MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝEΝΤΕΥΞΗ

Hellenides: Μια διαδικτυακή κοινότητα από γυναίκες για γυναίκες

Μια νέα διαδικτυακή κοινότητα δημιουργήθηκε από δύο δραστήριες γυναίκες με στόχο να ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από δράσεις ενδυνάμωσης, αυτοβελτίωσης και ευκαιρίες για networking.

Η Στέλλα Σαμαρτζή και η Στέφη Βασιλοπούλου, ιδρύτριες της πλατφόρμας Hellenides
Monopoli Team

Οι Hellenides είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της Στέλλας Σαμαρτζή, Corporate Wellness Consultant, και της Στέφης Βασιλοπούλου, επιχειρηματία. Η Στέλλα συμβουλεύει εταιρείες και εργαζόμενους για την ευεξία, την πρόληψη του burnout και την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα-πνεύμα και νου, ενώ η Στέφη έχει ιδρύσει καινοτόμες εταιρείες, έχοντας παράλληλα συμβουλέψει περισσότερες από 380 εταιρείες σαν Advisor και έχει επενδύσει σε startups σαν Angel Investor. Οι δύο δραστήριες γυναίκες μάς εξηγούν το όραμα και τους στόχους τους και μάς καλούν να συμμετέχουμε ενεργά σ’ αυτή τη νέα διαδικτυακή κοινότητα.

Ποιες είναι οι «Hellenides» και με ποιο όραμα δημιουργήθηκαν;

Οι Hellenides δημιουργήθηκαν από γυναίκες για γυναίκες. Είναι ένα δίκτυο γυναικών για σύνδεση και ευκαιρίες για βελτίωση. Στόχος μας είναι να υποστηρίζουμε τις γυναίκες να αναπτύξουν την καριέρα τους και να μπορούν, να έχουν πρόσβαση σε ένα μοναδικό περιεχόμενο με μαθήματα, online & offline events και ευκαιρίες για networking.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεστε;

Το δίκτυο αφορά όλες τις γυναίκες και στόχος μας είναι να μπορούν όλες να ενσωματωθούν και τα εισπράξουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Πώς μπορεί κανείς να γίνει μέλος της κοινότητας;

Μέλος στις Hellenides γίνεσαι κάνοντας ετήσια συνδρομή. Στο www.hellenides.gr υπάρχει αναλυτική πληροφόρηση και ενημέρωση. Eπίσης είμαστε πάντα στη διάθεση για οποιαδήποτε απορία στο [email protected]

Ποιες είναι μέχρι τώρα οι δράσεις της κοινότητας;

Μέχρι τώρα δράσεις βασίζονται σε online και offline events webinars/σεμινάρια και μαθήματα. Πρόκειται για θεματικά μαθήματα και σεμινάρια τα οποία, ανάλογα με το θέμα, παρουσιάζονται από εξειδικευμένους συνεργάτες. Στόχος είναι κάθε συμμετέχουσα να μπορεί να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί πάνω σε θέματα που αφορούν την καριέρα της, τη ζωή της και τον τρόπο που σκέφτεται και ζει. Κάθε μία θα μπορεί να δημιουργήσει βελτιώσει ή και μεταβάλλει την καριέρα της σε ένα ανώτερο επίπεδο και βάσει πάντα των στόχων της, ακόμη και στη δημιουργία στόχων θα υπάρχει γνώση η οποία θα μπορεί να την εφαρμόσει.

Έχετε πλάνα για τα επόμενα βήματα;

Τα επόμενα βήματά μας είναι ακόμη περισσότερα σεμινάρια και μεγαλύτερο εύρος θεματολογίας που καλύπτει όλο το φάσμα αναγκών ζωής μιας γυναίκας. Δια ζώσης σεμινάρια και καθιέρωση της μηνιαίας μας συνάντησης καθώς επίσης και δημιουργία retreats τα οποία θα δίνουν την δυνατότητα στις συμμετέχουσες να έχουν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίζουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή & ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο

Έχοντας μια μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, πώς θα περιγράφατε το σημερινό περιβάλλον σε σχέση με τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των γυναικών στην αγορά εργασίας;

Από τους Fortune Global 500, μόνο 13 από αυτούς είναι γυναίκες CEOs. Πέρσι, μόνο το 20% των Διοικητικών Συμβουλίων παγκοσμίως ήταν γυναίκες. Θα χρειαστούν 216 χρόνια για να κλείσουμε το μισθολογικό χάσμα! Και η πανδημία έχει, και συνεχίζει να έχει, ιδιαίτερες επιπτώσεις στη γυναικεία εργασία. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του UN Women, δείχνει ότι η διαδικασία για την ισότητα θα καθυστερήσει μια ολόκληρη γενιά. Επομένως, τα στατιστικά δεν είναι υπέρ των γυναικών… Αυτά τα νούμερα δεν είναι καλά. Και οι Hellenides θέλουν να το αλλάξουν.

Με ποιον τρόπο θεωρείτε ότι μπορείτε να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας;

Με σύνδεση και δουλεία μέσα από μαθήματα όπως marketing, διαπραγματεύσεις και πώς να ξεκινήσεις κάτι δικό σου μέχρι mindfulness και αυτοπεποίθηση. Μια κοινότητα που μπορείς να μοιραστείς ιδέες και εμπειρίες, να βρεις έμπνευση και να ψάξεις καθοδήγηση.

Την τελευταία διετία η υγειονομική κρίση έφερε πολλές αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας, εργασίας και διασύνδεσης. Η δικτύωση που παρέχει η κοινότητα Hellenides με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται;

Σε μία κοινωνία που ραγδαία εξελίσσεται επικοινωνιακάμέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι hellenides επέλεξαν την online διασύνδεση πρωτίστως με σκοπό να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν από κάθε σημείο του πλανήτη.

Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για την κοινότητα που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Το όραμα πίσω από τις Hellenides είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίζουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή και ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Έτσι έχουμε επικεντρώσει το πλάνο μας ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να έρθουν με σκοπό να εισπράξουν το όφελος του δικτύου. Κάτω από αυτό το πρίσμα δημιουργήσαμε και το Hellenides Business με σκοπό οι επιχειρήσεις να προσφέρουν στις γυναίκες υπαλλήλους τους την δυνατότητα παροχής συνδρομής. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να δουν πώς θα κάνουν up skilling, πώς θα συμπεριφερθούν, πώς θα κρατήσουν, το γυναικείο ταλέντο.
Θέλουμε οι εταιρείες να υποστηρίζουν τις εργαζόμενες να χτίζουν το δίκτυό τους, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους.

Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τις εταιρείες, μεγάλες και μικρές, να σκεφτούν τις γυναίκες με έναν διαφορετικό τρόπο. Αλλά είναι πολύ σοβαρό η πανδημία να μην κρατήσει τις γυναίκες πίσω. Οι εταιρείες πρέπει να προσλαμβάνουν γυναίκες, να ακούν τις γυναίκες, και να σιγουρέψουν ότι οι γυναίκες έχουν δίκτυο που τους επιτρέπει να «αναδειχθούν» και να χτίζουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ανθεκτικότητά τους. Και αυτά τα προσφέρει η πλατφόρμα μας.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b