MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Τα καλύτερα wine bars της Αθήνας για μία ξεχωριστή βραδιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των… singles, εμείς ετοιμάσαμε μία λίστα με τα καλύτερα wine bars από τα Δυτικά μέχρι και τα Βόρεια Προάστια, για τα ελεύθερα πνεύματα που εκτιμούν το καλό κρασί και την καλή παρέα.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας wine bar στην Αθήνα, Photo by Matthieu Joannon on Unsplash
Αυτά είναι τα αγαπημένα μας wine bar στην Αθήνα, Photo by Matthieu Joannon on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Αύριο Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, οι εργένηδες όλου του πλανήτη έχουν έναν πολύ καλό λόγο να βγουν και να γιορτάσουν: την Παγκόσμια Ημέρα των Singles. Ξεκίνησε και καθιερώθηκε σαν… απάντηση στην Ημέρα των Ερωτευμένων, γιατί και οι ελεύθεροι έχουν δικαίωμα να το γιορτάζουν -και ποιος ξέρει; Ίσως οι singles να γιορτάζουν καλύτερα!

Τι να τα κάνουμε τα σοκολατάκια, τα αρκουδάκια και τα ακριβά γεύματα; Οι ελεύθερες ψυχές προτιμούν το καλό κρασί. Και ναι, με την παρέα μας μπορούμε να περάσουμε υπέροχα και καθόλου να μη μας νοιάζει που είμαστε ελεύθεροι. Ειδικά με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, ο χρόνος που θα αφιερώσουμε στους φίλους και τον εαυτό μας αυτή την ημέρα γίνεται ακόμα καλύτερος, και έτσι πρέπει!

Και ενώ wine bars στην Αθήνα υπάρχουν πολλά και καλά, εμείς ανακαλύψαμε τα καλύτερα, που ξεχωρίζουν για την αισθητική και φυσικά για την μεγάλη ποικιλία τους σε καλό κρασί, που τόσο αγαπάμε και θέλουμε να απολαύσουμε γενικά, αλλά και λίγο πιο ειδικά την μέρα που γιορτάζουμε την… ελευθερία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πειραιάς μάς αρέσει πολύ: Παλιά και νέα αγαπημένα στέκια που πρέπει να επισκεφτείτε12.09.2018

Cinque

View this post on Instagram

A post shared by Cinque Wine & Deli Bar (@cinque_athens)

Κορυφαίο wine bar και μοναδική εμπειρία οινογνωσίας κάτω από ένα μόνο όνομα; Και όμως το Cinque τα συνδυάζει σε δύο αρκετά κοντινούς χώρους, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της Αθήνας. Μόλις λίγα λεπτά από το μετρό στο Μοναστηράκι θα συναντήσουμε την όαση, στην οποία καταφεύγουν οι λάτρεις του κρασιού.

Στο Cinque Wine Delights η οινογνωσία έχει την τιμητική της, με ένα μοναδικό μενού τεσσάρων πιάτων, το καθένα παρέα με το κατάλληλο κρασί, ενώ το Cinque Wine and Deli Bar λειτουργεί καθαρά ως wine bar.

Και αφού η μέρα ένα κρασάκι το επιβάλει, θα καταφύγουμε και εμείς εκεί, για να δοκιμάσουμε κάποιες από τις πιο ξεχωριστές ετικέτες κρασιών αλλά και το signature πιάτο που όλοι αναζητούν όταν πάνε στο Cinque. Αυτό δεν είναι άλλο από το μοναδικό πλατώ με τυριά, αλλαντικά, chutney φρούτων και φυσικά διάφορες άλλες λιχουδιές.

Αν δεν σας τρέχουν ήδη τα σάλια, ετοιμαστείτε, στολιστείτε εν όψει της αυριανής μέρας και κατευθυνθείτε προς το πολυβραβευμένο wine bar που με αγάπη φιλοξενείται στου Ψυρρή. Γιατί οι singles ξέρουν να περνάνε καλά!

Αγαθάρχου 18, Ψυρρή (wine bar)
Βορέου 15, Μοναστηράκι (οινογνωσία)

Oinoscent

https://www.instagram.com/p/CTzqEhDqCwF/

Το Oinoscent δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς μας κρατά συντροφιά τα τελευταία 11 χρόνια. Είναι όμως το ιδανικό μέρος για να γιορτάσουμε την μέρα, και μεταξύ μας, κάθε μέρα. Επί την οδό Βουλής στο Σύνταγμα, δεσπόζει και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την μεγάλη και αρκετά έξυπνα ψαγμένη ποικιλία κρασιού του.

Το bonus σε αυτό το wine bar είναι οι βραδιές οινογνωσίας που διοργανώνονται και στις οποίες όταν τις βρούμε πρέπει να βιαστούμε να δηλώσουμε συμμετοχή πριν γεμίσει η λίστα, και χάσουμε την μοναδική αυτή εμπειρία. Με περίπου 700 τίτλους κρασιών δεν γίνεται να μην βρούμε τον δικό μας, ενώ το καλό φαγητό δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι μας. Φρέσκια ατμόσφαιρα, καλές γεύσεις και μπόλικο κρασί. Δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο.

Βουλής 45-47, Σύνταγμα

Τανίνη Αγάπη Mου

Αν θες να δεις το κρασί με άλλο μάτι, το σχετικά νέο αυτό στολίδι της Αθήνας θα γίνει σίγουρα το στέκι σου. Eιδικά κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο που το κρασί σου θα το συνοδεύει ένα εκπληκτικό live πιάνου, δε θα θες να φύγεις. Και η τρομερά σύγχρονη και εμπνευσμένη αισθητική του, σίγουρα θα γοητεύσει εσένα και την παρέα σου.

Πορτοκαλί κρασί έχετε πιεί; Ίσως ναι, αλλά ίσως και όχι, οπότε το Ασύρτικο Orange της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη σας περιμένει να το δοκιμάσετε, ή και να το ξανά πιείτε. Εκτός όμως, από 100 διαφορετικά και άκρως ξεχωριστά ελληνικά κρασιά, η Τανίνη Αγάπη Mου προσφέρει και φαγητό, γιατί το κρασί δεν κάνει να το πίνουμε ξεροσφύρι -μεταξύ μας, μία καλή δικαιολογία για να δοκιμάσουμε τα νόστιμα φαγητά τους είναι και αυτή!

Συνεπώς, όσες παρέες εκτιμούν το καλό φαγητό, τα μελωδικά ακούσματα του πιάνου και φυσικά το καλό κρασί, αυτή την Πέμπτη πρέπει σίγουρα να κατευθυνθούν προς τον πεζόδρομο της Μεθώνης και να το γιορτάσουν.

Ιπποκράτους 91 και Μεθώνης, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 αγαπημένα ταβερνάκια στην καρδιά των Εξαρχείων που θα γίνουν το στέκι σας12.09.2018

Vintage Wine Bar & Bistro

Δευτέρα μην πάτε γιατί είναι κλειστά και θα απογοητευτείτε. Τις υπόλοιπες μέρες όμως να το προτιμήσετε γιατί είναι ένα από τα διαμαντάκια της Αθήνας στον τομέα του wine bar και bistro. Αναρίθμητοι τίτλοι κρασιών μπορούν να βρεθούν και εδώ αλλά η καινοτομία δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει.

Το επαναστατικό σύστημα της Coravin λίγοι το εφαρμόζουν και εμείς χαιρόμαστε που το Vintage είναι μέσα σε αυτούς. Το Coravin Wine Preservation Opener βάζει κρασί στο ποτήρι, χωρίς όμως να αφαιρεί τον φελλό και έτσι, εκτός από την εξαιρετική διατήρηση του κρασιού, δεν χρειάζεται να πάρουμε ολόκληρο το μπουκάλι, για να δοκιμάσουμε ένα καινούριο κρασί.

Πέρα από το κρασί βέβαια, τα πλατώ τυριών και αλλαντικών είναι εξίσου αναρίθμητα, καθώς μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το δικό του, μέσα από την μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών που προσφέρει το κατάστημα. Φυσικά δεν λείπουν και τα signature πιάτα του μαγαζιού, από tacos θαλασσινών μέχρι carpaccio ελαφιού. Και όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν σε διαφορετικές εμπειρίες μενού, ανάλογα με την τσέπη αλλά και την διάθεση του κάθε επισκέπτη.

Μητροπόλεως 66-68, Σύνταγμα

Gigifioggos “Bistronomy & Wine Bar”


Όταν στο Περιστέρι ακούς τις λέξεις wine bar και bistro, στο Gigifioggos θα πάει το μυαλό σου. Όμορφος χώρος με vintage και retro διάθεση που συνδυάζει το brunch με την οινογνωσία και τον καφέ με ένα Cabernet Sauvignon.

Το βραδάκι σίγουρα αξίζει να αφοσιωθεί κανείς στους πάνω από 60 ξεχωριστούς τίτλους κρασιών που διαθέτει το κατάστημα. Και φυσικά, με το καλό κρασί και τους φίλους, πάει πολύ ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών που ακούει στο όνομα Led Zepelin.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ούτε από εδώ το πιάνο, καθώς οι μελωδικοί του ήχοι είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε να ακούμε ενώ απολαμβάνουμε το κρασάκι μας. Εδώ βέβαια, τους απολαμβάνουμε κάθε Τετάρτη, οπότε ευκαιρία να γιορτάσουμε την μέρα των ελεύθερων ψυχών δύο μέρες σερί!

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι

Paleo

Και αν ο δρόμος μας μάς βγάλει στον Πειραιά, το Paleo μας περιμένει να γιορτάσουμε την Ημέρα των Singles και φυσικά κάθε ημέρα, με την ξεχωριστή αισθητική και τους ποιοτικούς τίτλους κρασιών του. Με την κλασσική του έννοια, δεν μπορείς να το αποδόσεις στην κατηγορία των wine bars καθώς είναι εναλλακτικό. Και φυσικά αυτό καθόλου δε μας πειράζει, το αντίθετο μάλιστα!

Σε μία από τις αρκετές αποθήκες που φιλοξενεί ο Πειραιάς, έλαμψε το μαγαζί αυτό, το οποίο θυμίζει κάτι σε παράνομη κάβα και αυτό μας αρέσει! Εκτός από εκατοντάδες ετικέτες κρασιών, διαθέτει και ένα αρκετά ξεχωριστό μενού που υπόσχεται να βάλει τα δυνατά του και να μας κάνει να φύγουμε από τον χώρο με ένα μεγάλο χαμόγελο, το οποίο θα επιστρέψει όταν επισκεφτούμε ξανά το Paleo.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

Cava Vegera

Η αγάπη για το καλό κρασί και το καλό φαγητό σε έναν όμορφο χώρο γέννησε την Cava Vegera, η οποία πλέον μετρά δύο μαγαζιά σε Βούλα και Γλυφάδα.

Μιας και η μέρα μας καλεί να περιποιηθούμε τον εαυτό μας γιατί του αξίζει, στη Cava Vegera προσφέρονται να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε. Με πάνω από 1.200 ετικέτες κρασιών άλλωστε και μία μεγάλη ποικιλία delicatessen προϊόντων, δεν θα τους είναι δύσκολο.

Η καλή παρέα των φίλων μας σε συνδυασμό με το καλό κρασί και φαγητό που προσφέρει το όμορφο αυτό wine bar-κάβα στα Νότια Προάστια τα τελευταία χρόνια, θα μας κάνει να περάσουμε μία όμορφη και ξέγνοιαστη μέρα, γιορτάζοντας μοναδικά την πολύτιμη ελευθερία μας.

Ποσειδώνος 11, Βούλα
Ανδρέα Παπανδρέου 130, Γλυφάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 νέα bar που ήρθαν για να γίνουν το νέο σας στέκι12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b