MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Που φάγαμε τα καλύτερα burgers το 2021;

Το 2021 φτάνει στο τέλος του κι εμείς κάνουμε μια αναδρομή στα καλύτερα burgers που δοκιμάσαμε φέτος και μας έμειναν αξέχαστα.

Photo by Anthony Espinosa on Unsplash
Photo by Anthony Espinosa on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το 2021 ήταν μία περίεργη χρονιά -που ξεκίνησε με ένα παρατεταμένο lockdown και την εστίαση κλειστή. Όταν λοιπόν είχαμε επιτέλους την ελευθερία μας, δεν χάσαμε ούτε στιγμή και έχοντας εκτιμήσει ξανά το αγαπημένο μας street food, σπεύσαμε να απολαύσουμε ξανά τα αγαπημένα μας burgers. Γιατί όσο σωτήριο και να ήταν το delivery εν μέσω καραντίνας, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να μαζεύεις την παρέα σου και να δοκιμάζεις ξανά ένα καλό, ζουμερό burger.

Έτσι, φέτος βρεθήκαμε ξανά σε αγαπημένα μας μπεργκεράδικα, που πλέον αποτελούν κλασικές αξίες, όπως το Μπαρ Μπεε Κιου, επισκεφτήκαμε τους νέους χώρους παλιών και αγαπημένων, όπως του Juicy Grill, του Monster Burgers και του θεσσαλονικιώτικου Tarantino, αλλά ανακαλύψαμε και δύο ολοκαίνουρια burger spots που ήρθαν για να μείνουν.

Smash ‘n Bun


Το πρώτο μπεργκεράδικο που έκανε το 2021 μία πιο συναρπαστική χρονιά είναι το ολοκαίνουριο Smash ‘n Bun. Όλα τα υλικά του είναι βιολογικά και χειροποίητα, ενώ το λιτά αλλά απίθανα burgers του κρύβουν δύο πρωτοποριακές καινοτομίες. Η μία είναι το ψωμάκι, που δεν είναι σαν κανένα άλλο που έχουμε δοκιμάσει, αφού είναι από πατάτα -κάτι που το κάνει απίστευτα αφράτο. Το δεύτερο είναι η τεχνική smashing, κατά την οποία ο (100% μοσχαρίσιος, dry aged) κιμάς ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και για να ψηθεί πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω σε καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να γίνει μόλις μισό εκατοστό. Ό,τι και να δοκιμάσετε θα σας μείνει αξέχαστο, εμείς όμως σας προτείνουμε το Butter με καταπληκτικό fermented butter, βιολογικό cheddar και σπιτικές πίκλες.
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι

Big Nick
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Big Nick (@bignick_ath)


Η δεύτερη νέα προσθήκη στο αθηναϊκό σύμπαν των burgers που μας εξέπληξε θετικά ήταν το Big Nick. Επίσης ολοκαίνουριο -άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες- το Big Nick θα σε κάνει (για πρώτη μάλλον φορά) να κατέβεις στον Άγιο Ιωάννη για το πιο νόστιμο chicken burger που έχεις φάει. Με απίθανους συνδυασμούς, πεντανόστιμα υλικά και εμφάνιση που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι στο πιο κουλ αμερικάνικο μπεργκεράδικο, το Big Nick μας θύμισε γιατί ένα σωστό burger είναι το καλύτερο street food χωρίς καμία αμφιβολία. Για αυθεντική all-american εμπειρία επιβάλλεται να δοκιμάσετε το Sausaburger με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, american cheese, λουκάνικο, αυγό τηγανητό, καραμελωμένα κρεμμύδια, bbq sauce και μουστάρδα, ενώ σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε τα chicken burgers του και ειδικά το Chicka με εξαιρετική σως ταρτάρ.
Λεωφ. Βουλιαγμένης 145, Αθήνα

Juicy Grill

Το Juicy Grill αποτελεί σταθερή αξίας για όσους αγαπούν τα burgers και ψάχνουν κάτι παραπάνω από ένα απλό μπιφτεκόψωμο. Το 2021 έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας χωρίς να έχει χάσει ίχνος της αίγλης του. Μία δεκαετία αργότερα παραμένει ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Αθήνας, ένω άνοιξε κατάστημα και στο κέντρο για όσους δεν μπορούσαν να πηγαίνουν τόσο συχνά στον Χολαργό -αν και η διαδρομή σίγουρα άξιζε. Εμείς σας προτείνουμε το Chicken Hallooney με φιλέτο κοτόπουλο τυλιγμένο σε bacon, χαλούμι, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σως μέλι-μουστάρδα, ενώ must είναι σίγουρα και το γιγάντιο Bill Murray με μπιφτέκι μοσχαρίσιο γεμιστό με cheddar, chipotle aioli mayo σως, iceberg, ντομάτα, και απίστευτα χειροποίητα τηγανητά onion strings.
Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑManouka: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα και καλό κρασί με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη12.09.2018

Μπαρ Μπεε Κιου


Σε μία πειραιώτικη γωνιά, άνοιξε για πρώτη φορά το 2013 ο “ναός του burger”, το Μπαρ Μπεε Κιου. Εδώ και 8,5 χρόνια σερβίρει μερικά από τα καλύτερα burgers της πόλης. Ειδικά τις ώρες “αιχμής” δεν είναι καθόλου απίθανο να βρείτε ουρές ατόμων να περιμένουν για ένα τραπέζι, ενώ όσα χρόνια κι αν περάσουν το πιστό κοινό του Μπαρ Μπεε Κιου δεν πάει πουθενά. Έτσι και το 2021 παραμένει ένα από τα αγαπημένα μας στέκια για burger και σταθερή αξία για όσους εκτιμούν τις μεγάλες μερίδες σε συνδυασμό με ποιοτικά υλικά. Εμείς προτείνουμε το 50/50 Twins με δύο μπιφτέκια από δύο είδη κιμά, μοσχαρίσιου και από μπέικον, διπλό τσένταρ, δύο αυγά και μαρμελάδα μπέικον! Πλέον έχει ανοίξει καταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Χαλάνδρι για να εξυπηρετεί τους νότιους και βόρειους φανατικούς θαυμαστές του.
Λ. Φρεάττυδος 13, Φρεαττύδα
Λ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα (για delivery και takeway)
Ελ. Βενιζέλου 18, Νέα Σμύρνη
Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι

Monster Burgers

Από το 2015 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στον Χολαργό, το Monster μας έκλεψε την καρδιά. Όλα ήταν ολόφρεσκα (πολύ σημαντικό), τα μπιφτέκια ζουμερά, το πανέ κοτόπουλο τραγανά, οι σως χειροποίητες και οι μερίδες ολόσωστες. Εν έτει 2021 τίποτα δεν έχει αλλάξει, πέρα από την διεύθυνσή του, αφού πλέον δεν θα το βρείτε στον Χολαργό, αλλά στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ομώνυμο Monster Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, chili con carne, τσένταρ σως, καυτερή μαγιονέζα, γαλλικό μαρούλι, τηγανητό αυγό & τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια σε ψωμάκι πρέτσελ, σίγουρα όμως αξίζει να δοκιμάσετε και τα burger με κοτόπουλο, αφού το πανάρισμα γίνεται από τους ίδιους -με μεγάλη επιτυχία. Εκτός από εξαιρετικά burger έχει και καταπληκτικές μπίρες!
Πρωτογένους 8, Αθήνα

Tarantino Athens


Το 2021 -μεταξύ άλλων- ήταν και η χρονιά που τα καλύτερα θεσσαλονικιώτικα burgers ήρθαν στην Αθήνα! Από τα Λαδάδικα λοιπόν τα burgers του Tarantino έφτασαν στο Κουκάκι, για να μυήσουν και τους Αθηναίους στον εθισμό που είναι τα 100% black angus μπιφτέκια, αλλά και στο pulled pork (αργομαγειρεμένη καπνιστή χοιρινή σπάλα εν προκειμένω) που δύσκολα θα το βρεις αλλού, μαγειρεμένο τόσο νόστιμο. Μέσα στην ημέρα θα ψήσουν μόλις 100 μπιφτέκια για να μην πέσει ούτε μια φορά η ποιότητα, γι’ αυτό να πάτε από νωρίς. Must είναι το Pulled Pork Burger φυσικά, αλλά και το Tarantino Special με 100% black angus μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τραγανό μπέικον, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβοκάντο, Tarantino burger sauce, σπιτικές πίκλες, bbq sauce, ντομάτα και μαρούλι.
Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 cool στέκια που αγαπάμε στην Κυψέλη12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b