MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Λάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, παίζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Τετάρτη 12/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό  13€ . Ανω των 65 Τετάρτη: 10€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

2. Άνθρωποι Χωρίς Όνομα, από την ομάδα ΕρΜα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η θεατρική ομάδα ΕρΜα παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση «Άνθρωποι χωρίς όνομα» η οποία είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους εκείνους που φροντίζουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Σκοπός του έργου, είναι να θίξει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ανακουφιστικής φροντίδας, ως παροχή του συστήματος υγείας της χώρας μας και το αποτέλεσμα αυτής, όπου άτυπα τον ρόλο αυτόν αναλαμβάνουν οι οικείοι άνθρωποι των ασθενών, χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, την εκπαίδευση και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζονται.
Τετάρτη 12/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 8€ μειωμένο. Προπώληση: mcf.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας) Ταύρος
.

3. Αιολική Γη: Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

«Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η παράσταση παίζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Μια παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν από τη Μεγάλη Καταστροφή, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια.
Τετάρτη 12/1 στις 19:00.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Α’ & Β’ Ζώνη 15€. Προπώληση: n-t.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

4. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Τετάρτη 12/1 στις 20:00.
Εισιτήρια: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706
.

5. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παίζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Τετάρτη 12/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό  13€ . Ανω των 65 Τετάρτη: 10€ . Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες . Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

6. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται  στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Στο Πάρτυ Γενεθλίων ο Χάρολντ Πίντερ παρασύρει τον θεατή σε έναν κόσμο πολύ οικείο και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν μένει ανακουφιστικά σταθερό. Οι χαρακτήρες συστήνονται με κάποια δεδομένα τα οποία στη συνέχεια αναιρούνται. Γεγονότα, ονόματα, τόποι και χρόνοι του παρελθόντος φαντάζουν όλα ρευστά.
Τετάρτη 12/1 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

7. Λάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, «Λάμινγκτον», ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο «Φώτης» και η «Λουμινίτσα» (Φωτεινή στα ρουμάνικα) μοιράζονται το ίδιο «σκοτάδι» καθώς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να νιώθεις μόνος, ξένος, διαφορετικός. Όπως γνωρίζουν ότι για να αντέξεις τη ζωή πρέπει να ονειρεύεσαι αλλά και να μοιράζεσαι τα όνειρα και τα μυστικά σου. Τετάρτη 12/1 στις 20:00.
Εισιτήρια:  14 ευρώ (γενική είσοδος) 10 ευρώ ( Ανέργων, Φοιτητικό, Αμεα, άνω των 65).Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
.

8. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση παίζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!
Τετάρτη 12/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκυρώνεται η εμφάνιση του Henry Rollins στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b