MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Θυμάμαι τις φωτιές και τον καπνό”: Ο David Cronenberg μιλά για τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ελλάδα

Ο Καναδός σκηνοθέτης μίλησε στο Variety για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας “Crimes of the Future” που θα κάνει προσεχώς πρεμιέρα στις Κάννες.

Monopoli Team

Πρεμιέρα σήμερα για το Φεστιβάλ Καννών, που φέτος θα φιλοξενήσει συναρπαστικές πρεμιέρες, μεγάλους σκηνοθέτες και αστέρες του κινηματογράφου. Μία από τις ταινίες που θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες είναι και το “Crimes of the Future” του David Cronenberg, που γυρίστηκε στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, με πρωταγωνιστές τον Viggo Mortensen, τη Lea Seydoux και την Kristen Stewart.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας στις 25 Μαΐου στη γαλλική Ριβιέρα, ο Καναδός σκηνοθέτης μίλησε με το Variety για την ταινία του και φυσικά αναφέρθηκε στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι βρισκόταν στην Αθήνα το καλοκαίρι, όσο η χώρα μας αντιμετώπιζε τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν πάνω από 1.000.000 στρέμματα γης.

Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για τον “καύσωνα” στην Αθήνα, ο σκηνοθέτης απάντησε: “Τα γυρίσματα ήταν ευχάριστα και πήγαν πολύ καλά, αλλά ναι, είχε πολύ ζέστη εκεί. Κάποια στιγμή υπήρχαν φωτιές… Θυμάμαι τις φωτιές και τον καπνό. Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις” ανέφερε.

Αυτό οδήγησε τον δημοσιογράφο να ρωτήσει “αν έμοιαζε με το τέλος του κόσμου”, με τον Cronenberg να απαντά καταφατικά. “Ναι! Ήταν τέλειο για την ταινία, αλλά έκανε δύσκολα τα γυρίσματα. Συνεχίσαμε όμως έτσι κι αλλιώς και τελικά πήγε πολύ καλά” είπε, αναφέροντας επίσης ότι Έλληνες και Καναδοί τα πήγαν πολύ καλά.

Όσο για τον λόγο που επέλεξε να γυρίσει την ταινία του στην Ελλάδα; Ήταν περισσότερο… οικονομικός. “Είχα γράψει το σενάριο σκεπτόμενος την πατρίδα μου, το Τορόντο, αλλά τελικά δεν μπορούσαμε να το γυρίσουμε εκεί για οικονομικούς λόγους, ως συνήθως. Ψάχναμε ανά τον κόσμο για πόλεις που πρόσφεραν κυβερνητική βοήθεια ή επενδύσεις και προς έκπληξή μας, η Αθήνα, που δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό, και η Ελλάδα, κυνηγούσαν επιθετικά παραγωγές, ήθελαν να έρθουν παραγωγές στην Ελλάδα, προσφέροντας μία επένδυση που άγγιζε το 40%”.

Τελικά, όμως, δεν απογοητεύτηκε καθόλου με την αλλαγή των σχεδίων, αναφέροντας ότι η Ελλάδα ταίριαζε στο ύφος της ταινίας. “Έφερε την υφή, το φως, τα γκράφιτι, όλα αυτά είναι στην ταινία. Και το αγαπώ αυτό. Αγκάλιασα την Ελλάδα και την Αθήνα εντελώς. Αγκάλιασα εντελώς το ότι ήμουν εκεί, το ίδιο και οι ηθοποιοί και το προσωπικό. Δεν προσπαθήσαμε να την κάνουμε να μοιάζει με πόλη της Βόρειας Αμερικής, γιατί με τον τρόπο που έχει γραφτεί το σενάριο, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για περίεργες, ενδιαφέρουσες αλλαγές, εφόσον μιλάμε για ένα παράλληλο σύμπαν ενός μέρους. Το Τορόντο θα μπορούσε να μοιάζει έτσι σε 200 χρόνια ή κάτι τέτοιο”.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις Κάννες την Τετάρτη 25 Μαϊου στο Φεστιβάλ Καννών, με τον σκηνοθέτη να έχει δηλώσει ότι περιμένει “αποχωρήσεις” από την προβολή.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b