MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 all day μαγαζιά για να αγαπήσετε ξανά το κέντρο της Αθήνας

Σας προτείνουμε 5 αγαπημένα μαγαζιά που αναβιώνουν το ενδιαφέρον μας για το κέντρο και μάς κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Μαγαζιά που προσφέρουν κάτι διαφορετικό και είναι κατάλληλα για κάθε ώρα της ημέρας.

Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash
Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Το κέντρο της Αθήνας δεν θα πάψει ποτέ να είναι πολυσύχναστο, αυτό είναι γεγονός. Με πολλές γειτονιές, όμως, όπως το Κουκάκι, η Κυψέλη, το Χαλάνδρι, να γίνονται όλο και περισσότερο πόλος έλξης εκείνων που ψάχνουν κάτι διαφορετικό για την έξοδο τους, πολλές φορές φαίνεται σαν το κέντρο να έχει χάσει κάπως το ενδιαφέρον του.

Υπάρχουν όμως μερικά μαγαζιά που αναβιώνουν το ενδιαφέρον μας και μάς κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στο κέντρο, που έχουμε τόσο αγαπήσει. Μαγαζιά που προσφέρουν κάτι διαφορετικό και είναι κατάλληλα για κάθε ώρα της ημέρας -ιδανικά για τους αναποφάσιστους, που δεν μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην πρωινή έξοδο για brunch και καφέ, μεσημεριανό με ένα ποτήρι κρασί ή βραδινή βόλτα για ποτό.

Κρυμμένα κάπου στο κέντρο της Αθήνας, σε πεζοδρόμους, στοές, δρομάκια ή λόφους, σας προτείνουμε 5 αγαπημένα all day cafe-bar/εστιατόρια, που θα αγαπήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα wine bars της Αθήνας για μία ξεχωριστή βραδιά12.09.2018

Πράσινη Τέντα
Πράσινη Τέντα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πράσινη Τέντα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στον Λόφο του Λυκαβηττού, ψάχνοντας κανείς, θα βρει την Πράσινη Τέντα. Ένα υπέροχο all day μαγαζί, περιτριγυρισμένο με δέντρα και διαμορφωμένο σε διάφορα επίπεδα, με θέα του όλη την Αθήνα. Από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 12 το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό σας, σε μία από τις ομορφότερες γωνιές του κέντρου. Αγαπημένη μας στιγμή της ημέρας για να την επισκεφθούμε, εννοείται η δύση του ηλίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Mantzarou 3
Mantzarou 3, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Mantzarou 3, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Αν βρεθείτε να περπατάτε στο κέντρο, και τύχει να περάσετε από έναν μικρό πεζόδρομο, που ενώνει τη Σόλωνος με τη Σκουφά, ονόματι Μαντζάρου, το μάτι σας θα πέσει σίγουρα στα περίεργα φαναράκια που κρέμονται έξω από ένα μικρό μαγαζάκι. Το Mantzarou 3, ανοιχτό από τις 11 το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, είναι η καλύτερη επιλογή, τόσο για να απολαύσεις τα πρωινά σου pancakes μαζί με τον καφέ σου, όσο και για τη νυχτερινή  σου έξοδο σε έναν εναλλακτικό προορισμό, κρυμμένο κάπου στα στενά του κέντρου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 διευθύνσεις στο κέντρο της Αθήνας με τα πιο νόστιμα tacos12.09.2018

Minnie The Moocher
Minnie The Moocher, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Minnie The Moocher, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Διασχίζοντας την Τσακάλωφ, θα περάσετε έξω από ένα μαγαζί με ιδιαίτερη αισθητική και παριζιάνικο αέρα. Στο Minnie The Moocher, ένα bistrot-bar που θυμίζει άλλη εποχή, μπορείτε, από τις 11 το πρωί, να απολαύσετε το πρωινό σας γεύμα, το μεσημεριανό σας, μέχρι και το βραδινό σας ποτό.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Malconi’s
Malconi's @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Malconi’s @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Στην καρδιά του Κολωνακίου, πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στη γωνία με την Πλουτάρχου, βρίσκει κανείς το Malconi’s. Περνώντας απ’ έξω θα το ξεχωρίσετε από τη λευκή του πρόσοψη και τη μίνιμαλ αισθητική του. Κι αν σας βρίσκεται λίγος χρόνος, σας προτείνουμε να καθίσετε και, ανάλογα την ώρα της ημέρας, να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σας. Δική μας αγαπημένη πρόταση, τα bao buns.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Kowalski
Kowalski, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Kowalski, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με έντονη καρναβαλίστικη αισθητική και πληθωρικό χαρακτήρα, τελευταία μας πρόταση είναι το Kowalski. Ένα all day bar πάνω στην Ακαδημίας, που σίγουρα προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών. Από τις 8 το πρωί, και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σας βολεύει, έως αργά το βράδυ, το Kowalski είναι εκεί και σας περιμένει για να σας ταξιδέψει με τις γευστικές προτάσεις του και τη θεατρινίστικη ατμόσφαιρά του.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου φάγαμε τα καλύτερα burgers το 2021;12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b