MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν τις πόρτες τους: Μια ματιά στα highlights του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού

Ήρθε η εποχή για θερινά σινεμά και σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές ταινιών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το φετινό καλοκαίρι.

Spencer, του Pablo Larraín
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Τα θερινά σινεμά μάς υποδέχονται αρκετά νωρίς φέτος – ήδη από τις 5 Μαΐου – ενδεχομένως λόγω ενός αρκετά δύσκολου χειμώνα για τις κλειστές αίθουσες. Με σύμμαχο τον καλό καιρό προχωρούν με αισιοδοξία στην θερινή περίοδο προβολών, με πληθώρα ταινιών για όλα τα γούστα.

Εμείς καταγράφουμε τις σημαντικότερες ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσετε σε ένα από τα αγαπημένα σας θερινά σινεμά, από τα μεγάλα blockbuster έως…τις σινεφίλ ταινίες των μεγάλων φεστιβάλ!

*Οι ημερομηνίες σε ορισμένες πρεμιέρες ενδέχεται να αλλάξουν.

Tα Blockbuster

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness” του Sam Raimi: Από 05/05

Ο Doctor Strange κάνοντας ένα ξόρκι άνοιξε τις πύλες για το πολυσύμπαν και τώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλές άγνωστες απειλές και κυρίως μια που τον αφορά άμεσα και δείχνει η πιο δύσκολή. Ο Benedict Cumberbatch επιστρέφει ως Doctor Strange, έχοντας συντροφιά την Elizabeth Olsen ως Wanda Maximoff. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Sam Raimi, γνωστός κυρίως για τις ταινίες τρόμου αλλά και για την αξέχαστη τριλογία του Spiderman με τον Tobey Maguire.

“Top Gun: Maverick” του Joseph Kosinski: Από 26/05

Ο Pete “Maverick” Mitchell εξακολουθεί να είναι ένας από τους τοπ πιλότους κι ας έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια. Όταν θα πρέπει να προπονήσει τους καλύτερους νέους πιλότους για μια επικίνδυνη αποστολή, θα έρθει αντιμέτωπος με όλο το παρελθόν που τον σημάδεψε. Ένα νοσταλγικό reunion που περιλαμβάνει -φυσικά- τον Tom Cruise και τον Val Kilmer ακριβώς 36 χρόνια μετά την πρώτη ταινία “Top Gun” του 1986 σε σκηνοθεσία του Tony Scott.

“Jurassic World Dominion” του Colin Trevorrow: Από 09/06

Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή του Isla Nublar, οι δεινόσαυροι βρίσκονται πια ελεύθεροι σε όλον τον πλανήτη. Η συνύπαρξη με τους ανθρώπους δεν μπορεί να είναι ειρηνική και θα έρθει η τελική μάχη για την κυριαρχία ενός από τους δύο στον πλανήτη. Ένα ακόμη μεγάλο reunion μας επιφυλάσσει αυτή η ταινία στα θερινά, επανενώνοντας μετά από χρόνια το αρχικό καστ της πρώτης ταινίας “Jurassic Park” του 1993 από τον Steven Spielberg. Μιλάμε φυσικά για την Laura Dern, τον Sam Neill και τον Jeff Goldblum. Η ταινία αυτή αποτελεί την τελευταία της τριλογίας που ξεκίνησε το 2015 με το “Jurassic World” και συνεχίστηκε το 2018 με το “Jurassic World: Fallen Kingdom”. Έτσι, βλέπουμε και τους πρωταγωνιστές Chris Pratt και Bryce Dallas Howard.

“Thor: Love and Thunder” του Taika Waititi: Από 07/07

Ο Thor έχει να αντιμετωπίσει τον Gorr the God Butcher, ο οποίος θέλει να εξαφανίσει όλους τους θεούς. Για να τον νικήσει θα ζητήσει τη βοήθεια της Valkyrie, του Korg αλλά και της πρώην κοπέλας του, Jane Foster. Ο Chris Hemsworth επιστρέφει στον διασημότερο ρόλο της καριέρας του μαζί με την Natalie Portman ενώ, στον ρόλο του κακού θα δούμε τον Christian Bale!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρεις ταινίες συμπαραγωγής ΕΡΤ στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών12.09.2018

Από τα μεγάλα φεστιβάλ…στις θερινές οθόνες

“Elvis” του Baz Luhrmann: Από 23/06

Η ζωή του μεγάλου σταρ της ροκ εν ρολ, Elvis Presley αλλά και της ταραχώδης σχέσης του με τον μάνατζέρ του, Colonel Tom Parker. Στον ρόλο του Elvis βρίσκεται ο Austin Butler, του Colonel Tom Parker ο Tom Hanks, της Priscilla Presley η Olivia DeJonge και του Steve Binder ο Dacre Montgomery. Η ταινία που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Baz Luhrmann -γνωστός για τις ταινίες “Moulin Rouge!” και “The Great Gatsby”- θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες τέλη Μαΐου.

“The Lost Daughter” της Maggie Gyllenhaal: Από 30/06

Η Leda είναι μια μεσήλικη χωρισμένη καθηγήτρια, η οποία βρίσκεται για διακοπές στην Ιταλία. Εκεί συναντά μια γυναίκα με την κόρη της και παθαίνει εμμονή μαζί τους, γεγονός που την οδηγεί σε μια αναβίωση της δικής της μητρότητας. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Gyllenhaal, το οποίο γυρίστηκε στις Σπέτσες και απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ -Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Olivia Colman, Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Jessie Buckley και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

“The Worst Person in the World” του Joachim Trier: Από 14/07

Τέσσερα χρόνια στη ζωή της Julie, στα ερωτικά της σκαμπανεβάσματα και την δυσκολία ανεύρεσης της επαγγελματικής της πορείας. Η Julie σιγά σιγά προσπαθεί να ανακαλύψει ποια είναι και τι θέλει. Την είδαμε στις περσινές Κάννες, όπου η πρωταγωνίστρια Renate Reinsve κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού ενώ η ταινία είχε προταθεί και για Χρυσό Φοίνικα. Στα φετινά Όσκαρ προτάθηκε για Καλύτερο Πρωτότυπο σενάριο και Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία.

“Spencer” του Pablo Larraín: Από 21/07

Η πριγκίπισσα Diana βρίσκεται σε χριστουγεννιάτικες διακοπές με την βασιλική οικογένεια και καθώς παλεύει με ψυχολογικά προβλήματα, αποφασίζει να λήξει τον γάμο της με τον πρίγκιπα Charles. Η ταινία άργησε αρκετά να έρθει στην Ελλάδα κι έτσι θα την δούμε στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα των θερινών. Η Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Diana προτάθηκε για το πρώτο της Όσκαρ για Καλύτερο Α’ Γυναικείο Ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας12.09.2018

Τρόμος στα θερινά

“Dark Glasses” του Dario Argento: Από 02/06

Η Diana έχει χάσει την όρασή της και έχει ως οδηγό τον Chin, έναν Κινέζο. Μαζί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν έναν δολοφόνο που καραδοκεί στην Ιταλία! Ο μαέστρος του giallo, Dario Argento, κάνει την επιστροφή του με μια ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

“The Black Phone” του Scott Derrickson: Από 23/06

Ένα 13χρονο αγόρι πέφτει θύμα απαγωγής από έναν μασκοφόρο δολοφόνο μικρών παιδιών. Κλειδωμένο σε ένα ηχομονωμένο υπόγειο, το αγόρι θα προσπαθήσει να σωθεί όταν ανακαλύψει πως ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο που χτυπά, μπορεί να τον φέρει σε επαφή με τα νεκρά θύματα του παρελθόντος. Ο Ethan Hawke στον ρόλο του απαγωγέα-δολοφόνου, μπορεί να προκαλέσει τρόμο μόνο κι από το τρέιλερ.

“Nope” του Jordan Peele: Από 21/07

Σε ένα φαράγγι της Καλιφόρνια, οι κάτοικοι πρόκειται να είναι αυτοί που θα γίνουν μάρτυρες μιας απόκοσμης ανακάλυψης, η οποία επηρεάζει τόσο τους ανθρώπους, όσο και τα ζώα. Ο σκηνοθέτης των ταινιών “Get Out” και “Us” συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον ηθοποιό Daniel Kaluuya σε μια ταινία για την οποία για καιρό δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα -όχι πως τώρα ξέρουμε και τόσα πολλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Μάιο12.09.2018

Ελληνικής Προέλευσης

“Μαγνητικά Πεδία” του Γιώργου Γούση: Από 19/05

Καθώς πηγαίνουν σε ένα νησί, μια γυναίκα κι ένας άντρας συναντιούνται τυχαία κι από εκεί αποφασίζουν να συνεχίσουν μαζί και να ψάξουν για το καλύτερο μέρος να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τον Γιώργο Γούση, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

“Αγέλη Προβάτων” του Δημήτρη Κανελλόπουλου: Από 23/06

Ο Θανάσης δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα λεφτά που χρωστάει στον Στέλιο κι όταν βρίσκει και τον Αποστόλη με το ίδιο πρόβλημα, μαζί θέλουν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως βρίσκουν κι άλλους πρόθυμους να ενταχθούν στον κοινό σκοπό, έρχονται στην πόλη δύο νεαροί μικροεγκληματίες με στόχο να τους εκφοβίσουν για να δώσουν τα χρήματα. Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Κανελλόπουλου, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Βασιλώττος και Λευτέρης Πολυχρόνης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b