MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 9 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022.

Γιάννης Νομικός: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς εικαστικού στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο 
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Νύχτες Τρόμου 2022: Ο κινηματογράφος Ελιζέ υποδέχεται το 7ο διεθνές Horrorant Film Festival

«The 100 Candles Games»

Το διεθνές Horrorant Film Festival επιστρέφει δυναμικά για 11 ημέρες, από 5 έως 15 Μαΐου, στο νέο του «σπίτι» τον κινηματογράφο Ελιζέ.  Φέτος οι Nύχτες Τρόμου έχουν τη χαρά να φιλοξενούν 62 συνολικά ταινίες, 25 εκ των οποίων μεγάλου μήκους, όλες τους σε αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα. Ενώ, επιπλέον, θα υποδεχτούν τον πολυβραβευμένο Filip Jan Rymsza, σκηνοθέτη του Οργουελικού The Other Side Of The Wind, που θα έρθει στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το νέο του πόνημα, Mosquito State. Για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παρουσιάσουν τις μικρού μήκους δημιουργίες τους, στο ΕΛΙΖΕ θα βρεθούν  και οι σκηνοθέτες των Βίβιαν Παπαγεωργίου, Srdjan Milosavljevic, Κωνσταντίνος Γουργιώτης και Βαχάγκν Καραπετιάν.
5-15 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
Ελιζέ, Νυμφαίου 12, Αθήνα. Τηλ: 21 0748 8144.

2. 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

«Το Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν

Με 103 συνολικά ταινίες ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους σινεφίλ το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου στις αίθουσες του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, του Γαλλικού Ινστιτούτου, αλλά και τοπικών σχολείων που θα στεγάσουν ειδικές προβολές για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την αρχή κάνει, την ημέρα της έναρξης, το συγκλονιστικό γαλλικό δράμα «Το γεγονός», που τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από τη Διεθνή ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021.
9-14 Μαΐου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα θερινά σινεμά ανοίγουν τις πόρτες τους: Μια ματιά στα highlights του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Το χθες είναι τώρα. Γιώργος Λαζόγκας: Μύθοι και Αρχαιότητα»: Έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται  τη σύγχρονη δημιουργία ανοίγοντας τον διάλογο μεταξύ πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης τέχνης. Η αμφίδρομη σχέση πραγματοποιείται στην έκθεση «Το χθες είναι τώρα. Γιώργος Λαζόγκας: Μύθοι και Αρχαιότητα» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων. Στην έκθεση που ανοίγει για το κοινό την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, 30 έργα, 28 σχέδια και σε 2 προθήκες 21 σχέδια και 2 βιβλία του Γιώργου Λαζόγκα «συνοδοιπορούν» με 23 ειδικά επιλεγμένες αρχαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η έκθεση υπομνηματίζει στο ευρύ κοινό την πολυποίκιλη ενασχόληση του Λαζόγκα με το παρελθόν και το νοητό διάλογο που δημιουργείται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.
Διάρκεια Έκθεσης: 9 Μαΐου – 20 Αυγούστου 2022
Ωράριο: Δευ/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 8:00 – 20:00 και Τρίτη: 13:00 – 20:00
Με την επίδειξη εισιτηρίου του Μουσείου (12 €)
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, τηλ. 213-2144800, 856, www.namuseum.gr

4. Γιάννης Νομικός: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς εικαστικού στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο

Ο διεθνής εικαστικός Γιάννης Νομικός παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέμου στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι από τη Δευτέρα, 9 έως το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022. Η Αθηνά Σχινά, Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ), αναφέρει για τον Γιάννη Νομικό και το έργο του: «Ο Γιάννης Νομικός είναι ένας αισθητικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης, με πολλές δεξιότητες, πνευματική ευελιξία, οξυδερκή παρατηρητικότητα και ταυτόχρονη ικανότητα να στοχάζεται και να εμβαθύνει σε όσα επιλέγει παραστατικά – τις περισσότερες φορές – να εκφράσει, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται από καμιά εικαστική συνθήκη. Η εστίαση, ως προς τα ενδιαφέροντά του, είναι συνήθως η καθημερινότητα, το εγγύτερο αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον, αστικό και περιαστικό, μέσα στο οποίο ζούμε, αλλά και πολλά από τα στοιχεία που κάθε φορά το χαρακτηρίζουν και συνήθως λανθάνουν της προσοχής μας».
Εγκαίνια: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022 | 6μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης: 9 έως 14 Μαΐου 2022
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 5 – 9 μ.μ. και Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμός, Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ: 21 0360 6231.       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαλίμψηστα χρόνου από τον Γιώργο Λαζόγκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

5. Η Νύχτα Ιδεών: Το ετήσιο ραντεβού για τον διάλογο και τη σύγχρονη σκέψη, στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνει, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, τη «Νύχτα Ιδεών», το μεγάλο ετήσιο ραντεβού που είναι αφιερωμένο στις ανταλλαγές, το διάλογο και τη σύγχρονη σκέψη και προσκαλεί διανοούμενους και εμπειρογνώμονες του ευρωπαϊκού πολιτιστικού χώρου για να συζητήσουν δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη επικαιρότητα: Έναν σημαντικό διάλογο, σε συνεργασία με το Le Grand Continent*  με θέμα «Εθνική κυριαρχία, ευρωπαϊκή κυριαρχία», ανάμεσα στον Γεώργιο Παγουλάτο, ειδικό στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και τον François Heisbourg, ειδικό στην διεθνή πολιτική οι οποίοι θα συνομιλήσουν για θέματα ασφαλείας στην Ευρώπη.
Δευτέρα 9/5, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη |  Διαδικτυακή μετάδοση στο www.ifg.gr
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31. T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι μου έμαθε η σεζόν: Επτά κυρίαρχες τάσεις στο ελληνικό θέατρο12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Ο Βαγγέλης Γιαννίσης στο 3o Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Το βιβλιοπωλείο Monogram και οι εκδόσεις Διόπτρα, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας του Monogram, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννίση «Ίνκουμπους». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η προϊσταμένη πολιτισμού στον Αθήνα 984, Ελεωνόρα Ορφανίδου και ο συγγραφέας Γρηγόρης Αζαριάδης.
Δευτέρα 9/5, 19:00
Βιβλιοπωλείο Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός. Tηλ:210 6523515. e-mail: [email protected]

7. Τhis is Athens City Festival: Περισσότερες από 100 δράσεις σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης

Τhis is Athens City Festival.Η μεγάλη γιορτή της πολης έρχεται με περισσότερες από 100 δράσεις από την 1η ως και τις 31 Μαϊου: Μουσεία, γκαλερί, εκθέσεις, γαστρονομία, πικ νικ, συναυλίες, DJ sets, street parties, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, περιηγήσεις, ποδηλατάδες, αξιοθέατα, Techno στη Βαρβάκειο, Jazz στο Μουσείο της Ακρόπολης, French House στο Ωδείο Αθηνών. Καθιερωμένα και αγαπημένα events της πόλης και νέες πρωτοβουλίες σε ένα νέο φεστιβάλ για την Αθήνα, για όλο τον Μάιο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Δευτέρας 9 Μαΐου εδώ.
1-31 Μαΐου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b