MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Amy Winehouse: Η ζωή της εμβληματικής ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού γίνεται ταινία

Μια μουσική βιογραφική ταινία με επίκεντρο της ζωή της εμβληματικής ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού, Amy Winehouse, βρίσκεται στα σκαριά, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Sam Taylor-Johnson.

Amy Winehouse: Η ζωή της εμβληματικής ερμηνεύτριας και τραγουδοποιούς γίνεται ταινία
Monopoli Team

Η ζωή της εμβληματικής Amy Winehouse πρόκειται να μεταφερθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη μεγάλη οθόνη. Η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών, θα είναι το επίκεντρο μιας νέας μουσικής βιογραφικής ταινίας, σε σκηνοθεσία της Sam Taylor-Johnson ( «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι» και «A Million Little Pieces»).

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την ταινία

Το φιλμ, μια παραγωγή του Studiocanal, έχει τον προσωρινό τίτλο «Back to Black», ίδιον με το άκρως επιτυχημένο ομότιτλο άλμπουμ της Amy Winehouse. Ενώ το σενάριο του έχει αναλάβει ο Matt Greenhalgh, σε μια ακόμη συνεργασία με την Sam Taylor-Johnson μετά το βιογραφικό δράμα «Όλοι θέλουν λίγη αγάπη» (2009), βασισμένο στη βιογραφία του Τζον Λένον από την ετεροθαλή αδερφή του Julia Baird.

Στο επίκεντρο της πλοκής θα βρίσκεται η ζωή της Amy Winehouse καθώς και η άνοδος της στη φήμη προτού πεθάνει από υπερβολική δόση αλκοόλ και ναρκωτικών τον Ιούλιο του 2011. Από τότε πολλά είναι τα πρότζεκτ που επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν τον μύθο της σπουδαίας Βρετανίδας καλλιτέχνιδος, με τα ονόματα των Νούμι Ραπάς και Τάνια Ρέιμοντ να συνδέονται το κάθε ένα και με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό εγχείρημα.

Αν και από τον θάνατο της Winehouse, το 2011, καμία ταινία μυθοπλασίας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, ωστόσο, το ντοκιμαντέρ του A24 με τίτλο «Amy» (2015) κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους και να μαζέψει περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Το επερχόμενο «Back to Black» θα δημιουργηθεί με την πλήρη στήριξη του Ιδρύματος Amy Winehouse. Ενώ προς το παρόν σκηνοθέτις και παραγωγοί βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής του καστ.

Η σκηνοθέτρια Sam Taylor-Johnson

Η Sam Taylor-Johnson πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα ως σκηνοθέτρια γυρίζοντας μουσικά βιντεοκλίπ καλλιτεχνών όπως του Έλτον Τζον. Αυτή τη στιγμή καταπιάνεται με τα αρχικά στάδια της παραγωγής του ιστορικού δράματος «Rothko», που αφορά τη δικαστική διαμάχη για τον έλεγχο του Ιδρύματος του ζωγράφου Mark Rothko, με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Στούλμπαργκ, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Ράσελ Κρόου.

Ο Μαρκ Ρόνσον δίνει στη δημοσιότητα σπάνιο ηχητικό υλικό της εμβληματικής ερμηνεύτριας

Προσφάτως, ο μακροχρόνιος συνεργάτης της Amy Winehouse, ο μουσικός, DJ και τραγουδοποιός Μαρκ Ρόνσον, μοιράστηκε, στο tik tok, ένα behind-the-scenes ηχητικό αρχείο με τα ακατέργαστα φωνητικά της σπουδαίας ερμηνεύτριας στην μπαλάντα «Back to Black». Ενώ, μοιράστηκε, επίσης, και ένα βίντεο στο οποίο εξηγούσε το φυσικό της ταλέντο.

@markronson #stitch with @ruben.tt ♬ original sound – Mark Ronson

«Η Amy ήρθε στο στούντιο μου, ακριβώς εδώ. Τη συνάντησα για πρώτη φορά και την αγάπησα αμέσως», εξηγεί ο Ρόνσον, «Μου έπαιξε όλη αυτή την υπέροχη μουσική των 60s και έφυγε. Άντλησα αμέσως έμπνευση και πήγα στο πιάνο μου.

@markronson Reply to @_catdeluca ♬ original sound – Mark Ronson

Την επόμενη ημέρα ξαναήρθε και έγραψε αυτούς τους απίστευτους στίχους στο πίσω δωμάτιο», συνέχισε και αμέσως έβαλε στον υπολογιστή του να παίξει το πρώτο demo της Winehouse στο οποίο τραγουδούσε τους στίχους «We never said goodbye with words, I died a hundred deaths».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse…12.09.2018

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b