MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την πολύ γευστική μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι για να…γλυκάνετε τους αγαπημένους σας.

Monopoli Team

Υλικά για τη μους γιαουρτιού:
  • 400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά.
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια

Για τα αχλάδια:
  • 4 αχλάδια κρυστάλλια
  • 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
  • 350 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 50 ml πετιμέζι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ

Εκτέλεση για τη μους:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μους μέσα σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, αφού πρώτα κοσκινίσουμε την ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη χρειαστούμε.

Για τα αχλάδια:
  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε στη μέση βγάζοντας τα σπόρια με ένα κουταλάκι.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κρασί, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για άλλα 4 με 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό από τη βρύση και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο σιρόπι βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ποτήρια με ψηλό λαιμό ρίχνουμε μους γιαουρτιού από πάνω σιρόπι, συνεχίζουμε με μους γιαουρτιού άλλη μια στρώση με σιρόπι και στολίζουμε με το μισό αχλάδι κάθε ποτηράκι.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυροπιτάκια κουρού από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b