MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μια Τέλεια Μητέρα: Η νέα μίνι σειρά του Netflix είναι γεμάτη αγωνία, ανατροπές και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα

Η νέα αστυνομική σειρά του Netflix διαδραματίζεται στο Παρίσι και μάς συστήνει μία μητέρα που προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα της κόρης της, η οποία είναι ύποπτη για φόνο.

Μια Τέλεια Μητέρα: Όσα ξέρουμε για τη συναρπαστική νέα δραματική σειρά του Netflix.
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Το Netflix μάς έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό σε σειρές βασισμένες σε επιτυχημένα βιβλία. Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε το μυθιστόρημα της Nina Darnton, «Μια Τέλεια Μητέρα», προσαρμοσμένο σε μία γαλλική δραματική σειρά 4 επεισοδίων.

Στη νέα προσθήκη της πλατφόρμας, η Helene Berg (Ζιλί Γκαγιέ) θα προσπαθήσει με όσα μέσα διαθέτει να αθωώσει την κόρη της, η οποία κατηγορείται για φόνο, όμως τα στοιχεία είναι μάλλον αδιάσειστα.

Η πλοκή του «Μια Τέλεια Μητέρα»
Η Ζιλί Γκαγιέ ως Helene Berg. Photo Credits: Netflix

Η Ζιλί Γκαγιέ ως Helene Berg. Photo Credits: Netflix

Ένα τηλεφώνημα απειλεί να διακόψει για πάντα την ήρεμη και πολυτελή ζωή της Helene Berg στο Βερολίνο. Τα τελευταία χρόνια η κόρη της, Anya, βρισκόταν στο Παρίσι για σπουδές και όλα φαινόταν να κυλούν ομαλά. Όλα θα αλλάξουν όμως όταν μάθει πως η κόρη της είναι ο κύριος ύποπτος της αστυνομίας σε μία υπόθεση ανθρωποκτονίας. Έντρομη αλλά και πεπεισμένη για την αθωότητα της κόρης της, η Helene θα ταξιδέψει στο Παρίσι, με σκοπό να σώσει την κόρη της από την φυλακή.

Εκεί, θα συναντήσει τυχαία ένα γνώριμο πρόσωπο από το παρελθόν της και ξεπερνώντας τα εμπόδια από τις μνήμες του παρελθόντος θα συνεργαστεί μαζί του για να φτάσει στην αλήθεια της ιστορίας, ακόμα και αν αυτή φαίνεται δυσοίωνη. Το γνώριμο αυτό πρόσωπο είναι ο δικηγόρος, και πρώην σύντροφος της Helene, Vincent.

Η Julie Gayet ως Helene Berg και ο Tomer Sisley ως Vincent Duc. Photo Credits: Netflix

Η Julie Gayet ως Helene Berg και ο Tomer Sisley ως Vincent Duc. Photo Credits: Netflix

Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μία ενδελεχή έρευνα, η οποία όμως τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως πράγματι η Anya διέπραξε τον φόνο. Ποια μητέρα όμως θα πίστευε ότι το παιδί της είναι ικανό να διαπράξει φόνο, όσα ενοχοποιητικά στοιχεία και αν δει; Έτσι, αποφασισμένη για την αθωότητα της κόρης της, η Helene θα «βουτήξει» ακόμα πιο βαθιά στα στοιχεία, μέχρι να φτάσει στο τέλος αυτού του θρίλερ, το οποίο παρουσιάζει την κόρη της ως δολοφόνο…

Οι χαρακτήρες που θα μάς απασχολήσουν
  • Η Julie Gayet ως Helene Berg, μία μητέρα που θα κάνει τα πάντα για να σώσει την κόρη της, η οποία είναι η νούμερο ένα ύποπτη για ανθρωποκτονία.
  • Ο Tomer Sisley ως Vincent Duc, ένας δικηγόρος, ο οποίος ζει στο Παρίσι και βοηθά την Helene να βρει στοιχεία για να υποστηρίξει την αθωότητα της κόρης της.
Η Eden Ducourant ως Anya Berg. Photo Credits: Netflix

Η Eden Ducourant ως Anya Berg. Photo Credits: Netflix

  • Η Eden Ducourant ως Anya Berg, μία νεαρή φοιτήτρια, η οποία σπουδάζει στο Παρίσι και πλέον είναι η νούμερο ένα ύποπτη για μία ανθρωποκτονία.
  • Ο Andreas Pietschmann ως Matthias Berg, σύζυγος της Helene και πατέρας της Anya.
  • Ο Cyril Guei ως λοχαγός Julien Mani, υπεύθυνος για την έρευνα της ανθρωποκτονίας.

Η πραγματική ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Netflix

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η νέα προσθήκη του Netflix αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Nina Darnton, «Μια Τέλεια Μητέρα». Το μυθιστόρημα αυτό με τη σειρά του, είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της φοιτήτριας Amanda Knox, η οποία καταδικάστηκε για τον φόνο της συγκατοίκου της, Meredith Kercher.

Το 2007, σε ηλικία 20 ετών, η Amanda μετακόμισε στην ιταλική πόλη Περούτζια, για να σπουδάσει και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της. Η αρχικά αισιόδοξη αυτή κίνησή της όμως, μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν, λίγους μήνες αργότερα, καταδικάστηκε για τον φόνο μίας εκ των συγκατοίκων της.

Η νεαρή φοιτήτρια δούλευε καθημερινά για να συντηρήσει τη ζωή και τις σπουδές της στην Ιταλία και πέρα από τον σύντροφό της, Raffaele Sollecito, δεν είχε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με κάποιον άλλο. Αυτή η ψυχρότητα απέναντι στις συγκατοίκους της ήταν και το πρώτο σημάδι που έκανε την Amanda νούμερο ένα ύποπτη για τον φόνο της Meredith.

Η απάθεια της φοιτήτριας και το γεγονός ότι άργησε να καλέσει την αστυνομία παρότι ήταν αυτή που ανακάλυψε το πτώμα, υπέγραψαν την ενοχή και την καταδίκη της. Η πραγματικότητα όμως ήταν αρκετά μακριά από αυτό που τελικά αποφάσισε το δικαστήριο.

Ακόμα και αν στην αρχή το δικαστήριο παρέβλεψε το άλλοθι της Amanda για την ημέρα και την ώρα του φόνου, 4 χρόνια μετά την φυλάκιση τόσο εκείνης όσο και του συντρόφου της, η δικαιοσύνη αποφάνθηκε την αθώωση του ζευγαριού, καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν εναντίων τους δεν ήταν τόσο ισχυρά. Η ταπείνωση όμως και το κοινωνικό στίγμα που βίωσε η Amanda ήταν παραπάνω από ισχυρά.

Πάντως, η αλήθεια για τον φόνο της άτυχης Meredith δεν έφτασε ποτέ στο φως της δημοσιότητας και οι εικασίες από τότε δεν έχουν σταματήσει να οργιάζουν, την ίδια στιγμή που η ιστορία εμπνέει – όπως και σε αυτή την περίπτωση – τον χώρο του θεάματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η Γέφυρα»: Η νέα crime σειρά με φόντο τις εκρηκτικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ήρθε για να μάς συναρπάσει12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b