ΣΥΝΤΑΓΗ
Σμυρνέικα κουλουράκια…της γιαγιάς από τη food blogger Nikis_food
Αφράτα και πεντανόστιμα κουλουράκια σε μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σμύρνη για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Monopoli Team
02.05.2022
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ σόδα
- 1 αυγό για την ζύμη και ένα για το αλλειμα
- 2 βανίλιες
- Μισό κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι μας που ξεκινάμε να δουλεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon Rolls από την food blogger Nikis food12.09.2018
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #190: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Trick or Treat… σε 6 Halloween στέκια της Αθήνας
Ο “ποιητής” Διονύσης Σαββόπουλος
Στον δακτύλιο της φωτιάς: Ο έρωτας, η τρέλα και ο Αρτώ
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 25-26 Οκτωβρίου
Free City: Τι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Γιώργος Λάνθιμος: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα “μικρό διάλειμμα” μετά το Bugonia
Ο Βιμ Βέντερς στη Στέγη για ένα 3ήμερο αφιέρωμα