MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Crimes of the Future: Νέο τρέιλερ για την ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε στην Αθήνα

Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «Crimes of the Future», η οποία γυρίστηκε στην Αθήνα και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό καστ -με έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Monopoli Team

Ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει τον φετινό Μάιο στις Κάννες με την καινούρια του ταινία «Crimes of the Future», την πρώτη μετά το 2014 και τον «Οδηγό Ευτυχίας».

Στην ταινία, η οποία γυρίστηκε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2021, πρωταγωνιστούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Λεά Σεντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Σκοτ Σπίντμαν Γουελκέτ Μπουνγκουέ, Ντον ΜακΚέλαρ, και Λίχι Κορνόφσκι. Ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Έφη Κάντζα.

Η επίσημη σύνοψη του «Crimes of the Future» αναφέρει:

«Καθώς το ανθρώπινο είδος προσαρμόζεται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα βιώνει νέες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις. Μαζί με τη σύντροφο του Caprice (Λεά Σεντού), ο Saul Tenser (Βίγκο Μόρτενσεν), ένας διάσημος περφόρμερ, επιδεικνύει δημόσια τη μεταμόρφωση των οργάνων του σε avant-garde παραστάσεις. Η Timlin (Κρίστεν Στιούαρτ), ερευνήτρια από το Εθνικό Μητρώο Οργάνων, παρακολουθεί εμμονικά τις κινήσεις τους, όταν μια μυστηριώδης ομάδα κάνει την εμφάνιση της. Αποστολή τους να χρησιμοποιήσουν τη φήμη του Saul για να ρίξουν φως στο επόμενο στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης».

Επιστροφή σε γνώριμα μονοπάτια για τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Το θέμα του φιλμ δεν είναι καθόλου άγνωστο στον σκηνοθέτη. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έγινε διάσημος σκηνοθετώντας κάπως «διεστραμμένες» ιστορίες τρόμου που είχαν να κάνουν με τη μετάλλαξη του ανθρώπινου σώματος όπως το «Βιντεοδρόμιο» (1983) και «Νεκρή Ζώνη» (1983). Τις δεκαετίες που ακολούθησαν οι ταινίες του Κρόνενμπεργκ χαρακτηρίζονταν από πιο arthouse ευαισθησίες, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το «Crimes of the Future», ίσως συγχωνεύει τις δύο αυτές περιόδους δημιουργίας του.

Η ταινία, η οποία και θα διαγνωστεί για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα highlights της φετινής διοργάνωσης του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα highlights του 75ου Φεστιβάλ Καννών: 10 ταινίες που ξεχωρίζουν από το φετινό πρόγραμμα12.09.2018

To πρώτο teaser συμπεριελάμβανε μια σειρά από συναρπαστικά στιγμιότυπα μαζί με την επαναλαμβανόμενη φράση «Είναι ώρα να σταματήσεις να βλέπεις. Είναι ώρα να σταματήσεις να μιλάς. Είναι ώρα να σταματήσεις να ακούς». Το νέο τρέιλερ αποκαλύπτει περισσότερο διάλογο ανάμεσα στους χαρακτήρες καθώς συζητούν για μια αμφιλεγόμενη επέμβαση η οποία όχι μόνο μπορεί να μην είναι νόμιμη αλλά, επιπλέον, μπορεί να καταστήσει την ανθρωπότητα ξεπερασμένη.

Με πληροφορίες από το Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b