ΣΥΝΤΑΓΗ
Σμυρνέικα κουλουράκια…της γιαγιάς από τη food blogger Nikis_food
Αφράτα και πεντανόστιμα κουλουράκια σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σμύρνη για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Monopoli Team
02.05.2022
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ σόδα
- 1 αυγό για την ζύμη και ένα για το αλλειμα
- 2 βανίλιες
- Μισό κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι μας που ξεκινάμε να δουλεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon Rolls από την food blogger Nikis food12.09.2018
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
«Ηλιοτρόπια στο Σκοτάδι και στο Φως»: Μια έκθεση για την επαναπρόσληψη των αισθήσεων στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη
Η Ταράτσα του Φοίβου: Φινάλε τον Οκτώβριο με καλεσμένους – έκπληξη
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς