MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Λάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, «Λάμινγκτον», ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Monopoli Team

Το Lamington είναι ένα λαχταριστό γλυκό, πολύ δημοφιλές στη μακρινή Αυστραλία. Ακούγεται εξωτικό, αλλά στην πραγματικότητα φτιάχνεται από απλά υλικά. Και η συνταγή του, είναι επίσης απλή. Φτάνει κανείς να την βρει και να προσπαθήσει να την φτιάξει… Μήπως έτσι δε συμβαίνει και με την ίδια την αγάπη;

Το έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, είναι μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης για ένα κορίτσι από τη Ρουμανία, που έχει μεταναστεύσει με τους γονείς του στην Ελλάδα και για ένα αγόρι από την Ελλάδα, του οποίου οι γονείς έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Λάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Υπόθεση

Ο «Φώτης» και η «Λουμινίτσα» (Φωτεινή στα ρουμάνικα) μοιράζονται το ίδιο «σκοτάδι» καθώς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να νιώθεις μόνος, ξένος, διαφορετικός. Όπως γνωρίζουν ότι για να αντέξεις τη ζωή πρέπει να ονειρεύεσαι αλλά και να μοιράζεσαι τα όνειρα και τα μυστικά σου.

Λάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Όταν λοιπόν αυτά τα δύο παιδιά συναντηθούν, δε θα βρουν απλώς παρηγοριά το ένα στο άλλο: θα νιώσουν ότι είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Όσο όμως είναι κανείς μικρός/μικρή, δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει ένα συναίσθημα τόσο μεγάλο και πολύτιμο. Ούτε έχει την ελευθερία να το βιώσει όπως επιθυμεί. Ο Φώτης και η Λουμινίτσα θέλουν να φτιάξουν lamington και να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά μαζί: έτσι αντιλαμβάνονται την αγάπη. Μόνο που η «μοίρα» έχει τα δικά της σχέδια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν), του Γκιγιέρμο Καλδερόν στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού12.09.2018

Η παράσταση ζωντανεύει την ιστορία σε έναν χώρο μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, που δεν είναι παρά το ίδιο το θέατρο: ο μαγικός τόπος όπου όλα μπορούν να ειπωθούν και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Το Lamington του Βαγγέλη Δουκουτσέλη διακρίθηκε στο διαδικτυακό σεμινάριο Θεατρικής Γραφής του ΔΘΠ στο πλαίσιο των δράσεων Μόνοι μαζί και επιβραβεύεται με το ανέβασμά του στη Σκηνή Ω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Πασσάς

Τιμές Εισιτηρίων: 14 ευρώ (γενική είσοδος) 10 ευρώ ( Ανέργων, Φοιτητικό, Αμεα, άνω των 65)
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 18:00 από 5/1: Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή: 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:30 * Επιπλέον παραστάσεις Δευτέρα 27/12 και Δευτέρα 3/1 στις 19:00 * Εκτός από Παραμονή Χριστουγέννων και Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Βοηθός Σκηνοθετη: Πίνα Κούλογλου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/lamington/
Πληροφορίες Χώρου: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Φωτογραφίες: Alex Kat
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b