ΣΥΝΤΑΓΗ
Βελουτέ σούπα κολοκύθας με γαρίδες από το food blog Xenias foodstories
Αυτή η συνταγή για βελουτέ σούπα κολοκύθας με γαρίδες μαριναρισμένες σε γλυκόξινο chutney ρόδι και καρότο θα σας καταπλήξει με τη γεύση της.

Monopoli Team
24.01.2022
A
A
Υλικά:
Για τη σούπα:
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
- 4 μεσαία καρότα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Για τις γαρίδες:
- 12-15 φρέσκες η κατεψυγμένες γαρίδες
- 5 κ.σ. chutney ρόδι-καρότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- 4 κ.γλ. chutney ρόδι – καρότο
- Λίγες κουταλιές κρέμα γάλακτος
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Μαυροκούκι

Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας μαρινάροντας τις γαρίδες, αφού τις καθαρίσουμε, με το chutney και το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τις ψήσουμε.
- Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά και σε μια κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο.
- Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το γάλα και τόσο ζωμό, μέχρι να σκεπαστούν εντελώς όλα τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν τα λαχανικά μας περίπου 35 λεπτά.
- Θα πρέπει να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα από τα υγρά στη κατσαρόλα.
- Εάν δεν έχει συμβεί αυτό τότε κρατάμε λίγο από το ζωμό αυτό στην άκρη.
- Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και ανάλογα πόσο παχύρευστη θέλουμε τη σούπα προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε λίγο πριν.
- Κρατάμε ζεστή τη σούπα στην κατσαρόλα μέχρι να τη σερβίρουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Θα χρειαστεί μόνο 2 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά του γλυκού από το chutney, λίγο μαυροκούκι και φυσικά τις γαρίδες.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog Xenias foodstories εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάβλοβα από το food blog Xenias foodstories12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
«Ηλιοτρόπια στο Σκοτάδι και στο Φως»: Μια έκθεση για την επαναπρόσληψη των αισθήσεων στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη
Η Ταράτσα του Φοίβου: Φινάλε τον Οκτώβριο με καλεσμένους – έκπληξη
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς