MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 24 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Πλωτό δάσος: Έκθεση του Πανταζή Τσέλιου στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Bios: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο έργο της Béatrice Kordon

Les insensés, fragments pour un passage

Το Bios, σε συνεργασία με το KINO Athens διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές στον χώρο του Bios Cinematheque. Για την Πέμπτη 24 Μαρτίου, το KINO Athens έχει ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό έργο της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Béatrice Kordon, η οποία ολοκληρώνει τα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας στην Ελλάδα. Η Béatrice Kordon θα βρίσκεται στο Bios την Πέμπτη 24 Μαρτίου, όπου θα προβληθούν οι δύο προηγούμενες ταινίες της και οι οποίες αποτελούν, μαζί με την τελευταία της κινηματογραφική δουλειά, ένα τρίπτυχο σε εξέλιξη, που βαδίζει στο σταυροδρόμι ντοκιμαντέρ, εικαστικών τεχνών και πειραματικού κινηματογράφου.
Πέμπτη 24/3, 21:00 (Ώρα προσέλευσης 20:30)
Ελεύθερη Είσοδος. Τηλέφωνο Κρατήσεων: +30-210-3425335 και email: [email protected]).
BIOS exploring urban culture, Πειραιώς 84, Αθήνα | Τηλ. +30.2103425335 , email:[email protected].

2. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από τις 24/3 θα προβάλλεται η ταινία «Το βανκούβερ» (23′)της Άρτεμης Αναστασιάδου, που πριν λίγο καιρό διαγωνίστηκε στο τμήμα Generation Κplus της 72ης Berlinale, όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑERTFLIX: Αριστουργηματικά ντοκιμαντέρ μέσα από τον φακό πολυβραβευμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών12.09.2018

Εκθέσεις

3. Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης: Η ιστορική πορεία της πρωτοποριακής γκαλερί σε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση αποτελεί το χρονικό της δράσης της Μέδουσας Αίθουσας Τέχνης μέσα από ιστορικά έργα των καλλιτεχνών της, τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στην γκαλερί της οδού Ξενοκράτους 7. Από την παρουσίαση αυτή προκύπτει το σύνολο της προσωπικής συλλογής έργων τέχνης που δημιούργησε η Μαρία Δημητριάδη και η οποία, σύμφωνα με την επιθυμία της, δωρήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται επίσης έργα που δανείστηκαν από καλλιτέχνες της Μέδουσας, συλλέκτες, μουσεία και ιδρύματα, ώστε η όλη παρουσίαση να είναι όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη του ύφους της γκαλερί και του έργου των καλλιτεχνών κατά τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους που η Μέδουσα τους ανέδειξε και εκπροσώπησε.
Διάρκεια Έκθεσης: 24 Μαρτίου – 22 Μαΐου 2022
Είσοδος: 7€, μειωμένο 3,5€ | Προπώληση: tickets.benaki.org
Ωράριο:  Πέμπτη/Κυριακή: 10:00 – 18:00 και Παρασκευή/Σάββατο: 10:00 – 22:00.
Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλέφωνο: 210 345 3111. Email: [email protected] | https://www.benaki.org

4. Πλωτό δάσος: Έκθεση του Πανταζή Τσέλιου στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ

«Πλωτό δάσος»: Σε αυτή την ενότητα δουλείας, ο εικαστικός Πανταζής Τσέλιος, παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ είκοσι ένα (21) χαρακτικά έργα, τα οποία δημιουργήθηκαν κυρίως με την τεχνική της υψιτυπίας / ξυλογραφίας. Ο καλλιτέχνης ως κίνητρο δημιουργίας στρέφεται γύρω από τρεις βασικούς παράγοντες. Πρώτος, ο φυσικός κόσμος. Πιο συγκεκριμένα, τα ορεινά δάση της νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βαλκανική χερσόνησος) με την μοναδική ποικιλία ειδών που τα χαρακτηρίζουν. Υστέρα, ο εικαστικός κόσμος της βυζαντινής τέχνης ως προς το πλαστικό και συνθετικό σύστημα του: ο ρυθμός και η σύνθεση της βυζαντινής ζωγραφικής όπου κάνει τα δέντρα να χορεύουν, τα ζώα σχεδόν να ίπτανται και τα βουνά να μοιάζουν με κύματα παλλόμενα. Τελευταίος παράγοντας, η αξία των χρωμάτων και των μοτίβων στη διακοσμητική της λαϊκής τέχνης, καθώς και οι σχετικές αφηγήσεις των απομακρυσμένων ορεινών κοινωνιών.
Εγκαίνια: Πέμπτη 24 Μαρτίου, 18.00 – 21.00
Διάρκεια Έκθεσης: 24 Μαρτίου – 12 Απριλίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 18:00 – 21:00. Σάββατο: 12:00 – 14:00.
Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, Ευγενίου Βουλγάρεως 6, Αθήνα. Τηλ: 211 113 4262. www.metsartscentre.gallery

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης»: Με τον τρόπο της Μαρίας Δημητριάδη12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Sound of Color #2: Ένα in situ οπτικοακουστικό πρότζεκτ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ) προσκαλεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project. Στο δεύτερο «Sound of Color» της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και τη Ναταλία Μαντά (live visuals).
Πέμπτη 24/3, 21:00
Εισιτήριο: 7€ | Προπώληση: viva.gr. Κρατήσεις θέσεων: Τηλ: 213 00 40 496.
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα. Ε: email: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Περρής: Τραγουδώ για να αγαπήσω και να αγαπηθώ12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b