MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Η Γέφυρα»: Η νέα crime σειρά με φόντο τις εκρηκτικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ήρθε για να μάς συναρπάσει

Μια πολλά υποσχόμενη παραγωγή, μία crime σειρά με έντονα τα στοιχεία πολιτικού θρίλερ και φόντο τον Βόσπορο, τον Έβρο και συνοικίες της Αθήνας, μόλις “προσγειώθηκε” στο ΑΝΤ1+, τη νέα streaming πλατφόρμα του Ομίλου Antenna και υπόσχεται να μάς χαρίσει μοναδικές στιγμές αγωνίας.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η μυθοπλασία επιστρέφει δυναμικά

Τα τελευταία χρόνια η μυθοπλασία κάνει τη δυναμική της επιστροφή με το τηλεοπτικό κοινό να αποδεικνύει συνεχώς το πόσο πολύ του είχε λείψει να απολαμβάνει ποιοτικές παραγωγές στην τηλεόραση, κάτι που για ένα διάστημα του προσέφεραν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα οι streaming πλατφόρμες. Φαίνεται, λοιπόν, πως τα κανάλια αφουγκράζονται την ανάγκη αυτή του τηλεοπτικού κοινού και επενδύουν όλο και περισσότερο σε ποιοτικό περιεχόμενο.

Την ίδια στιγμή προβαίνουν σε καινοτομίες, όπως είναι η νέα streaming πλατφόρμα του Ομίλου Antenna, το ΑΝΤ1+. Μέσω της νέας αυτής πλατφόρμας, που μετράει λιγότερο από δύο μήνες λειτουργίας, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τόσο ελληνικό όσο και ξένο περιεχόμενο: από τις μεγαλύτερες πρωτότυπες ελληνικές παραγωγές – τα ΑΝT1+ Originals – και δημοφιλείς ξένες σειρές σε αποκλειστική προβολή, μέχρι παιδικές ταινίες, πρεμιέρες ελληνικών ταινιών που προβάλλονται τη δεδομένη στιγμή στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξεχωριστά ντοκιμαντέρ και live συναυλίες, καθώς και το πρόγραμμα του ΑΝΤ1.

Ένα καθηλωτικό πολιτικό θρίλερ, γεμάτο εκρηκτικές σκηνές δράσης

Ανάμεσα στα ΑΝT1+ Originals, και η νέα σειρά 10 επεισοδίων, «Η Γέφυρα», που έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 27 Μαΐου. Μια πολλά υποσχόμενη παραγωγή με μια ιστορία που εξελίσσεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη και αφορά σε μια υπόθεση θρίλερ, το κουβάρι της οποίας θα ξετυλιχθεί στα σύνορα Δύσης και Ανατολής. Πρόκειται, λοιπόν, για μια συναρπαστική crime σειρά, με έντονα τα στοιχεία πολιτικού θρίλερ και φόντο τις εκρηκτικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Το σενάριο των Κώστα Γεραμπίνη, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Άλκη Πολίτη και Nazli Ef Durlu αποτελεί το ελληνικό ριμέικ της σουηδικής αστυνομικής σειράς «BRON/BROEN» (The Bridge) του 2011, που έχει προβληθεί με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, αποκτώντας φανατικό κοινό. Μάστερ του είδους, των αστυνομικών crime τηλεοπτικών σειρών, οι Σκανδιναβοί, δεν υπόσχονται τίποτα λιγότερο από ατελείωτη αγωνία στα ύψη – για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

Η υπόθεση της σειράς

Η υπόθεση ακολουθεί την εξιχνίαση ενός εγκλήματος, αφού ένα πτώμα εντοπίζεται στη γέφυρα που ενώνει τη Δανία με τη Σουηδία, ακριβώς στη μέση των συνόρων. Τότε ο Δανός επιθεωρητής Martin Rohde και η Σουηδή Saga Norén, συνεργάζονται για για να βρουν τον δολοφόνο και να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου…

Το οξύμωρο – και ταυτόχρονα συναρπαστικό – σκηνικό Δύσης και Ανατολής

Μια επιτυχημένη «συνταγή» που αποκτά πλέον και ελληνική νουάρ εκδοχή, ενώ τοποθετείται στα σύνορα Δύσης και Ανατολής – ένα σημείο που φέρει ιστορία χρόνιων συγκρούσεων και αποτελεί το τέλειο σκηνικό για να «γεννηθεί» ένα καθηλωτικό θρίλερ. Με υπέροχα κινηματογραφικά πλάνα των δύο μεγάλων πόλεων, Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, πλάθεται ένα χορταστικό νουάρ δημιούργημα, γεμάτο αγωνία, ατελείωτο μυστήριο, δυνατές εικόνες και πολύ καλά δομημένους χαρακτήρες, που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο πετυχαίνει τον σκοπό του.

Στην ελληνική εκδοχή της «Γέφυρας», ένα πτώμα τοποθετημένο με συμβολικό τρόπο πάνω στη συνοριακή γραμμή της γέφυρας που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία, αναγκάζει την Ελληνίδα αστυνομικό Σοφία Μπακάλη και τον Τούρκο Κενάν Καραμάν να αναλάβουν την υπόθεση της μυστηριώδους αυτής δολοφονίας. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ανυποψίαστοι για τις πολιτικές δυνάμεις που εμπλέκονται και προσπαθώντας να εξιχνιάσουν την υπόθεση, η Σοφία και ο Κενάν θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο, καθώς οι υπαίτιοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να συγκαλύψουν ένα συγκλονιστικό μυστικό…

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χαριτίδης και οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές, Burak Hakki & Μαντώ Γιαννίκου.

Ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο επεισόδιο

Εμείς βρεθήκαμε στην προβολή του πρώτου επεισοδίου της πολλά υποσχόμενης σειράς στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και ομολογουμένως μάς κέντρισε το ενδιαφέρον. Με γυρίσματα σε περισσότερες από 80 τοποθεσίες στην Ελλάδα και την Τουρκία, η «Γέφυρα» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας. Εκτός από το πρώτο επεισόδιο της σειράς, παρακολουθήσαμε κι ένα αποκλειστικό cinematic trailer με σκηνές του δεύτερου και τρίτου επεισοδίου.

Μιλώντας για τη δημιουργία αυτού του εγχειρήματος με δύσκολα γυρίσματα σε δύο χώρες, ο σκηνοθέτης Γιάννης Χαριτίδης είπε μεταξύ άλλων: «Το γύρισμα σε μια μητρόπολη όπως η Κωνσταντινούπολη, δεν είναι τόσο απλό, όπως εδώ στην Αθήνα. Τα πράγματα εκεί είναι πιο περίπλοκα, θέλουν τρομερή οργάνωση και ακρίβεια. Ένα μικρό λάθος μπορεί να σου κοστίσει ώρες».

Και συνέχισε αναφέροντας την πρώτη δυσκολία που τους «υποδέχτηκε» για το πρώτο γύρισμα στην Τουρκία. «Με το που φτάσαμε για γυρίσματα στην Τουρκία ξεκίνησε μια χιονοθύελλα που είχαν να δουν οι άνθρωποι εκεί 20 χρόνια. Οπότε ξεκινήσαμε με αυτή τη δυσκολία. Βέβαια όλα τα δύσκολα ήταν για καλό, τελικά».

Όσο γι αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον, όταν διάβασε για πρώτη φορά το σενάριο, αποκάλυψε: «Όταν το σενάριο έφτασε στα χέρια μου, είχα ήδη δει τη Σουηδική σειρά, η οποία σαν παραγωγή κινηματογραφεί την πόλη με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο – όχι πως τα υπόλοιπα νουαρ και αστυνομικά δεν έχουν ως πρωταγωνιστή την πόλη – αλλά αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα. Και είναι και το σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας που ενώ φέρει μια ιστορία χρόνιων συγκρούσεων, για εμάς στο backstage έφερε μια ένωση. Στην πράξη όσο μακριά κι αν φαινόμαστε πως είμαστε οι δύο πολιτισμοί, στην πραγματικότητα είμαστε πολύ κοντά. Κι αυτό ήταν το πολύ ενδιαφέρον».

Και η συνέχεια στις οθόνες μας!

Στη σειρά πρωταγωνιστεί ένα all star cast Ελλήνων και Τούρκων ηθοποιών. Ο Burak Hakki ενσαρκώνει τον Κενάν Καραμάν και η Μαντώ Γιαννίκου υποδύεται την αστυνομικό Σοφία Μπακάλη. Οι Ακύλλας Καραζήσης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Ψαρράς, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Μούκανος, Δανάη Επιθυμιάδη, Atakan Yilmaz και άλλοι, πλαισιώνουν τους δύο πρωταγωνιστές. Την εξαιρετική μουσική υπογράφει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης – The Boy.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά κάνοντας εγγραφή στο antennaplus.gr με 14 ημέρες δωρεάν δοκιμή και προσφορά γνωριμίας 4,99€ τον μήνα, για τους πρώτους τρεις μήνες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b