένα αεροπλάνο από τη Ρώμη, που φέρνει ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo.

Little Miss Sunshine, 2006 Little Miss Sunshine (2006) directed by Jonathan Dayton, Valerie Faris • Reviews, film + cast • Letterboxd

Μία ταινία, με όμορφες εικόνες από τα τοπία της Αμερικής, για ένα κοριτσάκι που απλά θέλει να εκπληρώσει τα όνειρά του, που είναι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, η επτάχρονη Όλιβ Χούβερ (Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν) θέλει να κερδίσει τα καλλιστεία. Όταν προκρίνεται για τον διάσημο διαγωνισμό ομορφιάς «Little Miss Sunshine», ολόκληρη η οικογένεια ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι από το Αλμπουκέρκι στην Καλιφόρνια με το Στέσιον αυτοκίνητό τους. Ωστόσο, το ταξίδι κάθε άλλο παρά ομαλά εξελίσσεται. Η Σέριλ (Τόνι Κολέτ), η καταπονημένη μητέρα της Όλιβ, πασχίζει να είναι η φωνή της λογικής – ο Ρίτσαρντ (Γκρεγκ Κινίαρ), ο σύζυγός της, προσπαθεί ανεπιτυχώς να προωθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που έχει δημιουργήσει- ο Ντουέιν (Πολ Ντέινο), ο γιος της Σέριλ από προηγούμενο γάμο, έχει αποφασίσει να μην πει λέξη μέχρι να καταταγεί στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, και ο προβληματικός θείος Φρανκ (Στιβ Καρέλ) απλώς ακολουθεί. Αλλά, στο δρόμο προς την επιτυχία, οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά. Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Όλιβ; Έχει πιθανότητες να εκπληρώσει το όνειρό της;

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Disney Plus.

Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial) (1982), στο Amazon Prime E.T. ο εξωγήινος»: Πώς είναι σήμερα, 40 χρόνια μετά, ο μικρός Έλιοτ από την ταινία; | Gossip-tv.gr

Η γνωστή σε όλους μας απόλυτη παιδική, καλοκαιρινή περιπέτεια, που ποτέ δεν βαριόμαστε, ενώ αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Μια ομάδα εξωγήινων βοτανολόγων μια νύχτα επισκέπτεται τη Γη για να συλλέξει φυτά. Όταν εντοπίζεται από μια ανθρώπινη ομάδα κρούσης που πλησιάζει, τρομάζει και μπαίνει στο διαστημόπλοιο για να φύγει. Ένας από τους εξωγήινους όμως μένει πίσω λόγω της πολύ βιαστικής απογείωσης. Ευτυχώς, βρίσκει γρήγορα έναν φίλο, τον Έλιοτ (Χένρι Τόμας), ένα θλιμμένο 10χρονο παιδί, του οποίου οι γονείς έχουν χωρίσει. Τα μέλη της ομάδας κρούσης προσπαθούν συνεχώς να βρουν τον Ε.Τ., ενώ εκείνος γνωρίζει σταδιακά την αδελφή του Έλιοτ, τη Γκέρτι (Ντρου Μπάριμορ), τον αδελφό του Μάικλ (Ρόμπερτ ΜακΝότον) και τα γήινες συνήθειες. Αφού καταφέρνει να συνομιλήσει με τον Έλλιοτ και τους άλλους, αρχίζει να κατασκευάζει ένα αυτοσχέδιο μαραφέτι για να μπορέσει να στείλει μήνυμα στο σπίτι για να έρθει η οικογένειά του να τον πάρει. Έχει μια βαθιά επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του. Όμως, λίγο καιρό μετά, αρρωσταίνει βαριά, και λόγω της μοναδικής σχέσης του με τον Έλιοτ, υποφέρει κι αυτός. Όταν η ομάδα κρούσης παρεμβαίνει τελικά, η κατάσταση έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο. Μέχρι τότε, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για βοήθεια, καθώς δεν φαίνεται κανένα διαστημόπλοιο…

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Amazon Prime.

Dirty Dancing (1987), στο Netflix

Τζένιφερ Γκρέι: Πρωταγωνίστρια στο σίκουελ του «Dirty Dancing» | Radar.gr

Nobody puts baby in the corner, μία φράση που παραμένει στις καρδιές όλων των γυναικών κι ένας δάσκαλος χορού που όλες θα θέλαμε να έχουμε.

Η Μπέιμπι (Τζένιφερ Γκρέι), ένα πανέμορφο κορίτσι του μπαμπά, κάνει διακοπές με την οικογένειά της στα βουνά Κάτσκιλ στα βόρεια της Νέας Υόρκης το 1963. Η Μπέιμπι μεγάλωσε σε εύπορες συνθήκες και όλοι προσδοκούν ότι θα συνεχίσει τις σπουδές της, θα καταταγεί στο Σώμα Ειρήνης και θα σώσει τον κόσμο πριν αρραβωνιαστεί έναν γιατρό σαν τον πατέρα της. Απροσδόκητα, η Μπέιμπι ερωτεύεται τον Τζόνι Καστλ (Πάτρικ Σουέιζι), τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης, έναν άντρα με πολύ διαφορετική ανατροφή από τη δική της. Η Μπέιμπι εξαπατά τον πατέρα της για να αποκτήσει χρήματα για τη μη εξουσιοδοτημένη έκτρωση της χορεύτριας του Τζόνι. Στη συνέχεια αναλαμβάνει τη θέση της παρτενέρ του Τζόνι στο χορό, και εκεί είναι που ερωτεύονται καθώς εκείνος της μαθαίνει τα βήματα. Όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά όταν μαθαίνει ο πατέρας της την αλήθεια.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

Τα σαγόνια του καρχαρία (Jaws) (1975), στο Amazon Prime The Conversations: Jaws - Slant Magazine

Μία ταινία που δεν θέλεις να δεις λίγο πριν μπεις στο νερό, που όμως παραμένει αξέχαστη για την πλοκή και τα πρωτοπόρα γραφικά της.

Ο Μάρτιν Μπρόντι (Ρόι Σάιντερ), ο νέος αρχηγός της αστυνομίας της κωμόπολης Άμιτι, έχει λόγους να πιστεύει ότι το κατακρεουργημένο σώμα της κολυμβήτριας που ξεβράστηκε στην ακτή είναι έργο ενός επικίνδυνου καρχαρία, μόλις μία εβδομάδα πριν από τους ετήσιους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Ο Μπρόντι επιμένει να κλείσουν τις παραλίες από ανησυχία για τους ανυποψίαστους τουρίστες, αλλά η απληστία του δημάρχου Λάρι Βον τον εμποδίζει, κάτι που οδηγεί σε μια σειρά από επιπλέον φρικιαστικές επιθέσεις. Όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στον καταγάλανο ωκεανό, καθώς ο Μπρόντι, ο θαλάσσιος ερευνητής Ματ Χούπερ (Ρίτσαρντ Ντρέιφους) και ο κυνηγός καρχαριών Κουίντ (Ρόμπερτ Σο) αναζητούν τον αδιαμφισβήτητο μονάρχη του ωκεανού: έναν τεράστιο, λευκό καρχαρία που περιφέρεται στα νερά αναζητώντας ανθρώπινη σάρκα. Μπορούν, ωστόσο, να ξεγελάσουν το μεγαλύτερο ανθρωποφάγο ψάρι του κόσμου και να γλιτώσουν από τα συντριπτικά του σαγόνια;

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Amazon Prime.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV5MONDEplus: Αύγουστος με 4 ταινίες που θα μάς βάλουν σε καλοκαιρινό κλίμα12.09.2018

Όταν με παράτησε η Σάρα (Forgetting Sarah Marshall) (2008), στο Amazon Prime Forgetting Sarah Marshall (2008)

Μια καλοκαιρινή ταινία για το πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, που είναι διασκεδαστική και ταυτόχρονα συγκινητική.

Ο Πίτερ (Τζέισον Σίγκελ), ένας συνθέτης και μουσικός χωρίς όνειρα, εγκαταλείπεται απότομα από τη Σάρα Μάρσαλ (Κρίστεν Μπελ), την πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Crime Scene, την επί πεντέμισι χρόνια κοπέλα του. Ο Πίτερ είναι λυπημένος γιατί αγαπάει τη Σάρα και εκείνη τον παράτησε για έναν άγνωστο. Η κατάσταση του Πίτερ γίνεται πολύ πιο δύσκολη αφού εργάζεται και εκείνος στην σειρά. Σε μια προσπάθεια να γίνει η φωνή της λογικής του Πίτερ, ο Μπράιαν (Μπιλ Χέιντερ), ο ετεροθαλής αδελφός του, τον συμβουλεύει να πάει διακοπές και να ξεχάσει τη Σάρα. Ο Πίτερ αποφασίζει να πάει στο Turtle Bay Resort της Χαβάης, μια τοποθεσία που η Σάρα ήθελε να επισκεφθεί. Έτσι δεν είναι τυχαίο πως η Σάρα και ο νέος της φίλος Άλντους Σνόου (Ράσελ Μπραντ), ο επιτηδευμένος τραγουδιστής του συγκροτήματος Infant Sorrow, βρίσκονται εκεί πριν τον Πίτερ. Αν και οι υπάλληλοι και πολλοί επισκέπτες του ξενοδοχείου γνωρίζουν ότι η προσπάθεια του Πίτερ να ξεχάσει τη Σάρα είναι μάταια, ούτε ο Πίτερ ούτε η Σάρα υποχωρούν. Έτσι αποφασίσει να στρέψει την προσοχή του σε μία από τις υπαλλήλους του ξενοδοχείου, την Ρέιτσελ (Μίλα Κούνις).

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Amazon Prime.

Summer Survivors (Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης), 2018 Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης»: ψυχική υγεία και απενοχοποίηση

Μία ταινία που κοιτά βαθιά μέσα στον άνθρωπο, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να έχει μία καλοκαιρινή αύρα.

Η φιλόδοξη εικοσάχρονη ψυχολόγος Indrė (Indrė Patkauskaitė) εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα μιας μεγάλης ψυχιατρικής κλινικής στο Βίλνιους. Ένας νεαρός ασθενής, ο Paulius (Paulius Markevičius), ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή, πρέπει να μεταφερθεί σε μια άλλη μονάδα στην παραθαλάσσια πόλη Palanga. Η Indrė είναι αυτή που πρέπει να τον μεταφέρει εκεί καθώς δέχεται απρόθυμα υπό τον όρο ότι θα αποκτήσει περισσότερα προνόμια. Της ζητείται επίσης να πάρει μαζί της την Justė (Gelminė Glemžaitė), μια νεαρή γυναίκα που νοσηλεύεται μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς και την επικεφαλής νοσοκόμα της κλινικής, Danguolė (Vilija Grigaitytė). Σχηματίζοντας μια αντισυμβατική ομάδα, θα ξεκινήσουν ένα απροσδόκητο ταξίδι με αυτοκίνητο κοντά στην ακτή της θάλλασας, που θα αποτελέσει αφορμή για να αποκαλύψουν τις δικές τους εσωτερικές μάχες και τους αγώνες τους για επιβίωση.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo.

Το Ημερολόγιο (The Notebook) (2004) The HarbourView Inn Recreates 'The Notebook' For Valentine's Day

Ο υπέρτατος έρωτας που περιγράφει αυτή η ταινία είναι κάτι που σπάνια συναντάς σε αυτή τη ζωή, αλλά σίγουρα το Notebook έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως την ταινία με το απόλυτο love story που γεννήθηκε μέσα στην ανεμελιά ενός καλοκαιριού.

Ο Νόα (Ράιαν Γκόσλινγκ) και η Άλι (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) περνούν ένα υπέροχο καλοκαίρι μαζί, αλλά η οικογένειά της και οι κοινωνικοοικονομικές πραγματικότητες της εποχής τους εμποδίζουν να είναι μαζί. Παρόλο που ο Νόα προσπαθεί να κρατήσει επαφή με την Άλι μετά τον αναγκαστικό χωρισμό τους, τα γράμματά του μένουν αναπάντητα. Τελικά, ο Νόα δηλώνει την αιώνια αγάπη του σε ένα τελευταίο γράμμα. Ταξιδεύει βόρεια για να βρει μια δουλειά που θα του αποφέρει λεφτά ετσι ωστε να μπορέ να ζησει και να ξεφύγει από το φάντασμα της Άλι, και τελικά πηγαίνει στον πόλεμο. Αφού υπηρετεί την πατρίδα του, επιστρέφει και αποφασίζει να ανακαινίσει ένα παλιό αγροτόσπιτο. Ένα άρθρο εφημερίδας για την προσπάθειά του τραβάει την προσοχή της Άλι, και 14 χρόνια αφότου είδε για τελευταία φορά τον Νόα, η Άλι επιστρέφει κοντά του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι αρραβωνιασμένη με άλλον άντρα. Αφού περάσουν δύο υπέροχες μέρες μαζί, η Άλι πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στους δύο άντρες που αγαπάει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Κωμωδίες, επανεκδόσεις και ο Μπραντ Πιτ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b