ΣΥΝΤΑΓΗ
Σμυρνέικα κουλουράκια…της γιαγιάς από τη food blogger Nikis_food
Αφράτα και πεντανόστιμα κουλουράκια σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σμύρνη για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Monopoli Team
02.05.2022
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ σόδα
- 1 αυγό για την ζύμη και ένα για το αλλειμα
- 2 βανίλιες
- Μισό κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι μας που ξεκινάμε να δουλεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon Rolls από την food blogger Nikis food12.09.2018
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Κύριος των Νεκρών: Η πιο προσωπική ταινία του David Cronenberg είναι μια ωδή στο πένθος
Ο Ibrahim Maalouf μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του
Η Αθήνα τη Νύχτα: Υπάρχει ζωή στα “Μαύρα τα Μεσάνυχτα” ενός Σαββάτου;
Eurovision 2025: «Τέλος» οι σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τη σκηνή
Πρωτομαγιά: Τι ισχύει με λεωφορεία και τρόλεϊ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Περιορισμοί, υπολογισμοί και αυτόματη ακινησία
Σε πρώτο πρόσωπο: Θάνος Κόνιαρης, ηθοποιός
Εθελοντική αιμοδοσία από το Bloode και την NBG Pay
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου
Στο “Flow” το Ευρωπαϊκό Βραβείο Lux 2025