MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

10 χρόνια χωρίς την Γουίτνεϊ Χιούστον: Η τραγική ζωή και το τέλος μίας σπουδαίας ντίβας της μουσικής

Σαν σήμερα, σε ηλικία μόλις 49 ετών, η Γουίτνεϊ Χιούστον έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μία σπουδαία κληρονομιά.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε μία φωνή που δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία άλλη. Γεννημένη σε μία “μουσική” οικογένεια (η Αρίθα Φράνκλιν ήταν εξάλλου η νονά της), οι ικανότητες και το “star quality” της ήταν αδιαμφισβήτητα. Μέχρι σήμερα, η μουσική κληρονομιά της παραμένει χωρίς προηγούμενο και η χαρακτηριστική φωνή της έχει αφήσει ιστορία.

Παρά την τεράστια δόξα που γνώρισε, η ζωή της Γουίτνεϊ Χιούστον θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί “τραγική”. Και ακόμα πιο τραγικό ήταν το πρόωρο τέλος της το 2012, όταν ήταν μόλις 49 ετών.

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου εμμονή με τις συνθήκες του θανάτου της και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτόν. Όταν η μοναδική της κόρη, Μπόμπι Κριστίνα, έφυγε από τη ζωή το 2015, σε ηλικία 21 ετών, το ενδιαφέρον του κοινού εκτοξεύθηκε.

Πίσω έμεινε μόνο ο Μπόμπι Μπράουν, πρώην σύζυγος της Χιούστον που πολλοί κατηγορούν για την κακοποιητική συμπεριφορά του στον γάμο τους. Ο Μπράουν όμως δεν ήταν ο μοναδικός που κακοποίησε την Γουίτνεϊ. Όχι μόνο η οικογένειά της, αλλά ολόκληρη η κοινωνία -θα μπορούσε να πει κανείς- βρέθηκε απέναντι σε μία νέα, ταλαντούχα γυναίκα, που προσπαθούσε να απολαύσει την επιτυχία της, όσο δεχόταν πιέσεις για κάθε πτυχή του εαυτού της.

Τα καλά κρυμμένα τραύματα της βασίλισσας της pop

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ “Whitney” που κυκλοφόρησε το 2018, όλα ξεκίνησαν όταν η Χιούστον ήταν μόλις μικρό παιδί. Σύμφωνα με τον αδερφό της Γκάρι Γκάρλαντ-Χιούστον και την βοηθό της Μαίρη Τζόουνς, η Γουίτνεϊ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από την ξαδέρφη της και τραγουδίστρια Dee Dee Warick, αδερφή της θρυλικής τραγουδίστριας Dionne Warwick. Η τραυματική αυτή εμπειρία, ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ, θα έκανε την Γουίτνεϊ να αμφισβητεί τη σεξουαλικότητά της μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η μητέρα της Γουίτνεϊ, Cissy, δεν την στήριξε, ενώ μέχρι σήμερα αρνείται ότι πράγματι η Γουίτνεϊ κακοποιήθηκε. Τραγουδίστρια για τον Έλβις και την Αρίθα Φράνκλιν, η Cissy Houston ήταν βαθιά θρησκευόμενη. Όταν σε συνέντευξη της, η Όπρα την ρώτησε “αν θα την ενοχλούσε η Γουίτνεϊ να ήταν ομοφυλόφιλη”, απάντησε: “Οπωσδήποτε”. Θα το ενέκρινε; “Καθόλου!”.

Έτσι, όταν το 2019 η καρδιακή φίλη της Χιούστον και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας της, Ρόμπιν Κρόφορντ, αποκάλυψε στο βιβλίο της ” A Song For You: My Life With Whitney Houston” ότι ήταν κάτι παραπάνω από απλές φίλες, πολλά άρχισαν να βγάζουν νόημα. Πράγματι, η Γουίτνεϊ και η Ρόμπιν φαίνεται να ήταν ερωτευμένες για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φήμες για τη σχέση τους ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η Γουίτνεϊ τότε ήταν πολύ κοντά στο απόγειο της καριέρας της και ήξερε πολύ καλά ότι η καριέρα της θα μπορούσε να καταστραφεί αν μαθευόταν η αλήθεια.

Παράλληλα, λόγω του pop ήχου της, πολλοί ήταν εκείνοι που την πίεζαν ότι ακουγόταν πολύ “λευκή”, λέγοντας ότι προσπαθεί να απαρνηθεί τις ρίζες της. Έτσι, όταν το 1992 γνώρισε τον “κακό παιδί” της R&B, Μπόμπι Μπράουν, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και τα οφέλη πολλά.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον και ο Μπόμπι Μπράουν στον γάμο τους

Η Γουίτνεϊ Χιούστον και ο Μπόμπι Μπράουν στον γάμο τους

Η τραγική συνέχεια είναι γνωστή. Το ζευγάρι ήταν εθισμένο στα ναρκωτικά -σε μία συγκλονιστική συνέντευξη η ίδια η Γουίτνεϊ είχε παραδεχτεί στην Όπρα ότι επί 7 μήνες έκαναν καθημερινά χρήση στο σαλόνι τους, ενώ ο Μπόμπι Μπράουν στην αυτοβιογραφία του ισχυρίζεται ότι είχαν προσλάβει νταντά μέσα στο σπίτι τους για να προσέχει την κόρη τους όσο έκαναν χρήση. Παράλληλα, ο Μπόμπι Μπράουν ήταν βίαιος, με αποτέλεσμα να συλληφθεί με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας το 2003.

Το 2006, μετά από 14 χρόνια γάμου, η Γουίτνεϊ αποφάσισε να πάρει διαζύγιο. Και ενώ είχε ξεφύγει από την τοξική και κακοποιητική αυτή σχέση που την βασάνιζε χρόνια, μετά από τόσο επίμονη και βαριά χρήση ναρκωτικών, το πιο δυνατό όπλο της, η φωνή της, δεν ήταν ίδια.

Έτσι, το πολυαναμενόμενο come-back της άργησε να έρθει. Το 2011 όμως το πήρε απόφαση. Ήταν αρχές του 2012, όταν πήρε μέρος στο remake της ταινίας “Sparkle”, παίζοντας τη μητέρα της Τζόρντιν Σπαρκς, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου του 2012 είχε ηχογραφήσει το ντουέτο τους “Celebrate”.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου 2012, θα εμφανιζόταν ζωντανά στο ετήσιο pre-Grammy πάρτι του Clive Davis. Όταν όμως η βοηθός της μπήκε στη σουίτα της στο The Beverly Hilton, η Γουίτνεϊ ήταν βυθισμένη στην μπανιέρα χωρίς τις αισθήσεις της. Οι γιατροί προσπάθησαν να την σώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η αιτία θανάτου ήταν πνιγμός, πρόβλημα στην καρδιά και χρήση κοκαϊνης.

Έτσι, η ντίβα με την ασύγκριτη φωνή, το πιο λαμπερό αστέρι της pop μουσικής “έσβησε” για πάντα, αφήνοντας πίσω της αναπάντητα μυστικά και μία εμβληματική κληρονομιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYoung, Gifted and Black: Πίσω από τον εμβληματικό δίσκο της Aretha Franklin12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b