MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Καννών: 7 λεπτά χειροκρότημα αλλά και αποχωρήσεις στην πρεμιέρα του Crimes of the Future

Το Crimes of the Future είναι σίγουρα η πιο περίεργη ταινία του φετινού Φεστιβάλ γι’ αυτό και ο David Cronenberg είχε προβλέψει “μαζικές αποχωρήσεις”, όχι όμως και την ανταπόκριση του κοινού

Monopoli Team

Πρεμιέρα έκανε χθες στο Φεστιβάλ Καννών, η νέα ταινία του David Cronenberg, «Crimes of the Future», που γυρίστηκε στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, με πρωταγωνιστές τον Viggo Mortensen, τη Lea Seydoux και την Kristen Stewart.

Από τις αντιδράσεις εκείνων που παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα, καταλαβαίνουμε ότι δύσκολα θα κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα, αν υπήρχε όμως βραβείο για την πιο περίεργη ταινία του φεστιβάλ, θα ήταν φαβορί.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Crimes of the Future: “Όσο το ανθρώπινο είδος προσαρμόζεται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα βιώνει νέες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις. Με την σύντροφό του Caprice (Léa Seydoux), ο Saul Tenser (Viggo Mortensen) διάσημος καλλιτέχνης, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του σε avant-garde περφόρμανς. Η Timlin (Kristen Stewart), ερευνήτρια στην Εθνική Καταγραφή Οργάνων, παρακολουθεί εμμονικά τις κινήσεις τους -και τότε μία περίεργη ομάδα αποκαλύπτεται. Η αποστολή τους; Να χρησιμοποιήσουν την φήμη του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης”.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα δυστόπικο σύμπαν, στο οποίο τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε. Για παράδειγμα, σύμφωνα ρεπορτάζ του Variety, υπάρχουν σκηνές αυτοψίας του πτώματος ενός παιδιού, σκηνές με ματωμένα εντόσθια και… σεξουαλικές σκηνές, όπως δεν τις έχουμε ποτέ φανταστεί. Σε κάποια σκηνή, μάλιστα, ο χαρακτήρας της Στιούαρτ λέει: “Οι εγχειρήσεις είναι το νέο σεξ”.

Αυτές οι σκηνές ήταν μάλλον που οδήγησαν μία δεκαριά παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν από την πρεμιέρα στην μέση της ταινίας -ενώ μερικοί δημοσιογράφοι είχαν αποχωρήσει και κατά την δημοσιογραφική πρεμιέρα λίγες ώρες πριν.

Πάντως, παρά τις αποχωρήσεις, η ταινία στο τέλος κέρδισε 7 λεπτά συνεχούς χειροκροτήματος από το όρθιο κοινό των Καννών. “Είμαι πολύ συγκινημένος από την ανταπόκρισή σας. Ελπίζω να το εννοείτε” είπε ο Κρόνενμπεργκ.

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι το Crimes of the Future είναι μία ταινία που θα διχάσει, αν και ο σκηνοθέτης είχε εδώ και καιρό προβλέψει ότι η ταινία του θα προκαλέσει αποχωρήσεις, γιατί “το κοινό του Φεστιβάλ των Καννών είναι πολύ περίεργο”.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Ιουνίου στους κινηματογράφους, οπότε λίγες ημέρες έμειναν για να τη δούμε και να κρίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Θυμάμαι τις φωτιές και τον καπνό”: Ο David Cronenberg μιλά για τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ελλάδα12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b