MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Πόσο κακό κάνει στο δέρμα αν χρησιμοποιήσετε περσινό αντηλιακό;

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα αλλά το καλοκαίρι, ας είμαστε ειλικρινείς, τα αντηλιακά μπαίνουν πιο έντονα στη καθημερινή μας ρουτίνα.

Monopoli Team

Οι περισσότεροι ήδη θα έχουν αναζητήσει στο ντουλάπι τους και θα έχουν βρει μερικά παλιά αντηλιακά, αντι να επενδύσουν σε καινούργια. Το ερώτημα όμως που θέτουμε σήμερα είναι το εξής: πόσο κακό είναι να εφαρμόζουμε το περσινό μας αντηλιακό;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όπως τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς έτσι και το SPF έχει ημερομηνία λήξης και τα κακά νέα είναι ότι συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, το περσινό αντηλιακό θα μπορούσε ενδεχομένως να θέτει το δέρμα σας σε κίνδυνο, αντί να κάνει καλό.

Τα αντηλιακά έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα λήξης μετά το άνοιγμα, ανάλογα με το προϊόν ή τη μάρκα. Ενώ τα περισσότερα αντηλιακά διαρκούν περίπου έως 12 μήνες, ορισμένα διαρκούν περίπου για 18 μήνες ή δύο χρόνια. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη συσκευασία για να διαπιστώσετε αν έχει λήξει. Έχει μία μικρή ένδειξη που δείχνει τους μήνες.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι το μέρος που αποθηκεύετε το αντηλιακό σας παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρκειά του. Η αποθήκευση σε ακραίες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα θερμότητα, μπορεί επίσης να αποσταθεροποιήσει ένα προϊόν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αν έχετε δηλαδή ένα αντηλιακό που βρίσκεται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως στην παραλία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b