MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 6 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Νυχτερινός Ανταποκριτής" του Dan Gilroy.
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο κάτω από μια σκιά με ένα λάπτοπ ή κοντά σε μια τηλεόραση ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνει: ταινία! Για όλους τους αναποφάσιστους ή για όσους δεν θέλουν να παιδεύονται, σας δίνουμε τις δικές μας προτάσεις με τις καλύτερες ταινίες για την τηλεόραση και τις online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Νυχτερινός Ανταποκριτής” του Dan Gilroy: EΡΤ1 στις 00:15, Σάββατο 16/07

Ο Lou Bloom προσπαθεί διακαώς να βρει μια δουλειά αλλά κανένας δεν τον προσλαμβάνει, ώσπου τελικά ανακαλύπτει ότι μπορεί να εργάζεται ως ρεπόρτερ τα βράδια, τραβώντας φωτογραφίες από ατυχήματα και να τα πουλάει σε κανάλια. Το επάγγελμα έχει βέβαια και τις δυσκολίες του με σκληρό ανταγωνισμό για το ποιος θα προλάβει αλλά και με την ψυχρότητα που αντιμετωπίζονται τα θύματα – γεγονός που θα φτάσει και τον Lou στα άκρα. Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Gilroy πρωταγωνιστεί ο Jake Gyllenhaal, ο οποίος δίνει σάρκα και οστά σε έναν ξεχωριστό ήρωα, με μεγάλη επιτυχία.

“Oldboy” του Park Chan-wook: OPEN στις 2:15, Σάββατο 16/07

Ένας άντρας εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται αιχμάλωτος για 15 χρόνια σε ένα δωμάτιο χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα ποιος τον έβαλε εκεί και για ποιον λόγο. Μόλις αφεθεί ελεύθερος έχει μοναδικό σκοπό να πάρει εκδίκηση γι’ αυτό που του συνέβη αλλά όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ ότι φαντάζεται. Η τριλογία της εκδίκησης του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη, περιέχει την συγκεκριμένη ταινία που είναι ίσως μια από τις πιο πολυσυζητημένες και επιτυχημένες ταινίες του σύγχρονου ασιατικού κινηματογράφου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπράντλεϊ Κούπερ: Η απίστευτη μεταμόρφωσή του για την ταινία «Maestro»12.09.2018

“Run” του Aneesh Chaganty: ΣΚΑΪ στις 2:15, Κυριακή 17/07

Η Diane μεγαλώνει μόνη την έφηβη κόρη της, Chloe, σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον. Όταν όμως η Chloe αρχίσει ξαφνικά να “ξυπνάει”, ξεκινά να ανακαλύπτει ότι η μητέρα της, της κρατά σκοτεινά μυστικά που μπορούν να της αλλάξουν τη μέχρι τώρα ζωή… Μια καθηλωτική ταινία που έρχεται για να σοκάρει και να δείξει μια εντελώς διαφορετική σχέση μητέρας -κόρης, μακριά απ’ όσα ξέρουμε και φανταζόμαστε. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται για θρίλερ!

“Τρέξε!” του Jordan Peele: Ant1 στις 2:15, Κυριακή 17/07

Ο Chris πηγαίνει για ένα Σαββατοκύριακο να γνωρίσει τους γονείς της κοπέλας του, της Rose, και ως μαύρος, είναι κάπως αγχωμένος μήπως βιώσει κάποια φυλετική αντιμετώπιση από μέρος τους. Η διάδραση μαζί τους δεν είναι και η καλύτερη καθώς δείχνουν αρκετά περίεργοι, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν έχει να κάνει απλώς με μια φυλετική διάκριση και ρατσιστικές αντιλήψεις αλλά με κάτι πιο σκοτεινό που ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά… Ο Jordan Peele στην παρθενική σκηνοθετική του δουλειά κι έχοντας πλάι του τον ανερχόμενο Daniel Kaluuya, δημιουργεί μια ταινία-σταθμό στο είδος του τρόμου της τελευταίας δεκαετίας, πάνω στην οποία άπτονται πολλές αναλύσεις και συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAmy Winehouse: Η ζωή της εμβληματικής ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού γίνεται ταινία12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Το Διάφανο Δέρμα” του Philip Ridley: Cinobo

Στη δεκαετία του 1950 στην Αμερική, ο μικρός Seth ζει με τους γονείς του σε ένα αγρόκτημα. Όταν ένας φίλος του βρεθεί νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά, οι αρχές θα υποψιαστούν τον πατέρα του Seth ενώ εκείνος θεωρεί πως ένοχη είναι η γοητευτική χήρα, Dolphin, την οποία θεωρεί βρικόλακα μετά από κάτι ιστορίες τρόμου που διάβαζε σε παλιά περιοδικά! Μια γοτθική εικαστική πανδαισία, ένα κρυμμένο διαμάντι που πολλοί αγνοούν, η συγκεκριμένη ταινία συνδυάζει τόσο αριστοτεχνικά την παιδική αθωότητα με την βίαιη και ωμή πραγματική ζωή. Και φυσικά, παίζει και ο νεαρός τότε Viggo Mortensen σε μια από τις πρώτες του κινηματογραφικές εμφανίσεις.

“Ida” του Pawel Pawlikowski: Ertflix έως 9/09

Η Ida, μια ορφανή καλόγρια, λίγο πριν ορκιστεί, θα πρέπει να συναντήσει την μοναδική εν ζωή συγγενή της, τη θεία της Wanda. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις ρίζες της οικογένειάς τους και μαζί και τους εαυτούς τους αλλά και τη σχέση τους με τον Θεό. Η ταινία του αξιόλογου Πολωνού σκηνοθέτη που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ξεχώρισε για τα κάδρα της, τη σκηνοθεσία και την ασπρόμαυρη φωτογραφία της και έδωσε μια νέα πνοή στο πολωνικό σινεμά.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b